|
Хашките случаи од 2001 ќе се забошотат |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Velam albancite se milenchinja na ovoj del od svetot bidejkji posluzhija i s'e ushte sluzhat kako alat za realiziranje na nekoi megjunarodni strategisjki planovi... i deka, dokolku Amerika vo ovie momenti e pritisnata da bira , barem dodeka s'e ushte ne e raschisteno na Kosovo, taa kje gi odbere niv. A toa, sega koga se borime da vlezeme vo NATO i koga pregovarame so Grcija, nema voopshto da bide povolno za nas.
Dali mozhelo da se stori neshto podrugo od storenoto? Pravo da ti kazham ne znam... mozhebi mozhelo, a mozhebi ne.... nie ne gi poseduvame site informacii i mozheme samo da si pretpostavuvame. Vo sekoj sluchaj, rekonsalizacija na stranite po gragjanska vojna mora da ima shto pobrzo, potemelno i pobezbolno. Jasno mi e deka toa ne minuva ednostavno i bez gorok vkus vo ustata od obete strani, no druga alternativa za gradenje na mirna, stabilna i prosperitetna drzhava nema. Изменето од Messenger - 21.Јули.2011 во 00:34 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пријателе, подфорумов не е само за правници, туку за сите нас да дискутираме. Тоа што не си правник нека не прави да се воздржуваш од учество во дискусии.Ниту јас не сум свештеник, ама коментирам на вероисповед многу често. Жално е ова што ќе го кажам, ама целосно си во право.. Сепак, ќе додадам дека јас не верувам во постоењето на безгрешно меѓународно право, тоа погрешно си го разбрал, туку во постоење на некакво меѓународно право. И сосема ми е јасно дека во меѓународните односи еден од елементите кој ги диктира е и силата. Истото се однесува и на правните односи. Јасно ми е и што се случува во Хаг. Мене ме револтира тоа што домашното право затајува за сметка на некакви политички решенија. А истотака, целосно си во право и за севкупното однесување на македонскиот политички блок.На седниците, македонските партии "си ги вадат очите" и не можат да имаат заеднички став и за прашања кои се од македонски национален интерес, што се покажа и вчера. Односите на најголемите македонски партии се во најмала рака срамни. Затоа и кажав погоре, македонската држава, полека, но сигурно ги руши темелите на кои е изградена секоја држава. Не надевај се дека ќе падне на Уставен Суд овој закон. Нема ништо неуставно во истиот, кој е донесен во 2002 година. Доколку беше така, одамна ќе се реагираше. |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Верувај ми, без задоволување на правдата, тоа не е можно. Како што може да видиме во Стразбур сеуште има случаи против Грција, за случки од 1949 година. Да не говорам за шпанската и другите граѓански војни. |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ако ги отавиме емоциите на страна и на случкава гледаме малку по трезвено ќе видиме дека се е ова една шарена лажа- односно останување на власт-опстанување на коалицијата. Зошто?
Па ДУИ претходно се сметаше за подлизурче на Груевски и бајаги изгуби во очите на своите избирачи (што покажа на изборите-гласови заминати кај полукоманозната ДПА). Со овој потег Ахмети (иако сите знаеме дека околу себе има јаки правни советници) им замачка очи на Албанците од едноставна причина што не ги спаси од казна затоа што ЕДЕН, АМА САМО ЕДЕН член на семејствата на мавровските работници, дигнатите во воздух на Бриони, исчезнатите во конфликтот поднесат тужба до меѓународен суд-нашата АВТЕНТИКА паѓа во вода и луѓето ќе си добијат морална (а и материјална) оштета. И време беше-премногу изгубија чекајки 10 години правда во својата земја. Роднините ќе бараат чаре од Уставниот и од Судот во Стразбур Е сега околу политиката во случајот. Изјавата на Адеми од говорницата дека Црвенковски би го сторил истото (демек и тој се договорил со Ахмети) остана празно тропање тенекии бидејки она што не се случи, незнаеме дали ќе се случеше. Сега СДСМовците може без да им трепне око да изјавуваат СДСМ ќе одбиеше власт условена со амнестија на злосторствата И за на крај- кој не гласал? Ако во написот се прочита ова јасно се гледа кој не гласал Три евтини приказни Влатко Ѓорчев излезе од собраниската сала кога се гласаше за политичко затворање на хашките случаи. Павле Трајанов, Љубисав Ивано-Ѕинго, Антонио Милошоски не гласаа за автентичното толкување. Оние што ја договорија оваа политичка зделка ги немаше во Собранието, ниту Али Ахмети ниту пратеникот што се откажа од неговата функција, Никола Груевски. ********** ама и не застанаа на говорница за да кажат зошто не гласале????? И сега ако тргнеме по логиката дека овие 50 тина избраници кои добија гласови од над 400 илјади граѓани на Република Македонија меѓу кои најверојатно и на семејствата на настраданите во конфликтот кој сега се изиграни-излезе дека зад ова одлука стојат токму сите тие 400 и кусур илјади.Дадената доверба да не водат автоматски значи дадена доверба и да донесуваат закони, да толкуваат автентично. |
||||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Талат Џафери доби шише во глава од роднините на исчезнатите
|
||||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тема: HASHKITE SLUCHAI OD KOMFLIKTOT CE SE ZABISHOTAT
Како и секогаш ќе бидам досаден како болка во органот за седење...
Дајте сменете го насловот на кирилица, вака напишан личи на шиптарски. И уште, на македонски се вика коНфликт, коМфликт не значи ништо и на гореспоменатиот јазик.
|
||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |