IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугарски ѕверства во Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугарски ѕверства во Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 19:46
Originally posted by Каснакоски Каснакоски напиша:

Dobro, ama drugata mozhnost koja e? Da ne gi vooruzhime Turcite, a da gi ostavime Grcite da izvrshat kolezh vrz niv.
Togash pak nie ke sme krivi.
Makedonskata kavalerija, de.

Логиката во кажаното е навистина....необична.
Ако Грците извршеле колеж, или поттикнеле некого над истото, тие ќе биле виновни, а не бугарските офицери. Не знам како некој може да одговара за нешто кое не го сторил.

Но, од кажаното, кое ти го презентираше, јасна е целта. Да се осигура бугарското право над земјата, секако, поради неможноста да се остави гарнизон во тоа меесто, а не дали некој ќе е заштитен или не. Во војна, посебно во таква каква што била балканската, не верувам дека некој многу се грижел за цивилното население.

Изменето од Македон - 15.Јуни.2010 во 19:46
Кон врв
Каснакоски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 4758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 19:56
Македоне, точно е тоа, ама треба да се каже дека Македониум лаже.
Келтот ставил наслов на темата, кој е навредлив за самиот него, покажува нула познавање на историјата.
Мене ми е смешно како од Македониум прават очајни обиди да докажуваат недокажливи работи.

Мислам нивната пропаганда работи против Македонците.

Изменето од Каснакоски - 15.Јуни.2010 во 19:58
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 20:15

Мене ми е смешно како од Македониум прават очајни обиди да докажуваат недокажливи работи.

Мислам нивната пропаганда работи против Македонците.

Јас, многу полезни работи сум нашол на страната на MACEDONIUM, ако те интересира моето мнение, а чинам дека и Boogie истото ќе го каже (нека прости што говорам од негово име), дури чинам дека еден од нивните членови еднаш беше и дел од овој форум, иако повеќе знае Boogie за ова, отколку јас, сепак тој повеќе е на форумот од мене.
А констатацијата дека работат против Македонците е смешна, не би навлегувал во понатамошна анализа на истата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 20:18
Работат, зошто намерно ги лажат.
Ете келтот им поверувал.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 20:21

Работат, зошто намерно ги лажат.
Ете келтот им поверувал.

На ова нема да одговорам, не поради тоа што немам одговор, туку затоа што одговорот ќе биде согласно народната поговорка: каков повикал- таков се одзвал...
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:08

И зошто ја променивте темата?
Никој немаше доблес да признае дека воведот на темата од галскиот член е полн со лаги.

Бидејќи јас ја променив темата, јас и ќе ти одговорам. Авторот на оваа тема тоа го побара, а јас како модератор ја почитував таа молба, што е и моја обврска да го сторам.

П.С. Велиш дека не сакаме да се дискутира од историски аспект? А од каков дискутираме? Од верски? Да не би овде да дискутираме за Filioque, за природата на Исус Христос или нешто друго? Да не ти пречи сега и тоа мојот аватар, бидејќи, ете, тој бил кардинал, па да не се збуни некој од тоа случајно, па да не треба и тоа да го сменам?

Не знам која ти е целта, ама сум ти кажал да не се впушташ во анализа на членовите и да се држиш до темата.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 15:30
Originally posted by Македон Македон напиша:

П.С. Велиш дека не сакаме да се дискутира од историски аспект? А од каков дискутираме? Од верски?

Македоне, тоа не се однесуваше на тебе, а и не знаев дека си тука.
Беше за Фикс и Версенжеторикс
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2010 во 13:40
Бидејќи гледам дека многу од новите постови се однесуваат веќе на темите за окупацијата и НОВ на Македонија, истите ќе бидат преместени восоодветните теми, каде подетално ќе го анализираме токму тој период, а злосторствата од балканските војни, па и од првата светска војна, нека останат за оваа тема.

Изменето од Македон - 18.Јуни.2010 во 13:42
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.