|
Навики кои може да убијат |
Внеси реплика |
Автор | ||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Март.2010 во 20:34 |
|
Пушење Пушењето е најштетното нешто што можете да му го направите на својот организам. Предизвикува срцев удар, мозочен удар, рак на бели дробови и рак на грло. Немојте да чекате ни секунда за откажување од цигарите, бидејќи може да биде предоцна. Брза храна и црвено месо Ако вашата исхрана се состои од црвено месо, полно маснотии и шеќер, имате големи шанси да завршите лошо. Наместо месо и тестенини изедете неколку парчиња овошје или уште подобро зеленчук. Премногу алкохол секако е лоша идеја, но дури и мала количина на алкохол секојдневно конзумирана може да ве доведе до доктор. Чаша вино за време на вечерата е здрава, но секој ден по едно шише за кратко време ќе ви направи вистински проблеми. Префрлете се на обична вода. Долго работите, а на работа само седите, Било каков облик на физичка активност не ви е ниту на крај памет. Ако не сакате да завршите во болница или на лекови против депресија под итно започнете нешто да спортувате, засилете си го имунитетот и разубавете си го животот. Изменето од Ninja 35 - 29.Март.2010 во 20:35 |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
site naviki sho se shtetni za zdravjeto ne ni se genetski preodredeni...
toa se nashi zhelbi i proroci da ne rechem nashiot lezet.. toa e na edna strana na vagata.... ako na drugata strana na vagata stavame drugi naviki shto ke gi sprechat ...ke dobieme eden balans... pushenje...toa e kjef... se balansira so 1gr vitamin C i so ne vovlekuvanje na dimot ....samo onaka puf, puf vo usta.. brza hrana se balansira so posle ednochasovno prepotuvanje so vasha omilena fizichka aktivnost...mislam prepotuvanje da se smeni kompletno ispoteniot dolen vesh... alkohol vazhi isto kako aktivnosta pri brza hrana... zakluchok.... sekojdnevno prepotuvanje, velime zhiva voda se ispotiv!!!....ke gi balansira site loshi naviki.... razbira se do odredena granica..... |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не пушам, не пијам, не јадам брза храна, активна сум психофизички-вежбам и работам на себе-и пак се нешто ми е.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hmmm so seksot kao si?? aaa ?? |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ... ко за белја , јас (освен со 1 друга) во главном живеам со тие 4 навики ... или што се вика - без нив не можам да си го замислам уствари животот.
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Цигари пушам,алкохол пијам,јадам брза храна,не вежбам(освем пешачењето ако се смета во активност) и пак имам совршено здравје
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама овде се зборува за навики кои може да убијат нели, а сексот прво не е навика (лошо е ако стане навика) а уште помалку е лош. Но, еве да речеме, кога би требало да го оценам тој аспект на скала од 1 до 10 би рекла...хмммм, солидна осмица. Изменето од maria_magdalena - 17.Април.2010 во 20:28 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сексот е навика која навистина може да убие ........ доколку има љубоморен сопруг ...........
|
||
pmmladen
Сениор Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пушам цигари, јадам брза храна и многу црвено месо и ништо не ми е....освен што к*р ме боли за туѓото мислење во врска со моите навики .....и не верувам дека цигарите или црвеното месо можат да бидат повеќе штетни од пестицидите, адитивите во храната и пијалоците, конзервансите........
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не пушам, пијам (ама не сум пијана секој втор ден ) јадам црвено месо и тестенини, пливам и тоа мнооогу...пешачам во последно време...
крв испитувам стално и се е ОК...ама често имам главоболки и сите доктори ми рекоа имаш добра исхрана активна си...не е од тоа... |
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дали си била на очен преглед мачкица
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
уфф...да...ми мереа очен притисок..нешто друго таму со капки и ништо не ми најдоа...и јас прво помислив дека главоболката ми е од очите...
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Или може од некој заб да боли.
не мора да значи дека е расипан,но непцата воспалување,некој забен џеб може да направи проблем. Јас поминувам низ ова,тешко ми оди ама приметив бидејки секогаш ме боли само десната страна,јаки главоблки до гадење. |
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |