|
Милошоски на бугарски за името |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто би кревале паника Англичаните, Французите, Американците? А Бугарите како што и сам се сложи и текако ни дават причина за Паника. Еве ќе ти раскажам една кратка прикаска од пред две недели: Купив авто клуб Хрватски и така листајки налетувам на текст: „Бугарски ламборџини за 2016„ „Славче Таневски, афирмиран Бугарски дизајнер , со живеалиште во Германија .....„ Веднаш ми падна во очи презимето и знаев дека не е Бугарин. Гуглав и секако го најдов дечкото на неколку страни, Роден во Македонија , на девиан арт комуницира на Македонски и тн. А како за Авто Клуб станал Бугарин тоа сеуште не ми е јасно...Се обидов да воспоставам контакт со дечкото ,но не добив одговор,ќе се обидам повторно зошто навистина мислам дека не е во ред другите да се китат со нашите успеси и таленти... Ете еден мал пример зошто треба да бидеме загрижени и да внимаваме на секоја ситница , па макар било неофицијално и направено онака попат , па макар Милошевски имал најдобри намери... Изменето од kultuzin - 19.Јануари.2010 во 23:17 |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
без разлика дали е некое интервју или битен политички состанок, било кој политичар кој има основно познавање на јазикот не треба да си дозволи сам да зборува, вака често се бламираат нишиве политичари ова не е од националистички или патриотски причини, туку од технички, тоа не е некој кафе-муабет со било кој бугарин, туку со целата јавност, а многу често се случува, особено на балканов, некоја испревртена реченица или грешка некој да си ја врзе во крпче како главен аргумент без разлика за што е, и на различен начин да биде разбрано
малку контрадикторно, говорењето на нечиј мајчин јазик општо ги подобрува дипломатските односи со било кој, но политиката е многу покомплицирана, особено фо фрикови како балканскиве
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо страшно, дечкото само се изразил на јазикот кој му е во генот....
И така од секогаш припаѓал во пробугарското крило .....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене лично .......воопшто и не ми смета и не ме чуди ..(к)ако ...некој наш фунционер зборува(л) на јазик поинаков од мајчиниот..ТУКУ МИ Е ВАЖНО...ШТО КАЖАЛ..
А за да ве потсетам..мислам на еден клапчо..кој секаде каде стаса ...си „кине„ зелени..
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Александров
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можеби и ова има удел во тоа што збори бугарски?
http://www.youtube.com/watch?v=l3GLNSsi9UI |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |