|
За религиските вредности и државното уредување |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spored tebe sto e posebno vo ovaa... Zarem ne vide i ne oseti na primerot na nashata drzava do kade seto toa doveduva - gledaj go samo zdravstvoto kakvo ni e ???? Ne vidam nikakva ubavina vo ovaa ??? Nepromislen politicki poteg koj se obiduva vo kapitalisticko drustvo da vovede umeren socijalizam, a toa za rezultat samo ce ima kolaps na socijalnite institucii .... Изменето од Templarius - 23.Април.2010 во 23:46 |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Niko777
Сениор Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 170 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(ова го пишувам против било какви "револуции", тоа е се само џабе пролевање крв, историјата е сведок)
Мојот коментар од "запознавање на општеството". "Стани мурто да седне к*рто", е тоа ќе заврши секое "народ со мотки" да дели правда што е самото утопија. Народот може да користи мотки колку сака, џабе му пошто пак некој "к*рто" ќе ги превземе сектите и "движењата" и мерцедесите. Јас учев во средно т.н. "Марксизам" т.е. "Наука за Општеството" и слично па еве како не` учеа дека ова е "еволуциониот" развој на општествата: Робовладетелство -> Феудализам -> Капитализам -> Социјализам -> Комунизам Арно ама СИТЕ овие општества ПРОПАДНАА. А после кризата во 2008-2009, УСА како последен бастион на капитализмот е ПОДОЛЖНА дури и од Југославија. Па сега види што УСА ја чека, знаејќи како си помина нашата exYU или т.н. СФРЈ. (Gerald Celente channel на YouTube, предвидува ЕКОНОМСКИ КОЛАПС во Америка поради парите што ги штампа владата т.е. FED централната банка.) ЗНАЧИ, дури и "народот" земе "мотки"…. КОН КОЈ ОПШТЕСТВЕН ПОРЕДОК да се СТРЕМИ ??? НЕ ОСТАНА ВЕЌЕ НИТУ ЕДЕН кој функционира…. Ама не се проблем општествата туку ПРОБЛЕМОТ Е ЧОВЕКОТ, "the building block of each society" - човекот БЕЗ Божји Закони тежнее кон селф-деструкција (само уништување)…. Тоа е исто како да се прави тело од клетки кои самите се болни - нема ни телото да функционира. Тоа е проклетството на слободната волја која не ги прифаќа Божјите закони (ВО ЦЕЛОСТ до последната џитка). НЕ е битно дали е СЕКТА, ЦРКВА, ВЛАДА, КРАЛСТВО, или било која ЧОВЕЧКА ИНСТИТУЦИЈА на Моќ и Власт --------- ЧОВЕКОТ НЕ ЧИНИ !!!! Дури и "ДЕМОКРАТИЈАТА" е издишан балон, секој кој ги познава нашите изборни комисии, знае колку коштаат изборите. Дури и во Америка не им веруваат на "слободните избори" (барај Alex Jones на YouTube и гледај му го филмот "Obama Deception") Затоа сега ќе настапи фазата што ја планираат илуминатите "ordo ab chao" - "ред од хаосот" - т.е. ќе има големи немири кои ќе донесат тотален хаос -> .... па веројатно некој пресврт во 2012 .... Мене најмногу ми прави логика филмот "Daniels Timeline" кој Библиски предвидува крај во 2017, истотака се наоѓа на YouTube. Со тоа ќе заврши овој "неуспешен експеримент", и ќе се дооформи креацијата во нејзината ЦЕЛОСНА УБАВИНА и СЈАЈ. СЛОБОДНА ВОЛЈА + БОЖЈИ ЗАКОНИ, и тогаш СВЕ ЌЕ си дојде ВО ХАРМОНИЈА и Совршенство. 20 Оној, Кој го сведочи ова, говори: „Да, доаѓам скоро!” - Амин! Да дојди! Господи Исусе! 21 Благодатта на нашиот Господ Исус Христос со сите вас. Амин! (Откровение 22:20-21) - последните два стиха во Библијата. Поздрав, |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Opstestvo koe ce bide oslobodeno od bilo kakva verska ili ekonomska ideologija i vo koja covekot kako posebna edinka so mani i doblesti ce bide priznaena kako originalna i ce se vlade spored humani zakoni a ne spored zakoni koi proizlegle od nekoja relgija ili ideologija. Opstestvo vo koe bogovite (ludjeto) ce setaat po zemjata...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога црквата била над државата се направени најголемите зла од нејзина страна-инквизицијата врзана со прогон на вештерки ( читај жени),ликвидирање на се што е прогресивно, Коперник,Џордано Бруно ( случајот со Галилео Галилеј, Јованка Орлеанка и многу други).
За среќа денес најчесто црквата е одвоена од државата и тоа е добро.Но има и нешто поинаку - кај талибанците, а некаде ( или секаде?), сака да СЕ МЕША ВО ДРЖАВНАТА ПОЛИТИКА, горе кажав како ,заврши со нејзината моќ. Нека остане на духовен терен, нека не ја расипат алчноста по пари.... И Исус тоа го осудувал ( влегувањето во Ерусалим!!). Да не дозволи парите да и го поматат умоттт.... |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |