|
Прогласот на Дедо Иљо Малешевски |
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Автор | |||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види пак. „и на правда Сан Стефанскаго договора“ го читам јас. Изменето од cercetator - 13.Септември.2009 во 15:18 |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде провери го "д" во "договора" и д во т.н. "правда". Мислам дека е доволно за да се види разликата. |
|||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nema razlika vo ova vtorovo nozinata se razvleceni. |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македоне, тоа не тие пишушта машина. Во „правда“ се гледа триуголник и 2 цртици на долу, за мене е Д
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Черчетаторе, јас ниту еднаш не помислив дека станува збор за пишувачка машина, јасно е дека не е. Во "правда", можеби за тебе е Д, за мене не е, погледни убаво, ноџињата не ми личат на д, ноџињата му се вакви ~ . Мене тоа воопшто не ми личи на Д |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Одамна не сме пишувале по темава. Првото што си го мислам е дака нема доказ дека прогласот е од дедо Иљо. Да не е од Натанаил?
Барајќи по Загре*ачките изданија, најдов нешто од 1867 за дедо Иљо. Изменето од Каснакоски - 16.Јули.2010 во 13:05 |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што те наведе на мислењето дека Натанаил е авторот на прогласот? Можеби имаш некаков доказ? Изменето од Македон - 16.Јули.2010 во 13:12 |
|||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
на стр. 8 од темата сум написал:
Апелот, както правилно подчертава бугарскиот патриарх Кирил, е написан наjверојатно од Натанаил (Охридски) и е призив кон македонското население внатре во областа за востание... Во апелот мегу другото се вели: “Jунаци, македонски и бугарски! Светлиj наш лав 'ржи по нашите македонски гори и долини, планини и пустини и ни вика сички на оружие. Где сте вие, побрзаjте да се собереме со оружие во рацете ни, да избавиме тие невиновати жертви от ова гнусно и позорно безчестие. Донесете си наум, што наши татковци, дедовци се бориха и проливаа своjа крв за слобода грчка и србска. . . , поглед своj и на лански години обрнете и ке видите што крв они не пожалеха за обштата слобода наша.” --- Мислам што требе да поверваме на патриархот Кирил бидеjки тоj е наj голем капацитет по темата за Кресненското востание |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Интересно нешто Чоли, ако го земеме в предвид фактот дека кај Патријархот се најдени најголем дел од документите поврзани со кресненското востание, можеби и тврдењето на Патријархот е вистинито, иако мислам дека нема не можеме да тврдиме со сигурност. |
|||
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |