|
Синуси - воспаление, лекови... |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e toa cudoto vaka nekako izgleda... |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денеска споулавев од што ме болеа, не можев да гледам во светло од болка..... така да.... мислам дека се би пробала...... аква марис во носот, шалче си заврзав..... пробав и со масажа на челото....
имам гледано на опра шоу,..... за тоа садот,... мислам дека БИДЕ се викаше.... даваа дека навистина добро помагало, само прашање е колку нашите доктори знаат како правилно се употребува..... како што се сеќавам,... се навалуваше главата под некој агол,... и се истураше топла вода ( без сол... мислам беше )....... една другарка ми кажа дека се правеле операции со чистење на синусите,..... некако ги шмукале...... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sin mi imase problemi so sinusite no so redovni tretmani so Bioptron lambata (na cepter) mnogu mu se podobri situacijata.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da,da vo pravo si BIDE se vikase...hehe me potseti fala... Mozebi no jas znam deka se mesa so sol... Znaes ne znam sto da ti recam,za toa moze da ti pomogne i joga instruktor... |
|
saskako
Нов член Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za sinusi da ne zboram toa e neaktivirana bomba vo glavata.Jas imam hronicni i nisto ne mi pomogna do sega, a posebno sega kakvo e vremeto mislam deka ke zbudalam.Mi smeta svetlinata,me boli glavata,mi se vrti ,celo vreme disam na usta i nautro jazikot celiot bel a ponekogas mislam deka me bolat site zabi ponekogas imam temperatura oklu 37.5.Edinstveno nesto sto ke ne izleci e more.
|
|
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќути не кажувај...... како лилјак седам тука и зјапам во таванот..... за болката напи се еден беналгин...... вчера пред да си легнам се напив,..... и барем една вечер се наспав асално шприцни аква марис во носот,... колку да се диши....... |
|
saskako
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ne pomaga nisto jas bev so sprejot tafen nazal 15 dena gi stavav dvapati po dve,i posle otidov na kontrola i pak uste 15 dena i nisto ne osetiv podobruvanje.Mi rece doktorot deka mora nekako da gi oslobodime sinusite ako ne na krajot nekako ge mi go napunel nosot celiot so nekakvi gazi i jas od strav veke ne se ni vrativ.Ama ova veke ne se izdrzuva ova promenlivo vreme ke me unisti.Mi se vrti i ne mozam da disam
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Problemot e sve vo imunitetot....
"dignete " go nego i sve ke vi se povlece.... pokraj vitaminskata prirodna hrana..... sekojdnevni polcasovni aerobni vezbi..... koristite maticen mlec .... eve za Vas specijalno ke otvoram tema za proizvod so maticen mlec i moeto iskustvo so toa... Vie deluvate samo momentalno so lekovi ili solena voda... sto vsusnost e Aqua maris..... lecite delimicno posledicite..... A pricinata....si ostanuva i zatoa nonstop ke vi se povtoruva ,poslabo ili pojako manifestirano... Blu e vo pravo za moreto......najmalku 7-dnevno plivanje vo voda......znaci cel den si izlozena na solena voda koja ne e nisto drugo nego fizioloski rastvor megjutoa zbogatena so jod i dr minerali od edna strana i toa preporacano e da nurkas pod voda da vleze nis nos ... makar i da se iskaslas...da ne recam zadavis.. A od druga strana izlozenosta na sonce po cel den toa ti e kako 100 kvarcni lambi da ti go great liceto......sto ti gi ojacuva i izlekuva sinusite koi veruvaj mi kaj osobi so namalen imunitet non stop se vospaleni.... znaci nonstop se kiva , tece ili zatnat nos.........i dr neprijatnosti kako bolki tesko disenje..... bijonse ke se pogrizi za vas... Изменето од bijonse1 - 30.Април.2009 во 17:59 |
|
saskako
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo bijonse i jas mislam deka kaj mene e problem oslabnatiot imunitet mozebi i zatoa cesto sum so herpes na ustata.Aj te molam navistina kazi ni za maticniot mlec i tvoeto iskustvo so nego.I jas sum cula za toa ama bi sakala da znam i necie iskustvo.Mene i doktorkata mi rece da go jaknam nekako imunitetot.Aj te molam.
|
|
saskako
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biserna kaj si be.So na pravi so sinusite?Mene ovie denovi mi e se poloso,sega duri i grloto me fati.Dali ima si temperatura,ima li nekoe podobruvanje?
|
|
vidivaka
Нов член Регистриран: 18.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobroi neznam ni9kako kako da i pisam n a biljna sinik ako znaj nekoj neka mi kaze kako da i pisam
|
|
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ооо сега дури гледам подобро е сега, фала на прашање дали кај тебе има некое подобрување ?? алергија, настинка, синуси.... се во едно откако испив една доза антибиотици, барем глава не ме боли повеќе а уште си кашлам и си кивам - стандардно е тоа и да пробаш со инфрацрвена ламба - има ефекти поздрав Изменето од BisernA - 12.Мај.2009 во 20:41 |
|
saskako
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ne sum pila antibiotik oti ne sum bila na lekar zosto preku glava mi e od toa.Ama piev kafetin kold i septolete i nekoi vitamini i ima podobruvanje.Grloto poveke ne me boli ama i jas kako tebe postojano si kaslam i kivam i nosot uste malku mi e zatnat.Aj mozebi ke dojdat i podobri vreminja i za nas. POZDRAV
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |