IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - За бракот и интимноста...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За бракот и интимноста...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2009 во 20:34
Амин.
Jesus between usголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2009 во 23:32
.

Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 15:19
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2009 во 23:49
Зар една слика не вреди 1000 зборови?
Кнезот на овој свет е ѓаволотне%20кажувај%20никому

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2009 во 23:51
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Но да бидам конкретна:Maria, dali se slozhuvash so Isusovoto uchenje deka kade sto postoi LJUBOV, nema potreba od zakon?Да.

Amin!

Temava mozheme da ja zatvorime. Isus e megju nas!

Сепак, пред да ја затвцориме темата, одговори ми на следново: веруваш ли во љубовта помеѓу двајца мажи, во љубов помеѓу 60 годишен старец и десет годишно девојче?

Зар тие не се љубат?

Што мислиш, законот на љубовта ги опфаќа и нив?

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:08
Dali si seriozna ili se sheguvash?

Eden 60 godishen chovek mozhe samo da chuvstvuva roditelska ljubov kon 10 godishno devojche, a desetgodishno devojche mozhe najmnogu da chuvstvuva ljubov kako prema roditel kon nekoj shto ima 60 godini.

Maria, nie ne zboruvame za iskoristuvanje na neiskustvoto, za neiskrenost, momentalno fizichko zadovoluvanje, rekracionen seks ili slichni raboti, tuku za LJUBOV megju vozrasni lichnosti. Prashanjeto beshe dali e potrebno formalno ozakonuvanje na intimnosta kaj takvi lugje koi reshile da zhiveat zaedno kako mazh i zhena od LJUBOV.

Pochna da mi gi izvrtuvash rabotite kako nekoi chlenovi ponazad... de ako ne bile formalno venchani kje dobiele venerichni bolesti, kje siluvale, kje se drogirale, kje se dale na blud, kje stanele homoseksualci, kje im se raspadnal brakot, gjavolot kje gi zel pod svoja raka, kje gi udrel grom, kje gi gazel kamion... kako formaliziranjeto na brakot da e nekakva univerzalna vakcina koja avtomatski kje gi reshi site zhivotni problemi.

Изменето од Messenger - 05.Декември.2009 во 00:11
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:11

Сепак, пред да ја затвцориме темата, одговори ми на следново: веруваш ли во љубовта помеѓу двајца мажи, во љубов помеѓу 60 годишен старец и десет годишно девојче?

Зар тие не се љубат?

изненадување
Mаре, зар ти веруваш во ваква љубов?!
Старец од шеесет години и десетгодишно девојче?! Тоа е педофилија, нема друг збор кој може да ја опише таа состојба...изненадување

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:13
Mislam deka znam kade gagja so ova... ama ajde, nema da kazham nishto. Bajagi prashanjevo e upateno do mene, ama upereno e kon nekoi drugi.

Изменето од Messenger - 05.Декември.2009 во 00:13
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:14

Dali si seriozna ili se sheguvash?

Eden 60 godishen chovek mozhe samo da chuvstvuva roditelska ljubov kon 10 godishno devojche, a desetgodishno devojche mozhe najmnogu da chuvstvuva ljubov kako prema roditel kon nekoj shto ima 60 godini.

Maria, nie ne zboruvame za iskoristuvanje na neiskustvoto, za neiskrenost, momentalno fizichko zadovoluvanje, rekracionen seks ili slichni raboti, tuku za LJUBOV megju vorasni lichnosti. Prashanjeto beshe dali e potrebno formalno ozakonuvanje na intimnosta kaj takvi lugje koi reshile da zhiveat zaedno kako mazh i zhena od LJUBOV.

Pochna da mi gi izvrtuvash rabotite kako nekoi chlenovi ponazad... de ako ne bile formalno venchani kje dobiele venerichni bolesti, kje siluvale, kje se drogirale, kje se dale na blud, kje stanele homoseksualci, kje im se raspadnal brakot, gjavolot kje gi zel pod svoja raka, kje gi udrel grom, kje gi gazel kamion... kako formaliziranjeto na brakot da e nekakva univerzalna vakcina koja avtomatski kje gi reshi site zhivotni problemi.

Меси, верувај, немав ни најмала интенција да се шегувам ниту пакј да бидам саркастична иако знаев дека можеби ќе звучам така.

Е сега, јас ти велам сериозно, зборувам за некои кои се љубат, да речеме двајца хомосексуалци. Тие не се повредуваат мегусебе, не се искористуваат, нели љубовта не повредува, и решиле да живеат така до крајот на животот.
Дали сметаш дека за нив важи законот на љубовта наместо формален завет определен со последователни законски обврки?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:18
Originally posted by Македон Македон напиша:

Зар тие не се љубат?

изненадување
Mаре, зар ти веруваш во ваква љубов?!
Старец од шеесет години и десетгодишно девојче?! Тоа е педофилија, нема друг збор кој може да ја опише таа состојба...изненадување

Да, ама тој со својот болен ум верува дека го сака детето и дека не му наштетува.
Хомосексуалци исто така...И ред други “филии“.

Верувате ли навистина дека човек може да функционира без “формален“ закон за брак и брачни односи? Верувате ли дека човештвото е зрело да функционира без формални закони? Тоа ми е поентата.

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:24

Верувате ли дека човештвото е зрело да функционира без формални закони? Тоа ми е поентата.

Maре, прашањето ти е во стилот на поранешните комунистички функционери од кои секој ден го убедуваа народот дека државата кога-тогаш ќе умре, т.е. дека само што не умрела.голема%20насмевкаголемо%20гушкање
Искрено, јас не верувам дека можеме без законите, или без државата, а еве и пример од историјата. По победата на социјалистичката револуција во 1917 година, во Русија се укинала институцијата брак, бидејќи нели според комунистичкото учење ( изворното ) бракот не треба да постои бидејќи е остаток од капитализмот и слично. Настанал комплетен хаос, па по само неколку години, истите оние кои го заговарале укинувањето, ја вратиле институцијата брак повторно во законски рамки.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:29
Originally posted by Македон Македон напиша:

Верувате ли дека човештвото е зрело да функционира без формални закони? Тоа ми е поентата.

Maре, прашањето ти е во стилот на поранешните комунистички функционери од кои секој ден го убедуваа народот дека државата кога-тогаш ќе умре, т.е. дека само што не умрела.голема%20насмевкаголемо%20гушкање
Искрено, јас не верувам дека можеме без законите, или без државата, а еве и пример од историјата. По победата на социјалистичката револуција во 1917 година, во Русија се укинала институцијата брак, бидејќи нели според комунистичкото учење ( изворното ) бракот не треба да постои бидејќи е остаток од капитализмот и слично. Настанал комплетен хаос, па по само неколку години, истите оние кои го заговарале укинувањето, ја вратиле институцијата брак повторно во законски рамки.

Интересна компарација, Македон.
Се направи и обид за комунизам, нели, кој се покажа неуспешен а ни велеа дека во такво општество секој ќе зема според потребите.

Можеби и би успеало, но колективната свест не беше на таква разина за да го усвои тоа.

Во таа смисла сметам дека повеќето поединци се мнооооооогу далеку од тоа да можат да функционираат (семејно) само со законот на љубовта. Тоа ќе биде можно кога сите без исклучок ќе ја прифатат Милоста и тогаш нема да има потреба од закони. А дотогаш...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2009 во 00:33

Mislam deka znam kade gagja so ova... ama ajde, nema da kazham nishto. Bajagi prashanjevo e upateno do mene, ama upereno e kon nekoi drugi.

Меси...прашањето е вперено во тебе но се разбира може да одговори било кој, незнам што не ме разбираш...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.