![]() |
|
World Press Photo of the Year 2009 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 456 |
Автор | |
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ова сакав да го прашам, во врска со последниов цитат. „Тешко, многу тешко“ Дали, заради ова искрено признание, можеме да заклучиме дека мора да се праќаат фоторепортери од Цивилизираниот свет, во деловите од планетава каде што „нема“ фоторепортери, кои се во некакви проблематични, воени, економски, природни катастрофи? Тоа отсекогаш не ми било јасно, таму немаат фотографи? Или тие поинаку ќе ја претстават целата приказна, од некој свој, субјективен агол? Од тоа ли се плаши цивилизираниот свет?! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
![]() |
|
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Тешко е зашто првпат, условно кажано, на своја кожа чувствуваат заебани работи. Секогаш таквите работи се некаде далеку. И затоа никогаш, или ретко, имаат емоции во однос на видените работи. Што им е гајле што треба да сликаат некое село во Африка покосено од сида или војна?
Одиш, чкрапаш, одиш дома... Сосема е поинаку кога треба да сликаш практично во своето маало. Тогаш ни парите не можат да ги потиснат емоциите. |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
![]() |
|
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
прашањето ми беше повеќе во насока, зошто се користат фоторепортери од други земји, па и континенти, да покриваат такви, па и слични работи, во Африка, Азија и слично?
нема ли таму луѓе кои знаат да фотографираат, нема ли таму фотографска, па и фоторепортерска сцена? |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
![]() |
|
Bob Rock ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 188 |
Мислам дека доста одговори на вашите дилеми ќе ги најдете тука .. поздрав |
|
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam _______ Zdenko |
|
![]() |
|
gocemk ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 111 |
Здраво, бидејќи се разви дискусија на тема World Press Photo (right or wrong) баш ме интересира што мислите за ова и во која категорија би ја ставиле:
![]() "George Wedding recorded a scene of ashen silence following the eruption of Mount St.Helen's in 1980. The family of the boy in the truck learned of his death when they saw this image published in the San Јose Mercury News ". Инаку сликава ја најдов во декемврискиот број на American Photo Magazine. Изменето од gocemk - 23.Февруари.2009 во 01:25 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |