|
Законите за основно и средно образование |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=mamamd]
... Licno mnogu me luti koga se generaliziraat rabotite... .. Da li e generaliziranje koga na sekoj dobar ima 3 losi? |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ne sme nie tolku loshi...samo nemame navikji za dosledno sproveduvanje zakoni...a dodusha nash*te zakoni se kako shfajcarsko sirenje...polni dupki...majka si plakale za krshenje...i toa zakonsko kreshenje na zakonot..
|
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не само што се делегираат „одбрани“(читај послушни)родители кои се само фигури на Советот на родители, има и паралелки од кои ВООПШТО не се бираат или одредуваат родители за Советот.Тие деца неможат никако да се изборат за некои свои потреби.
Инспекцијата знае,и се прави слепа и глува.Каде да се жалиме? Класниот знае дека сакаме да се вклучиме,ама не добиваме покани кога се одржуваат советите. ЕЕЕЕХХХХХ!Дојде на Калимеро равотата, на јаве! Нели! |
|
MIJATA
Група Регистриран: 12.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читам и се чудам. Како можете толку да ги напаѓате наставниците. Точно е тоа дека има залутани во својата професија, но тоа го има во сите професии.И не би рекла дека на секој добар има 3 лоши. Можеби на секој 50 добар има 1 лош. А што се однесува за платата и бројот на рабоните часови, и таа констатација не е во ред. Воспитувањето и образувањето на деца е најтешка професија.Самите родители кои имаат само по две деца и дневно поминуваат минимум 12 часа со нив, повеќето не можат да ги научат ни на најосновното културно однеување.Денес ретко да слушнеш од некое дете „благодарам“, „извини“...... Што значи наставниците треба да ја вршат улогата на родител, а тек после на наставник. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...e pa tuka e greshkata, nastavnikot treba da bide nastavnik. Se izmenija vrednosnite sistemi zatoa i padna rejtingot na nastavnicite. Ne moze da bide roditel, zatoa ne treba da ja prezema taa uloga. Treba da bide profesionalec koj profesionalno kje si ja izvrshuva svojata rabota.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam kolku e toa tocno, slusnav od decava , im kazale na uciliste deka od Nova godina, ako ucenikot odsustvuva od uciliste, a nema da ima opravdanie, za sekoj den ke treba da plati 100 den.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... takva informacija zvanicno nema.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...se realiziraat zakonskite obvrski...
ПОДНЕСЕНИ ПРИЈАВИ ЗА НЕЗАПИШАНИ УЧЕНИЦИ Средношколците дома, родителите на суд Емилија Јовановска |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојот предлог е
при контролниот тест за оценување на наставникот ако просечна оченка е 4.5 а учениците остварат 4.51 да лета од работа веднага Изменето од anakin - 17.Јануари.2009 во 12:31 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zakonot za osnovno obrazovanie e gore dolu dobro srocen i so jasno postaveni zadolzenija. Kaj nas anomalii ima vo primenata.
Edna od najgolemite falinki na ovoj zakon e toa sto psihoozite i pedagozite, sociolozite i defektolozite se izdvoeni pod naziv strucni sluzbi koi pak pisuvajki si svoja programa za rabota (interna) poleka se stavile vo uloga na kontrolori vrz rabotata na nastavnikot a zakonot toa nikade ne go predvidel. Za zal i pokraj site reakcii na nastavniot kadar toa tesko se nadminuva. Vo zakonot mnogu jasno se odredeni nivnite zadaci-rabota so deca i soraboka so nastavnicite i roditelite. Ocigledno deka MON mora malku da poraboti na problematikta na neizvrsuvanje na svoite rabotni zadaci ili prezemanje na ingerencii od drugi dejnosti i stvanje nad izvrsh*telite na dejnosta, pa duri i da prezemat sankcii zavakvite pojavi. Revoltot na roditelite sekogas e upaten kon nastavniot kadar, a vo sushtina toa se raboti koi treba da gi rabotat takanarecenite strucni sluzbi. Ako dete ima naruseno odnesuvanje i ja remeti nastavata, se znae deka so nego raboti toj koj za toa ucel-psihologot. Ako deteto ima odredena psihicka retardiranost so nego raboti defektolog. Samo so edna anketa megju ucenicite, roditelite i nastavnicite ke se dobie vistinska slika za rabotata a "strucnite' |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |