|
Дали би посвоиле... ?? |
Внеси реплика |
Автор | |
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Септември.2008 во 15:05 |
ме интересира... дали би посвоиле ХИВ позитивно дете ??
зошто не или зошто да ?? дали вреди да се одгледа детенце за еден ден да згасне пред вашите очи ?? |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HIV pozitivno ne znaci avtomatski bolno od AIDS Biserna .Znam deka sansite se pregolemi,no koj znae A toa dali vredi,koga znaes deka negoviot zivot eden den ke zgasne..hmmm,ne znam..no na krajot pak ..koj e besmrten,koj e vecen..Sekoe raganje e samo pocetok na umiranje.
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
знам дека не значи,... токму затоа и реков хив позитивно, а не болно од сида
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ух, тешко прашање. Искрено, не знам. Прво, ризично е да живееш со некој кој е хив позитивен, па и да знаеш како сигурно да се заштитиш останува тежината од сигурната и тешка смрт што следи... Второ, доста е тешко за паровите кога не можат да имаат деца, минуваат низ доста трауми, па посвојувањето е како нова шанса, нов живот... а со посвојување на хив позитивно дете единствено сигурна ти е новата болка..
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imas crven krst , Sida , mali organizacii koj mu pomagaat na ovie deca na lice mesto.. Ne bi prisvoila bolno dete , da znam koj kraj go ceka a da nemozam da go smenam to , to bi me ubilo , ne sum dovolno jaka a sekoj mesec plakam po 30 evra za dve organizacija koja ednata bas pomaga na razboleni decinja vo Afrika...
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tesko prasanje... nikogas ne sum razmisluvala za toa. Sigurna sum deka bi posvoila dete od dom, no ako se znae deka e HIV pozitivno, ne znam... mislam deka ne bi posvoila... tesko prasanje a uste poteska odluka... Koj e toj covek koj ke bi zel tolkav "rizik" i maki ... neznam, jas licno velam deka ne bi posvoila dete koe e HIV inficirano....
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам. Искрено, премногу сум себична за такво нешто. ХИВ позитивно дете значи многу нега, грижа, време, внимание, пари - и на крај болка од предвремена разделба. Жално за децата, зашто тие се најмалку криви .
|
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не! Највеке поради фактот дека ке се приврзам за него и ке го третирам ко свое дете, а потоа ке замине....не би си приредувала такви сцени по лекари трчања и сето тоа свесно.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
гoстин
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам...
Никогаш не сум размислула за вакво прашање... |
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема шансиииии
|
|
devil6
Група Регистриран: 21.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tежок чекор е да посвоиш ХИВ позитивно дете, но не значи дека неговиот живот еден ден ке згасне пред вашите очи. Тоа не е причина да не го посвоиш затоа што можно е да имаш свое или посвоено дете кое нема да биде ХИВ позитивно, а сепак ќе "заамине". Сепак тешко е твоето дете да биде ХИВ позитивно затоа што... на пример: нема да има ист социјален живот како останатите деца
Изменето од devil6 - 05.Октомври.2008 во 17:43 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |