|
Судбина на жената низ вековите |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден е неоспорен факт - жената има храброст и сила да го смени животот на добро, само ако притреба. Од вајкада тоа било така, само кој колку сака да ја погледне вистината во очи и да признае. Сепак е ова век на мажите, ама до кога. Жената за да го зачува домот и семејството е спремна на се. Браво з ахрабрата Гостиварчанка
Храбра домаќинка со секира бркала крадци |
|
LSFC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od mnogu godini zenite veke sa silniot pol.Se poveke i poveke zenite zaemat rakovodni funkcii vo firmi ,zavodi, banki.Svetot se vrti blgodareniena zenite.Toa mora da im se priznae.I sepak da ne zaboravame ke 54%od sveto sa zeni.Kao slozime ke u maskite e puno so pederi zenite uste poveke kontrolirat svetot
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene se poveke mi e neprijatno sto se poveke s'skaat koga pominuvam
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каде е жената во вас?
Веќе одамна средовечните жени не седат дома со закачена престилка, подготвувајќи ручек и борејќи се со килограмите. Денес тоа се модерни дами на кои не би им дале ни триесет години, а уште помалку да претпоставите дека веќе имаат и внуци. Очигледно е дека правилата на игра се променија, а најголемиот виновник за тоа се козметичките препарати и хируршките интервенции со кои жените, а се почесто и мажите им пркосат на годините. Сепак, промените не настануваат само затоа што на располагање се илјадници начини за „бришење“ на годините. Во суштина се менува животниот стил и перцепцијата на тоа што го претставува жената. Денешните модерни мајки изгледаат подеднакво добро на работа, но и во тесен џинс и висока потпетица веднаш до своите ќерки и синови. Сакале или не мама станува модерна, а на крајот на краиштата зошто и да не би била. Животот не завршува со бракот и со децата, а особено важи за жените кои сè уште им робуваат на старите предрасуди и веруваат дека нивната единствена и неприкосновена улога е да се грижат за семејството. Но, драги дами зарем некој не треба да се грижи и за вас? И зарем не сакате следниот пат кога ќе се погледнете во огледалото да видите жена која сè уште знае и умее да заведе маж? Мудрите жени веќе одамна го сфатија ова правило. Затоа се успешни како во приватниот, така и во професионалниот живот и што е најважно пред сé се трудат да успеат во тоа не поради другите, туку поради сопствената самопочит. Затоа секој пат кога ќе застанете и ќе им завидувате на холивудските актерки што изгледаат толку добро, вратете се во реалноста и помислете дека и тие се само обични луѓе кои прават нешто за себе. А каде сте вие? Можеби е крајно време да ја разбудите жената во себе и да си покажете себе си и на оние околу вас дека можете повеќе. Понекогаш е изненадувачки колку малку недостига за да изгледате и да се чувствувате добро, а колку многу ви е потребно за да ја започнете и најмалата промена. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Типичен Балканец би сакал жена што знае да готви, пере, чисти, да ја оплоди и деца да се намножат како стаорци, да има пониска плата по можност за тој да се осеќа супериорен, секогаш средена чиста напарфемишана, со манири и све тоа, добра во кревет, добра во друштво...
Тој да има комплетна превласт над неа, да се знае кој е газда у куќа, даса... Да биде тивка, мирна и да не привлекува многу мнгоу внимание кај машката популација, но сепак да биде убава. И да, да биде девица до брак. Битно е кој ќе ја скине. Не се разликува многу - многу од наметнатата судбина на жената од страна на мажот во минатите векови. Изменето од tiggy_sparrow - 17.Март.2010 во 16:41 |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А Апенинецот или Скандинавецот какви жени сакат?
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И тие се иста сорта.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A koi se arni???
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оние кои знаат да почитуваат,сакаат и не се срамат да измијат садови после заеднички подготвен ручек
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ако де...се исплаши од еден сет на тањирчиња...пази само и во кујна може да биде интересно
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da e ziva i zdrava masinata za mienje sadovi...Zena mi nejce da izmie sadovi ne pa ja....
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
vivi
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |