IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Критика за свештениците
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Критика за свештениците

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:07
Со почит и кон тебе Госпел, ама во редовите на протестантските деноминации не мирисаат рози. Само немаат доблест да си кажат јавно. Познато ни е на повеќето како работат машините за перење пари во некои црквинамигнување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:17
Така ли е Госпел? Така е, знам.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 02:45
Самокритичноста е доблест и ретко кој ја има... светот ќе беше далеку подобро место ако секој почне да си ги признава грешките и уште подобро ако секој почнеше да ги исправа...
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:54
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Со почит и кон тебе Госпел, ама во редовите на протестантските деноминации не мирисаат рози. Само немаат доблест да си кажат јавно. Познато ни е на повеќето како работат машините за перење пари во некои црквинамигнување

Da tocno e toa, deka i toa go ima nekade na zapad.Barem kaj nas crkvite se finansiski slabi (suvi). Morame da bideme samokriticni.

No, moras da priznaes deka Pravoslavieto odamna gi ostavi masinite, i prerasna vo FABRIKA za perenje pari.

Ajde da vidam dali i ti ke bides samokriticna?

Inaku mene ne me interesira licno nitu pravoslavieto nitu protestantizmot. Pa neli go sledime Hristos?
Pa neli po nego treba da se narekuvame Hristijani?

Vo ocite na Boga ima Hristijani i Hristijanstvo.
Podgrupi na Boga ne mu trebaat. Toa go ima samo vo politikata.

So pocit, Gospel.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 16:30
Од се што кажа се согласувам со тебе само по однос на ова “Vo ocite na Boga ima Hristijani i Hristijanstvo.
Podgrupi na Boga ne mu trebaat. Toa go ima samo vo politikata.“

Вината не треба да се бара само во Запад
. Како тоа “Da tocno e toa, deka i toa go ima nekade na zapad.Barem kaj nas crkvite se finansiski slabi (suvi). Morame da bideme samokriticni. Само на запад го имало? Па каде ги перат западните цркви своите пари ако не во своите клетки-цркви во вакви државички? Биди малку самокритичен. Како што е отец Пимен.намигнување
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 20:35
TOA SO SIGURNOST NE. ENTERIEROT NA CRKVITE POKAZUVA DALI VO MAKEDONIJA I VAKVI SLICNI DRZAVI SE PERAT PARI.
POGLEDNIGI PRAVOSLAVNITE CRKVI, NO POGLEDNIGI I PROTESTANTSKITE CRKVI.
RAZLIKATA KAZUVA SE: KOJA CRKVA E FABRIKA ZA PARI, A KOJA E NA RABOT NA EGZISTENCIJA.

NA KRAJ KRAISTA, GOSPOD E TOJ KOJ STO KE SUDI I KE GO KAZE POSLEDNIOT ZBOR: KOJA VERSKA DENOMINACIJA KAKO SI JA BRKALA RABOTATA. DALI JA ZAVRSILA RABOTAAT ZA KOJA STO BILA POVIKANA KAKO STO TREBA ILI NE.

TE POZDRAVUVAM
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 21:41
Госпел - пак ќе речам, самокритичноста е доблест... А колку до финансиското работење - тоа е веќе друг домен и има кој да се занимава со тоа, но очигледни проблеми има и на двете страни...
Како што сам велиш - Бог ќе пресуди...
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 22:19
Originally posted by gospel gospel напиша:

TOA SO SIGURNOST NE. ENTERIEROT NA CRKVITE POKAZUVA DALI VO MAKEDONIJA I VAKVI SLICNI DRZAVI SE PERAT PARI.
RAZLIKATA KAZUVA SE: KOJA CRKVA E FABRIKA ZA PARI, A KOJA E NA RABOT NA EGZISTENCIJA.

NA KRAJ KRAISTA, GOSPOD E TOJ KOJ STO KE SUDI I KE GO KAZE POSLEDNIOT ZBOR: KOJA VERSKA DENOMINACIJA KAKO SI JA BRKALA RABOTATA. DALI JA ZAVRSILA RABOTAAT ZA KOJA STO BILA POVIKANA KAKO STO TREBA ILI NE.

TE POZDRAVUVAM

De podobjasni so vrska so ova! Kaj ciljas?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 09:19
Originally posted by gospel gospel напиша:

TE POZDRAVUVAM

Gospel, не суди по амбалажата.
Во голем дел од тие навидум скромни цркви се перат тешки пари. Не биди толку сигурен дека се на работ на егзистенцијата, секоја чест на исклучоците.

А за второто се согласувам со тебе: Секако дека господ бог ќе го има последниот збор и ќе пресуди дали пастирите добро се грижеле за своите стада и дали одговорно се однесувале кон она што им било доверенонамигнување

Поздрав и од менесреќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.