IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЖЕНИТЕ НА МУХАМЕД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЖЕНИТЕ НА МУХАМЕД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 18:10
Svemirski, mislam deka svati oti dadov najkuso mozhno pojasnuvanje za onie koi ne se upateni vo Islamot (da ne zboruvam i za neupatenosta vo Stariot Zavet, kako i nachinot na zhiveenje vo nekogashnite vreminja koj uslovuval neshto sto nie denes ne go zemame kako prifatlivo moderno odnesuvanje).

Ja razbiram i tvojata emotivna reakcija na postavenata tema i komentarite od nekoi chlenovi, no ne mozham da gi razberam i da gi dopushtam tvoite posledni misli vo komentarot. Ubeden sum deka seto onoa sto si go napishal, iako e predolgo, sepak dovolno dobro ja reflektira tvojata ideja, pa poslednite zborovi gi editirav kako nepotrebni, inflamatorni i direktno vlijatelni za tvoe neprekinato natamoshno javuvanje na forumov.

Ubeden sum deka me razbirash i deka se slozhuvash so mene, iako mozhebi ne ti e potpolno po volja.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 18:56
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

dali ce pogresam ako recam deka nekoj go napadja hristijanstvoto non stop i deka toa isto e fakt

Retko imat Muslimani Sho Go Navreduvaat Hristijanstvoto.

a Od Hristijanite Mnogu Se Sho Go Navreduvaat Islamot.

I Samiot Mozesh da Zakluchishголема%20насмевка

ama toa mozi da se definira i poinaku, eve na primer vaka:MUSLIMANITE SE MNOGU POCHUSTVITELNI NA KRITIKI OD HRISTIJANITE
NA PRIMER ZA EDNA KARIKATURA NA MUHAMED SE UBIVAAT LUGE I IMA PROTESTI DODEKA " EDNOOKI " I "K 15 " SI PRAVAT PARODIJA SO HRISTIJANSTVOTO PA NIKOJ NE PROTESTIRA
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 22:17
Епа видиш друже, тоа е јасен показател колку си ја сакате и почитувате верата.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 23:10
Originally posted by deshad deshad напиша:

Шалом + Селам, дешаде!

Што е човекот додека не се разбуди за Исусовиот Совршен Ислам?
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 23:29
Originally posted by deshad deshad напиша:

Не, тоа е показател дека разбираме разлика меѓу вистинската вера и глупостите на другите. Разбираме дека верата не зависи од тоа што некој ќе си направи виц на таа тема, ќе објави книга со критики или ќе објави роман со негови замислени верзии на настаните. Затоа што тие работи немаат врска со верата и соодветно не значат ништо за неа.
Do what is right, come what may...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.