IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Надарени ученици
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Надарени ученици

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
Автор
Порака
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2010 во 13:10
Се земам јас за пример.

Одсекогаш сум боела, цртала... едноставно сум имала талент. И не се фалам. Жими се. голема%20насмевка

Во петто одделение, наставничката по ликовно го “откри“ тој талент и еве до ден денес, речиси секој втор ден, вежба со мене. Значи, во смисол, цртање ова-она и све тоа. намигнување

Меѓутоа, имаме во школо дру случај, што го напоменав претходно.
Детето е страшен мамематичар, значи вади корен на памет. изненадување
Меѓутоа, никој ништо не превзема околу тој талент.
А би требало.
Детето е океј со оцените сега, значи петка има и се тоа, меѓутоа го нема тој ентузијазам што го имаше на почетокот, значи не е заинтересиран за мамематиката.

Така да, се е до наставниците. трепкање
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
daskalka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Март.2010
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај daskalka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 19:55
    za zal nasevo opstestvo vopsto ne posvetuva vnimanie na nadarenite ucenici. Jas veke 25 god. sum vo osnovno obrazovanie i isto tolku vreme baram i se bram da se izgotvat programi za rabota so nadareni ucenici, no rezultatot na moite napori e poznat. Znaci nemame programi za razvivawe na kognitivnite sposobnosti. So decata sto pokazuvaat fizicki talenti imaat moznosti da se izgraduvaat vo privatni klubovi, no dali e toa toa. Drzavnite organi navistina treba da obrnat vnimanie na ovie deca, zosto i tie se deca so posebni potrebi, od koi opstestvoto ke ima golem fitbek
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2010 во 15:53
Originally posted by BisernA BisernA напиша:

и да имаат дарба, и желба за работа... ќе ја изгубат набрзо... тагатага

Па нормално, што би ги стимулирало.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2010 во 04:09
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Originally posted by BisernA BisernA напиша:

и да имаат дарба, и желба за работа... ќе ја изгубат набрзо... тагатага

Па нормално, што би ги стимулирало.

Доволен  е само мал мотив
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2010 во 09:23
хи,%20хи...Талентирани ученици-нашиот образовен систем служи да ги демотивира таквите,да ги деморализира,да им ја убие желбата за се поврзано со науката која ја фаворизираат...

Само ботови(бубалици за тие cs шо не играат)без центар за размислување во мозокот,механички само,нити знаат нешто нити пак разбираат,само за тахикардии да добиваат ги бива кога некој од пет4е ќе им пиши помалкугубитник

Посебно жална е ситуацијата со математичарите-најмногу ги има а никој не ги ферма,на никој не му е гајле...
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2010 во 10:51
nadarenite ucenici se delat  na dva  dela ednite  svojot  kapacitet  go  koristat  za  pravejne  na  mir  i  harmonija a  drugite  znaat  da  go  iskopliciraat  zivotot  na  celata  sredina  vo  koi  se.pa  zatoa  vo  religijata  se  veli  deka  ima  blagotvoren  talent  --i  velat  deka  drugiot  talent  e  gref  koj  sekoj  koj  go  ima  go  otplajca  so  soodvetna  kazna.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2010 во 17:13
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

хи,%20хи...Талентирани ученици-нашиот образовен систем служи да ги демотивира таквите,да ги деморализира,да им ја убие желбата за се поврзано со науката која ја фаворизираат...

Само ботови(бубалици за тие cs шо не играат)без центар за размислување во мозокот,механички само,нити знаат нешто нити пак разбираат,само за тахикардии да добиваат ги бива кога некој од пет4е ќе им пиши помалкугубитник

Посебно жална е ситуацијата со математичарите-најмногу ги има а никој не ги ферма,на никој не му е гајле...

За жал ова е голема вистина, но пак ке кажам вината на наставниците е многу мала од едноставна причина што од преобемните наставни програми и од огромниот фонд часови многу малку односно такаречи ич не останува време децата да се повикуваат на додатна настава.
Мислам дека чашата ја прелеа кога политиката се замеша и во овој домен и кога почнаа однапред да се знаат кој наставник (преку ученикот) ке треба да добие прво место ( а потоа нормално да добие звање истакнат просветен работник)тага
Многумина се откажаа од одење на натпревари за да не се разочараат и себе и децата кои учествуваат.
Кон врв
nena_princess Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Април.2010
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nena_princess Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 15:13
Хехе постојат верувајте има талентирани, надарени ученици
веќе нз колку пати ми се има случено ми ја праат:
-Како можеш толку да учиш, и секаде да одиш на натпревар да не представуваш, и секогаш да си најдобра? јас викам
-Тоа е задоволство, мене не ми е тешко да слушам на час,да седнам да научам и било што. Или мислите дека јас не сакам како некој на час што се лакираат,шминкаат си слушаат музика итн. итн. хх не ми дозволува Достоинството и Борбата Да Успеам Нешто Во Животот - Да бидам Некој и Нешто
Секогаш бори се за она што го Сакаш и верувај ќе успееш ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 17:04
Да живеат надарените ученици.Жално е што нема посебни паралелки и се што следи потоа.....
Но потоа ќе се види дека најслабите по завршување на школото се на највидни позиции.Вака барем не може децидно да се каже - шупелка го води ова министерство,оваа агенција,ова јавно претпријатие....
Поединци кои кога завршиле факултет, заборавиле на што се запишале - во голем број на случаи по пат на врски и партии ,избиле на врвот, без оглед на некомпетентноста и неукоста.
Со време надарените ќе мора да добијат заслужено признание.
Ќе пројде оваа лудост!!!!!!!!!!!!!!!!
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.