|
Хемија |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
milena-barbie
Нов член Регистриран: 09.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
auuuffffff mn ja sakam hemijata taa nauka od sekogas mi odese kako i biologijata pa poradi toa se zapisav na biohemija i pri kraj sum so studiite se na se prekrasno e da studiras hemija ili biohemija seedno.pozz
|
|
niki4e-
Нов член Регистриран: 03.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozdrav mi treba mala pomos. ke odam za 8 i profesorkata ni rece da se potspremime i da povtorime za formuli valentnost ravenki kiselini bazi i soli no bidejki knigite se vrateni preodjame na organska hemija i nema od sto da povtoram pa ako moze mala pomos mi treba originalni definicii za sekoe a moze i nekoj link da gi najdam i ako moze malo pojasnuvanje posebno za valentnosta nesto za solite ravenkite i formulite. blagodaram odnapred i ako moze odgovor sto pobrzo bidejki mi e potrebno za vo ponedelnik.pozz
Изменето од niki4e- - 03.Септември.2011 во 15:14 |
|
Nikolagse
Нов член Регистриран: 16.Октомври.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znae li nekoj da mi gi resi ravenkive..
p.s. broevite se vo index CuO + CO2 ---- _______ CH2=CH2 + Br2 ---- _________ KCLO3 ---- KCL + _______ AgBr + CL2 ---- ________ + _______ H2SO4 ---- _________ + _____ |
|
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2011 Локација: dedanoe city Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mendeley model na atomot:
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Деданое, досега мислев дека е до мене (и до нас, членовиве на форумов) што не те разбирам/е.
Но добро е што го даде сајтот во претходниот пост, за да видиме дека и таму „некаде“ има луѓе кои ги имаат истите неразбирања и мислења како и ние овде на форумов. Еве дел од еден одговор упатен кон тебе (во случај ако не си забележал):
by Martin17 | 22 February 2010 - 4:42am
... This shows what happens when you try to do science in your head
rather than in the lab; you end up with a load of bullsh*t. Forget this
nonsense and take a real chemistry course.
превод: ... Ова покажува што се случува кога се обидуваш да практикуваш наука во твојата глава повеќе отколку во лабораторија; доста со пишување срања. Заборави ја оваа глупост и зафати се со вистински курс по хемија. Мислам дека човеков (Мartin) ти даде добар предлог! Секако, на тебе останува дали ќе го прифатиш или не! |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2011 Локација: dedanoe city Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chemistry will never be Chemistry enough unless MATHEMATICS BECOMES MATH OF EDEN (1)
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pred da ja frlish "shtakata" ti treba UVID deka sam po sebe e EDEN.
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve vi kako toa Wolfram Mathematica go plot-ue
1^0 e najsitnata kruzhnica a 1^8 e najkrupnata oni se i dve ednovredni a site onie izmegju se povekje vredni vo smisol na: ako fiksirash radius vector so proizvolna faza toj na kruzhnicata od nivo n otsekuva n tocki so n = 2..7, ovie wise krugovive se so ista lostova formula kako ednovrednite samo sho namesto da imaat realna faza imaat kompleksna faza (a + b I) pa zatoa galktiraat (kompleksna faza i so povekje imaginarni edinici ne samo sqrt(-1)) kje mi ja renovirash li ti mene sea ovaa troshna kukja od dedota mi Pando (Pandovoto kukjivche) oti jas vishe od pola zhivot ja re-invent-nuvam sekoja tvoja obrzovna disciplina... vishe od polovina zhivlost sum na pechalba somewhere out of my mind i kako odrabotuvav taka ti podaruvav. kako silum doselenite na jugoistok i jugozapad vo mojata Pandovina go prigrabija ona sho mi beshe dedovo (prvo go naslabea do max zatim so kusur go otkupija) taka sakam sea i ti nim da gi izbrkash oti All The Power, Wealth, Wisdom, Strength, Honor, Glory and Blessings belong only to EDEN. Изменето од dedanoe - 17.Јануари.2012 во 18:48 |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве шефе со закаснување од три години CuO + CO2 ---- CuCO3 CH2=CH2 + Br2 ----CH2Br-CH2Br првото е алкен и се кини двојна врска,се адира Бром 4KCLO3 ---- KCL + 3KCLO4 мора 4 пред Калиум перхлоратот AgBr + CL2 ---- AgCl2 + Br H2SO4 ---- _H2O+ SO3 Изменето од fiks - 26.Февруари.2014 во 23:40 |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |