IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!
    Испратена: 28.Мај.2007 во 10:17
Што би направиле?
Како би дознале?
Како би било?
Дали ја води ѓаволот вашата црква?

Изменето од mist - 28.Мај.2007 во 10:18
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:19
Ако Ѓаволот го измисли Исламот, зошто се уште му се поклонувате?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:21
Тема: Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!

темата е оваа, аџија, биди пример за другите членови да дискутираат на темата.

А прашањево
Ако Ѓаволот го измисли Исламот, зошто се уште му се поклонувате? си го поставил на многу непаметен начин ... не се разбира што прашуваш! 
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:21

Isus Hristos e glava na nashata crkva a po plodovite se poznava koj  i kade ja vodi crkva...

Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:24
Originally posted by belichka belichka напиша:

Isus Hristos e glava na nashata crkva a po plodovite se poznava koj  i kade ja vodi crkva...

Која? ги има многу цркви, на која црква е глава Исус?  по кои плодови да познаеме која е вистинската? секоја има свои плодови .. кои се Исусови кои од Ѓаволот!
Што ако Ѓаволот ја води твојата црква, belichke?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:31
има ЕДНА црква. Тоа што ти не разбираш како тоа догматски се толкува, само значи дека не си упатен а сакаш да прашуваш... Како првачето што сака да знае за нуклеарна физика или за геополитчката состојба во северен кавказ... LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:35
аџија, на школо се петки ги имаше? поручек беше? LOL
Која црква? протестантската? црквата на Беличка е ... ѓаволска .. така сакаш да кажеш?

Црквата на Диего Марадона? види линк

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Maradona

можеби оваа е на чело со Исус!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:36
Ti nemas strav od Boga
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:37
Отец Августин (инаку по потекло од племето Бербери) јасно укажува на тоа дека постои ЕДНА невидлива Црква, која ги прожимува сите видливи форми на цркви, во која сите вистински (внатрешно вистински) христијани членуваат...

Ако сега и ова не го сфатиш, оти затрупај се негде и не се појавувај више...
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:38
Edna e crkva,edna e Biblija....gjavolot nema vo nashata hristijanska vera prvichno mesto...a ne znam za vashata...Ermm
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:40
Smile
значи, припадник на невидливата црква, така аџија? тоа си ти?
а другиве, видлививе, зошто ги има олку многу и олку различни!?
Како би дознал дека твојата нее предводена од ѓаволот?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:41
Nas nashata crkva Hristijanska ne uci na pokajanie ispoved, MIR, ljubov, smirenie, trpenie...

Vam vashata dzamija na shto ve uci? Dobro delo za sekoj mrtov nemusliman, dzihad?

edna e razlikata Hristijanstvoto se stremi kon sovrshenshtvoto Bog, kakov shto beshe Hristos, vo Nego da se ogleduvame i da ucime...

a vasheto sovrshenstvo e fanatizmot, koj e pogolem fanatic toj e poblisku da sovrshenstvo Confused
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:42
јас мислам реков мист, дека ако и ова едноставно објаснување, од човек што живеел 17 века пред тебе не го сфаќаш, тогаш оди посипај се со пепел и сокриј се... не се брукај толку више... 

Изменето од аџија - 28.Мај.2007 во 10:48
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:45
протестантската, католичката, православната, црквата на Диего Марадона .. која е вистинската .. прашање е сега!
ајде аџија, КОЈА Е ЃАВОЛСКАТА?
што би направил ако твојата црква ја води Ѓаволот? ништо, би продолжил да бидеш член во неа?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.