Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7683
Датум на принтање: 17.Февруари.2025 во 12:28 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!
Постирано од: vd
Наслов: Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:17
Што би направиле? Како би дознале? Како би било? Дали ја води ѓаволот вашата црква?
|
Коментари:
Постирано од: аџија
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:19
Ако Ѓаволот го измисли Исламот, зошто се уште му се поклонувате?
-------------
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:21
Тема: Ако Ѓаволот ја води вашата Црква!
темата е оваа, аџија, биди пример за другите членови да дискутираат на темата.
А прашањево
Ако Ѓаволот го измисли Исламот, зошто се уште му се поклонувате? си го поставил на многу непаметен начин ... не се разбира што прашуваш!
|
Постирано од: belichka
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:21
Isus Hristos e glava na nashata crkva a po plodovite se poznava koj i kade ja vodi crkva...
------------- Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:24
belichka напиша:
Isus Hristos e glava na nashata crkva a po plodovite se poznava koj i kade ja vodi crkva...
|
Која? ги има многу цркви, на која црква е глава Исус? по кои плодови да познаеме која е вистинската? секоја има свои плодови .. кои се Исусови кои од Ѓаволот! Што ако Ѓаволот ја води твојата црква, belichke?
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:31
има ЕДНА црква. Тоа што ти не разбираш како тоа догматски се толкува, само значи дека не си упатен а сакаш да прашуваш... Како првачето што сака да знае за нуклеарна физика или за геополитчката состојба во северен кавказ... ![LOL](smileys/smiley36.gif) ![LOL](smileys/smiley36.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:35
аџија, на школо се петки ги имаше? поручек беше? ![LOL](smileys/smiley36.gif) Која црква? протестантската? црквата на Беличка е ... ѓаволска .. така сакаш да кажеш?
Црквата на Диего Марадона? види линк
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Maradona - http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Maradona
можеби оваа е на чело со Исус!
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:36
Ti nemas strav od Boga
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:37
Отец Августин (инаку по потекло од племето Бербери) јасно укажува на тоа дека постои ЕДНА невидлива Црква, која ги прожимува сите видливи форми на цркви, во која сите вистински (внатрешно вистински) христијани членуваат...
Ако сега и ова не го сфатиш, оти затрупај се негде и не се појавувај више...
-------------
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:38
Edna e crkva,edna e Biblija....gjavolot nema vo nashata hristijanska vera prvichno mesto...a ne znam za vashata...
-------------
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:40
![Smile](smileys/smiley1.gif) значи, припадник на невидливата црква, така аџија? тоа си ти? а другиве, видлививе, зошто ги има олку многу и олку различни!? Како би дознал дека твојата нее предводена од ѓаволот?
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:41
Nas nashata crkva Hristijanska ne uci na pokajanie ispoved, MIR, ljubov, smirenie, trpenie...
Vam vashata dzamija na shto ve uci? Dobro delo za sekoj mrtov nemusliman, dzihad?
edna e razlikata Hristijanstvoto se stremi kon sovrshenshtvoto Bog, kakov shto beshe Hristos, vo Nego da se ogleduvame i da ucime...
a vasheto sovrshenstvo e fanatizmot, koj e pogolem fanatic toj e poblisku da sovrshenstvo ![Confused](http://forum.idividi.com.mk/smileys/smiley5.gif)
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:42
јас мислам реков мист, дека ако и ова едноставно објаснување, од човек што живеел 17 века пред тебе не го сфаќаш, тогаш оди посипај се со пепел и сокриј се... не се брукај толку више...
-------------
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:45
протестантската, католичката, православната, црквата на Диего Марадона .. која е вистинската .. прашање е сега! ајде аџија, КОЈА Е ЃАВОЛСКАТА? што би направил ако твојата црква ја води Ѓаволот? ништо, би продолжил да бидеш член во неа?
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:47
nema mesto za somnez za Nashata hristijanska crkva ama ti si pocnal da razmisluvas za toa prashanje....!?
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:49
mist напиша:
ајде аџија, КОЈА Е ЃАВОЛСКАТА?
|
едно е сигурно тоа е џамијата.
-------------
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:51
Црква аџија, црква, за црква е отворена темата, за црква праевме муабет ... за ЦРКВА водена од ЃАВОЛОТ
триковите ти станаа демоде .. бегање од тема, плачење, кукање, пуштање секакви нечовечки извици ... бришење коментари, банирање членови
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:52
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:56
mist напиша:
Како би дознале?
|
лесно ќе бевме муслимани... ![Wink](smileys/smiley2.gif)
-------------
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 11:55
Ако ѓаволот ја води вашата црква, вакви нешта се случуваат ![LOL](smileys/smiley36.gif)
Jedinstvo crkvi i odobravanje homoseksualnosti
Episkopalna Crkva u Sjedinjenim Americkim Drzavama, izabrala je za
biskupa otvorenog homoseksualca.
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 12:07
точно!
или евентуално се клањаш накај мека...
-------------
|
Постирано од: Studentski Klub
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 16:48
Не, ако ѓаволот ја води, туку биди сигурен дека ја води, како и сите нив, низ вековиве!!!!
------------- Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 16:55
сатанизмот е идеологија на исламот, така да боље да не коменитрате...
-------------
|
Постирано од: Studentski Klub
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 16:56
или беше тоа на христијаните????
------------- Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 17:01
сега и темичка ќе ви отворам, па ќе се стресе шејтанот во вас...
-------------
|
Постирано од: hardcore
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 20:12
Onaa crkva koja go slavi Boga,koja veruva vo dobri dela,koja siri ljubov i pocituvanje....taa ne e predvodena od gjavolot!Onaa,pak koja povikuva na vojna,omraza sprema drugite,razvrat,koja vo svoeto postoenje nema nitu eden svetec da posvedoci za nea,osven eden,onaa koja e nastroena da zavladee so svetot,....taa e sigurno sozdadena i predvodena od gjavolot!Pa na nas e da vidime koja e taa.
A za tvorecot na temava;mozebi treba bas TI da ni odgovoris na prasanjevo,kako eden od kompetentnite na forumov....no toa(barem jas)ne sakam da go znam....
|
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 21:57
hardcore напиша:
koja vo svoeto postoenje nema nitu eden svetec da posvedoci za nea |
|
Постирано од: blue_line
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 22:20
dobro sto se zanesuvaat i studentski klub i mist, dali kako prvo znaat sto zboruvaat, kako moze gjavolot da ja vodi crkvata. Ako ja vodese gjavolot crkvaat nie nemase da bideme tamu, tuku ke bevte vie a vsusnost i ste. Bog ne dozvoluva ZLI stvorenja kako Luciferco da ja napadnat crkvaat zatoa sto toa e teloto hristovo anie sme negovite organi. Imam edna poraka za vas, site hristijani se molat za muslimanite znaete zasto, zatoa sto bog ni vika taka, sakajte se edni so drugi, no ako vie ne se pokaete vo najskoro vreme zaedno so luciferco ke gorite vo vecniot ogan, vo golemoto ogneno ezero. Zamisletet se malce i birajte gi zborovite !!!
------------- FERARI No. 1
|
Постирано од: hardcore
Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 23:45
Dali e bozjo delo da se zema zena od 6 godini i toa od onoj sto go smetate za bozji pratenik;Dali e bozjo delo na 9 godini seksualno aktivno da opsti istiot so nea?Dali e bozjo delo da se kazuva od istiot toj stvor deka treba da se ubiva i da se secat glavi?Dali e bozjo delo da se kazuva deka vojnata e sveta rabota?Dali e bozjo delo da se kazuva deka vo rajot te cekaat seks so devici,vino,a po zelba i seks so mladi momcinja?????Seto ova vie vo vasite postovi go opravduvate....Vie ste vodeni od satanata...vie ste podanici na satanata....vie ste ispolniteli na zavetite na satanata,........od nas toa ne go barajte nikogas.....Hristijanskata crkva i delo nikogas nema da potkleknat na ovie razvratni veruvanja,zosto razvratot,vojnata,krvoprolevanjeto...toa e nesto sto vie go branite i opravduvate.....Sramno i gresno,no vase si e...bednici!
|
Постирано од: aladin
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 19:17
moze li da mi kaze vd -koja crkva e gjavolska ili bozja?
me interesira?
|
Постирано од: Pustinski-Lav
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 19:29
I mene bi me interesiral odgovorot na toa prasanje?![размислување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/39.gif)
------------- NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
Постирано од: blagorodna
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:08
Ами ако вуду гго пушчите в црква па ушче да предаат сакал, е тогај ѓаол че влезит в црква
|
Постирано од: MAKEDON-FILIP
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:20
И оваа тема е една од многуте со скриени намери.
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:28
Па зар не глеаш чоеку оти лично и персонално-ѓавол со име вуду ги уметнуе...
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:37
blagorodna напиша:
Па зар не глеаш чоеку оти лично и персонално-ѓавол со име вуду ги уметнуе... |
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:39
Uste be blagorodna so toa vredzanje?
------------- NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:41
MAKEDON-FILIP II напиша:
blagorodna напиша:
Па зар не глеаш чоеку оти лично и персонално-ѓавол со име вуду ги уметнуе... | ![](smileys_novi/24.gif) |
Абе шо се смејш, па ѓаволо и на форум дејствуе
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:52
blagorodna напиша:
MAKEDON-FILIP II напиша:
blagorodna напиша:
Па зар не глеаш чоеку оти лично и персонално-ѓавол со име вуду ги уметнуе... | ![](smileys_novi/24.gif) |
Абе шо се смејш, па ѓаволо и на форум дејствуе ![](smileys_novi/4.gif) |
Ништо онака...
Само се согласувам со тебе ако може.
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 23:56
Originally posted by blagorodna
Абе шо се смејш, па ѓаволо и на форум дејствуе ![](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif) Ништо онака... Само се согласувам со тебе ако може.
Vidi sega blagorodna dzavolot kako ti se pusta, i u crkva i po kuci ti pravi drustvo![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif)
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2008 во 01:04
ВУДУ јет опасна работа ако моит така да се речит...за сите опасна, не само за рисјани....и вија мусљамините треба да си ги прочистите редојте од некој со такви вуду кукли шо прајт маѓии
|
Постирано од: KGB
Датум на внесување: 23.Март.2008 во 15:36
Samo mojata ne e vodena od Satana
|
|