|
Тип на исхрана кога имате болен желудник |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Мај.2007 во 14:46 |
Ме интересира каков тип на исхрана треба да се практикува, доколку се утврди дека имате проблем со желудникот, и скоро после секое јадење имате нагони на гадење???
Идете на лекар, ви утврдуваат гастрититс, или некој чир, или што и да е, меѓутоа, ви даваат апчиња, а многу многу не кажуваат за исхараната... Мислам дека треба да им се помогне на тие личности со наши совети каква храна да користат за да немаат проблеми со гадење и слични работи... |
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od lichno iskustvo,moe i na domashen chlen znam deka treba da se odbegnuva masna hrana,premnogu slatka ili zachineta..megjutoa pravilo e DA SE ODBEGNUVA SE SHTO VI SMETA toa e premnogu razlichno kaj site lugje..na primer jas od przeni kikiriki nemozam da se sozemam so denovi,postojano mi se povraka..ama ne i od pecheniznachi se shto vi prechi-mu velite baj-baj
|
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и јас имав порано многу проблеми со стомакот, ама намалувам мрсно, колку што можам, се откажав од кафето, цигарите оддамна, помалку алкохол и сега ми е подобро.
а чудно, но вистинито, најдобро се чувствувам кога ќе се испостам цел ден. но после треба се пази, да не се земаат наеднаш големи количини храна. |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema koj nemal nekogas problemi so zeludnikot zatoa bi trebalo :
-da ne se prejaduvame
-da ne jademe nabrzina
-da ne jademe vo eden obrok poveke vidovi hrana
-pravilna kombinacija na hranata(najlosa e kompir i meso.a e najcesta)
-da ne jademe mnogu luto i zacineto
-da ne jademe mnogu zesko ili smrznato
-caj namesto kafe......
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво треба да утврдиш која е причината што се јавивил гастрит. Ако е од лоша и нередовна исхрана, тогаш решението е едноставно (препорачувам пиење јогурт),но може причината да е стрес... Претпоставувам дека е ова второво...
Јас лично, престанав да јадам кикирики, лешници, мед, комбинација мед и млеко, мед и чај, медењаци (продукти коишто содржат мед) зашто многу ми го иритираат желудникот. Бурек не сум пробала 10 години, од тавче-гравче кревам температура, па затоа грав јадам само чорбест... Препорачувам да јадеш свежа зелка салата, не многу зачинета, многу е добра за стомакот. И на крај....Чај од нане !!!! |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo na lekar!!!
Soleno,kiselo.luto,zacineto....nikako!!! OBAVEZNO: Caj od kantarion-nezasladen!! |
|
Salveoi
Нов член Регистриран: 10.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za Problemi so Zeludnikot, vi preporacuvam Caj od Aloe Vera - Propolis Tableti i Aloe Vera Gel Zoltiot.
Ako nekoj ima potreba od ovie proizvodi slobodno posetete ja ova web stranata. www.mujaser.piczo.com Tamu ke najdete informacii. ili pak javete se na telefon. 070 901 271 Na milioni luge im gi smeni problemite so Zeludnikot, pa i vie ne cekajte javete se odma. Garantirano 100 %. So Pocit, Salveoi Изменето од Salveoi - 12.Јуни.2007 во 15:09 |
|
MECE
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so HERBALIFE ke si go resite problemot
www.nrg-fit.com mence2006@freemail.com.mk |
|
HERBALIFE
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас најново што дознав препорачано од доктор зашто имам проблеми при секое јадење и по секое јадење со причина дека желудникот ми бил МНОГУ УШТЕТЕН е дека треба да пијам секое утро сок од 2 моркова, и секоја вечер сок од зелка. тоа помагало многу.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
MECE
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sheikot od Herbalife gi hrani kletkite i gi obnovuva megutoa ne e magicno stapce
za 1mesec ke vi se smirat bolkite vo zeludnikot a za 6-12meseci ke imate nov regeneriran zeludnik |
|
HERBALIFE
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еххх мече...да знаеш како и сега ме боли...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма, јади све и не бери гајле за желудецот. Не се привикнувај ти на него. Нека тој се прилагоди на твоите навики и потреби. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
D_r. C.
Нов член Регистриран: 23.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NB! Dokolku odte na lekar no kaj internist-gastropenterolog i so pomos na gastroskopski ispituvanja ili so rentgenska slika po predhodno bienje na "barrieva kasa" vi e utvrdeno deka imate akuten ili hronicen gastrit treba prvo da se prepishat kapsuli za da se namali kiselinata koja go nadraznuva zeludnikot i toj e taka crven od vnatresnata strana i ako ne se vnimava 100% vodi do cir na zeludnikotNa samiot organizam mu e potrebno vnimanie i nega, doklku sakame da ni bide od plza i da ne sluzi zdravje za postarite gosiniizbegnuvaj kafe,ljuto. blago i sok od portokal, limon i slicno, a pred spienje ispi edna casha l;adno presno mleko bez seker, i kapsula omezol ili lanzul no kapsulite pri bolki.prekini da drzish sekakvi dieti za slabeenje,i mrsnotii,ostavi go pushenjeto i nervozata(90% od gastritite se od pregolema nervoza)Mleko pij po 1 caska i nautro i na rucek 30 min pred jadenje i li polse jadenje a veceraj najkasno vo 20:00 casot. za 1 sedmica kje imash golemo podobruvanje doklku se drzish na seto ova koe go napishav i kje bidesh blagodaren-na. pozdrav |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro e so se otvori temava,poso nekad ne znam so da praam so sebe od bolki u zeludnik...
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |