|
Мојот прв фотоапарат |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 15> |
Автор | ||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od tvoja usta, vo Bozhji ushi...sto bi rekol nashiot narod. Ama gjavol da go zeme, se uste nema takva kamera i ne veruvam deka voopsto nekogas bi bila ponudena na pazarot. Me interesira zosto tolku ti e potreben LCD live preview? Ne mozes toa da go kompenziras so test fotografija pred glavnoto slikanje? Malu me iznenadi sto ne go navede i RGB histogramot vo prioritetite, ama mozhebi i ne ti e prioritet. |
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zoran, Angel raboti recisi se vo RAW taka da WB-to ne mu e problem, a RGB histogramot tuka igra najgolema uloga. Za gorenje na highilghts i luminance histogram vrsi rabota.
Patem edna zabeleska po ova prasanje: Live preview histogramot cestopati odstapuva od konecniot histogram (bez rekomponiranje) taka sto i ne e bogznae kolku zgoden za upotreba, a i sacometarot fala bogu raboti posle tolku ispukani fotki . PS Zoran, spored tvoe iskustvo, kolku vreme bi trebalo da projde za da docekam pad na D80kata? |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo vrska so RGB histogram...toj nema nisto so WB i ima se so korektnata ekspozicija na slikata. Onie sto koristat obichen histogram ne znaat vo kolkava zabluda toj gi stava koga mislat deka e korekten i koga se upravuvaat spored nego. Gi imam i dvata na mojata kamera i ova ti go kazuvam od lichno iskustvo. Precizna ekspozicija bazirana na histogram e chista iluzija (ili igra na sreka) koga se koristi obichen histogram. Изменето од Zoran K - 27.Април.2007 во 22:20 |
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo vrska so D80. Tokmu sega gi proveriv cenite vo Toronto.
Kaj mene sega razlikata megju D40X i D80 e samo 200 kanadski dolari. http://www.vistek.ca/details/results.aspx?Level1=CAMERAS&Level2=CAMDSLR&Level3=BODIES&Level4=SLR&Manuf=Nikon&CategoryID=DigitalSLRs Ako gi sporeduvas po razlikata na nivnite tela i mehanika, izlaga deka D80 realno si ja opravduva cenata od toj aspekt. Ili so drugi zborovi, cenata im e ista. Letovo mozhebi ke spadne uste malu poradi poslabata prodazhba na kameri. Esenta veke ke bide "star" model koj verojatno ke bide namalen uste malu za da se prodade za Bozhik i da otvori mesto za nova kamera. Ne znam uste kolku dolgo mislis da chekas i kolku mislish da platis za nego. Kako sto stojat rabotite, ne veruvam deka ke se izednachi so cenata na D40X. Изменето од Zoran K - 27.Април.2007 во 22:28 |
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ups...
Dodeka go pishuvav predhodnoto, eve veke padnal uste za 10 dolari vo druga prodavnica vo Toronto: http://www.henrys.com/webapp/wcs/stores/servlet/ItemsDisplay?categoryId=10429&departmentId=10404&catalogId=10001&storeId=10001&keywords=Nikon+DSLR |
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Opa...
Pagja i natamu... Eve za pomalu: http://www.camera-warehouse.ca/product~pr/NIKON-D80.htm |
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ha...
Uste pagjaaaaa...sega e samo $994 kanadski dolari! http://www.mostlydigital.ca/detail.php?recordID=H54441 Изменето од Mire - 28.Април.2007 во 14:45 |
||
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LELE ZORANE KAKO TOA PAGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, SE SALAM. ZA KAJ NAS DA PAGA CENATA TAKA TREBA NESTO STRASNO DA SE SLUCI. ABE AKO E 100 NA PROMOCIJA IMA SO 100 DA ODI VO ZABORAV, NEMA MESTO ZA MUABET ILI NEDAJ BOZE POPUST. ZATOA I SE USTE SI JA CUVAME STARATA OPREMA ILI JA SE OBIDUVAME DA JA PRODADEME SKAPO ZA DRUGI USLOVI. AMA TOA E , ZA ZAL MKD...
POZDRAV PS. NE ME KARAJTE ZA GOLEMITE BUKVI SEGA PRIMETIV I TAKA MI DOJDE NEKAKO POLESNO :) |
||
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
My point exactly, a D40X za mene ne e opcija od vece iznesenite pricini. Ne velam deka e los, no za mene ne e. Ako bi go kupuval D40X, bez razmisluvanje bi si go zadrzal Fujito bez da investiram ponatamu (ne gi stavam vo ist kos, tuku ne mi ja opravduva investicijata).
Emi ce go pricekam do na esen, ako vo medjuvreme ne se resam za Sony Alfa so Zeiss 16-80. Realnite 24mm so toj kvalitet na staklo me vlecat bajagi. Patem iako 18-135kata na Nikon e mnogu kvaliteten za kit, pa i za consumer grade objektiv, sepak e daleku od 16-80 Zeiss objektivot, barem ako se sudi po testovite (raboteni vo Imatest CA, Vignetting i MTF). Vo sekoj slucaj Kanada mi otpadja kako opcija. Bi pretpocital Grcija, ili Srbija. Za ne daj boze lesno mi e da go pratam na servisiranje, a ima i ludje sto mozat da mi go kaparisaat pa da idam da go kupam na sigurno |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova e vece mnogu ubava cena, 625EUR |
||
|
||
natali24
Нов член Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dali nekoj bi sakal da ja zirne digitalnata kamera na www.bidifit.mk ima super performansi(barem taka pisuva) a e mnogu eftina pa sum skepticna,a sakam utre da ja zemam.inaku sum amater i nisto ne razbiram od toa,mi treba za onaka,nisto posebno,pa dali valja ako saka nekoj da bide ljubezen da ja vidi i da mi kaze,znaci ne mi treba nisto posebni performansi najobicen aparat.fala odnapred
|
||
natali24
Нов член Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj luge ve molam,do sabajle neka pise nekoj
|
||
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.bidifit.com.mk/index.asp?tn=fit_productview&pid=64072&c=7937
Ako mislis na ovaa, togas e video kamera i foto aparat vo edno. Obicno takvite kombinacii ne se najsrekni. Kolku sto vidov modelot e ZENNOX, licno prv pat slusam. |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas se soglasuvam.. Ako nemas mnogu kesh poarno vidi polovno neso, za tie pari moze da se najde neso dobro (canon/nikon/fuji...)
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |