|
Мојот прв фотоапарат |
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Автор | |
Pero_DzULA
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AA baterii na DSLR e cista glupost, edno sto se MNOGU poteski, drugo pomalku drzat, a za skapi baterii... mene seuste niedna baterija mi se nema rasipano, taka da ne gledam nedostatok vo toa
|
|
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za toa se slozhuvam. Mnogu poeftina i pofleksibilna opcija e da koristi standardizirani AA baterii shto mozhesh da gi naogjash vo sekoja prodavnica ili samiot da gi polnish, otkolku da si vrzan za skapi dedicirani baterii.
|
|
Nenad_K-x
Нов член Регистриран: 01.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pred da se odlucam za kx po net-ov citav i sporeduvav
najveke se zboruvase za kako najgolem nedostato e toa sto koristi 4xR6 NiMN ili Litium baterii(za ednokratna upotreba) toa za mene izleze golema prednost dosta patuvam i nekogas nemam vreme za polnenje na standardna baterija vaka so 1 komplet eneloop 1 energizer zavrsiv rabota kako back up alkalni od bilo koja prodavnica, trafika itd. Изменето од Nenad_K-x - 24.Јули.2010 во 03:20 |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tie dve raboti, indikacija na odbrana fokusna tochka i indikacija deka sistemot go stabiliziral senzorot, se tolku evtini i sekojdnevni raboti shto navistina ne mozham da razberam zoshto vo Pentaks odluchile da ne gi implementirat vo ovoj model???
Toa ne e shtedenje pari, tuku osakatuvanje na edena mnogu dobra kamera koj ima potencijal da im bide glavna krava muzara za profiti. A vaka... |
|
Nenad_K-x
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima indikacija samo koga e uklucena SR i pokazuva deka e aktiven koga ke okines na prvo koleno a nema indikacija koga e stabilizirana
na kx ne sum stavil VR objektiv i neznam kako bi izgledalo so niv |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se razbravme za stabilizacijata.
Kolku shto znam, nemash vizuelna indikacija na rabotata na stabilizacijata, ne znaesh koga sistemot stabiliziral. Kaj drugite kameri ima LE dioda koja trepka dodeka sistemot raboti i potoa sveti neprekinato ili ja menuva bojata koga slikata e stabilizirana. Kaj tebe toa go nema, neli? Kako znaesh koga sistemot za stabilizacija se vkluchuva i kako znaesh deka zavrshil so stabilizacijata? |
|
Nenad_K-x
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa e nedostatok, za nekogo pomal za nekogo pogolem
jas najcesto slikam so centralna tocka nekogas imalo momenti koga sum imal potreba od toa ali mislan deka moze da se pomine i bez toa (za mene kako amater) LV e skoro beskorisen od SR (VR ili IS) na pentax kx sum zadovolen duri i mislam deka e prednost na kamerata zatoa sto mozam da najdam eftini postari objektivi bez stabilizacija |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako se snaogjash so nedostatokot na vizuelni indikaciii na odbrranata fokusna tochka i rabotata na stabilizatorot? |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za parite K-x e podobra kupvachka, no tuka vekje se navleguva vo teritorijata na Nikon D5000... razlikata vo cenata za kit so osnoven zum ne e golema, taka da ostava mesto za dilemi... Ako se najde po drastichno pogolema cenovna razlika togash sekako deka K-x pretstavuva odlichna vrednost. |
|
Nenad_K-x
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej uopste ne vodov koga e postirana temeva, poslednite postovi bea taze zato se ukluciv samo da go spodelam moeto iskustvo okolu kupuvanje na dslr
kako amater pezadovolen sum od PENTAX krajot na Avgust odma za Sofija da zemam nekoj oblektiv i sigurno prodolzuvam so pentax a da so pari i cene slabo mi odi Изменето од Nenad_K-x - 23.Јули.2010 во 21:31 |
|
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne zoki ja chisto razmisluvav onaka amaterski, od oko, fotografijata ne e mnogu porazlichna od K-x i K7 so gorenavedenite modeli, u praksa mislam.Taka da sepak vredi eden K-x ili K7 neli?
|
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Panini, ne znam kakov nikondzhija si, no spored kazhanovo izgleda ne si podetalno zapoznaen so performasnite na kamerite. D90 ne mozhe direktno da se sporeduva do D200 i D300. Performansite na kamerite ne se sekogash refleksija na nivnata cena, no za tvoja informacija mozham da ti kazham deka senzorot i pridruzhnata elektronika na D90 e neshto podobra od D300. Seto ostanato ne e vo ista klasa. Zatoa D90 e namenet za napredni amateri, a D300 za profesionalci na koi im treba DX senzor ili backup za FX kamera. K7 ne e vo klasa na 700 po nishto osven po brojkata 7. Spored performansata na svojot senzor i pridruzhnata elektronika toj e vo klasata na Nikon D80, D3000 i Canon 450D, neshto poslab e od Sony A330 i A500, Canon 500D, Panasonic GH1, kako i od Pentax KM. Definitivno poslab od Samsung GX20, Nikon D200, D300, D60, D90 i D5000, Sony A380 i A550, kako i od Pentax K-x. So drugi zborovi, senzorot so pridruzhnata elektronika na K7 zaostanuvaat vo sporedba so kvalitetot na negovoto telo i ne korespondiraat so aspiraciite shto gi ima Pentaks so nego. Pentax K-x, vo odnos na performasnite na senzorot i pridruzhnata elektronika mozhe da se sporeduva so Nikon D300s, D90 i D5000 i e najverojatno najdobra kupuvachka od proizvodnata linija na Pentax. Shteta samo shto nema vidliva indikacija na izbranata fokusna tochka vo okularot. Osven senzorot i elektronikata kamerata ja sochinuva i sistemot za fokusiranje, ergonomijata i performansite na teloto i softverot, kvalitetot na izrabotkata, kvalitetot na optikata i t.n. Изменето од Zoran K - 23.Јули.2010 во 21:23 |
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mal previd... |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
recisi. k7 e krop, d700 full.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |