IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија на CNN
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија на CNN

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Статус: Офлајн
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Македонија на CNN
    Испратена: 25.Јуни.2006 во 07:49

Denes go vidov spotot za Makedonija na CNN i se preplasiv:

- Na lugjeto im treba zabava, ne da gi tupime so faktografija kako nasite deca vo skolo.
- Onoj novinarot mozese malku da se nasmee, gi vika turistite da si pominat ubavo vo Mk ili da gi tepa? Ne e ni cudo, site makedonski novinari se frustrirani i nemaat elementaren oset za publika.
- Iako tekstot e pravilno napisan na angliski, edvaj go razbrav sto zboruva. Ne deka tolku loso go kaza, no prosecniot severnoamerikanec a i evropeec nema fakultet za lingvistika i nekje mnogu da si ja cepi glavata. Zosto ne stavija nekoja profesorka po angliski da go procita, a i da se nasmee, koga vekje ne najmile nekoj native speaker ili glumec?
- Ocigledno producentite ne videle nitu eden turisticki spot od nekoja druga zemja prethodno, inaku ke im bese jasno deka vo spotot nema nitu troska entuzijazam, pasija, vedrina... Se e tolku suvoparno, bez imaginacija...

Sto mislite vie?

PS Bi sakal da ne sum vo pravo i turistickata poseta vo MAkedonija da se zgolemi za 100% kako reakcija na ovoj spot...
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
eli1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eli1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2006 во 19:42

Bi sakala da ja vidam reklamata, no nemam mnogu vreme da sedam i da ja cekam pred TV.Koga tocno CNN ja vrtat reklamata za Makedonija? Vo koj termini od denot?

Fala odnapred za informacijata

Изменето од eli1 - 27.Јуни.2006 во 10:49
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2006 во 00:29
nekolku pati chekav da go vidam ,ama ne go dochekav,.....kako i obichno frleni pari!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zoki.s Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 02.Јули.2006
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zoki.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2006 во 17:30

Два рекламни спота за Македонија под мотото „Лулка на културата, земја на природата“ ce Ha Си-ен-ен . Спотовите за Македонија и за македонскиот туризам ќе се прикажуваат вкупно 253 пати во период од три месеци  на телевизијата, вклучувајќи ги емисиите „Бизнис“, „Лари Кинг“, Вестите од светот, Спорт и Уметност на животот. И на двата спота преку кабелската мрежа сме претставени како Република Македонија.

a i jAs uste ne sum gi videl
Cry
zoki
Кон врв
bacilo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bacilo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2006 во 16:42
Originally posted by brza brza напиша:

nekolku pati chekav da go vidam ,ama ne go dochekav,.....kako i obichno frleni pari!

ПА ДА БЕ БРЗА И ТИ НЕШО ПАМЕТНО ДА КАЖЕШ!А ИЗВИНИ КОЈ ГИ ВРЛИ ПАРИТЕ ЗАЛУДНО?ДА НЕ ГРУЈО СЛУЧАЈНО?ИЛИ МИЛОШОСКИ?ИЛИ ПАК ПРОФ.Д-Р БУЧКОВСКИ?ТОЧЕН ОДГОВОР!
значи-бучко и неговиот експерт по економија ЗАЛУДНО потрошија мислам дека беа околу 300 000 евра за рекламирање на амерички канал.арно ама наместо парите да одат на некој европски канал(бидејќи европјани ни требаат во охрид а американците секако ем им е далеку ем недоаѓаат)црни бучко на снн им даде пари.и се ке биде ок доколку ова не*еше уше една невидена глупост од тимот на буч.
baciloto na bucko
Кон врв
that's me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2006
Локација: Burundi
Поени: 581
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај that's me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2006 во 17:03
ne znam ja ,ama oste ne sum go videl,...a i ne sakam da go vidam,..
Кон врв
bomboni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2006
Локација: Czech Republic
Поени: 215
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bomboni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2006 во 08:47
Ja mislam deka CNN se sledi niz cel svet.... Ne sum gi videl spotovite, ama spored ona sto go napisa Nee*amAnderskor na pocetok i na mene ne bi mi se dopadnale. Gi imam videno spotovite na Turcija i Romanija i nemozev ni da prepoznaam na pocetokot deka e toa, bea napraveni tolku dobro i profesionalno sto mislev deka se spotovi za nekoi najegzoticni destinacii vo svetot. Bea brzi, dinamicni, postojano letaa prekrasni kadri so intenzivna muzika.... 
Кон врв
bacilo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bacilo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2006 во 10:50
Originally posted by bomboni bomboni напиша:

Ja mislam deka CNN se sledi niz cel svet.... Ne sum gi videl spotovite, ama spored ona sto go napisa Nee*amAnderskor na pocetok i na mene ne bi mi se dopadnale. Gi imam videno spotovite na Turcija i Romanija i nemozev ni da prepoznaam na pocetokot deka e toa, bea napraveni tolku dobro i profesionalno sto mislev deka se spotovi za nekoi najegzoticni destinacii vo svetot. Bea brzi, dinamicni, postojano letaa prekrasni kadri so intenzivna muzika.... 

па кај ке ти се допадне кога сега веќе бившиот мин.премиер нема врска со паметот каква катастрофа направи со тоа спотот.па потроши 300 000 евра наши пари а за шо?за џабе,ете за тоа.и баш летово ке сне ги чекале резултатите од тоа,е баш да видиме колку странци ке ни дојдат летово.наместо на некој европски канал да се рекламираме бучко побрза да му се умилкува на америте.ејди бучко ејди!ете затоа денес народот ке ти каже ОДИ СИ!!!!
baciloto na bucko
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2006 во 19:42

Lugje, videte go ova, toa e prava reklama! Pogledajte kako grcite pizdat.

No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2006 во 19:57
Браво многу ми е мерак,го видов ова и претходно и да ви кажам целиот се ежам од среќа кога ги читам грците како пукаат од злоба
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 13:10
Па незнам дали му пречат некому корените, ама знам дека не се ни спомнуваат а ние пусто весели оти ке не има. Искрено ова ми личи како да не нема  или ке не има ама како тие не гледаат нас, а не како ние се гледаме себеси. Што е паметно незнам, да не има или ич да не нема на овие нивни телевизии?
Си-ен-ен со старите стереотипи ја претставува Македонија
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2010 во 15:57
Ne sum ja videl.No i da e dobra ( vo uvodot ima golema kritika), ne veruvam deka ke privlecat nesto poveke turisti.Ima denes mnogu nacini na propaganda a najdobra vo zivo so poedinci od doticni drzavi.Kako propagamdna nagradna igra,i mnogu drugi idei za reklamiranje. Amerikancite se vo reklamiranje mnogu dobri - ke te ubetat deka la..oto e cokolado.
Inaku spotovite na na[ata televizija smetam ne se za nadvor dobri!
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2011 во 15:06
Море не само на  туку не имало и другдр. Ама страшното е што од оазата на мирот дојдовме во друштво од кое бегаме какоѓаволот од крстот. Така ли не гледа светот???збунетост

Лондонски Телеграф: Македонија и Руанда имаат исто минато и сегашност

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2011 во 16:11
Загрижува растечкиот авторитаризам во Македонија
Рас­те загриженоста за зголемувањето на авторитаризмот во Македонија е насловот со кој реномираниот американски весник "Њујорк тајмс" ги пренесува случувањата од зем­ја­ва.
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.