Македонија на CNN
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=4512
Датум на принтање: 25.Ноември.2024 во 04:28 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Македонија на CNN
Постирано од: Nee*amAnderskor
Наслов: Македонија на CNN
Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 07:49
Denes go vidov spotot za Makedonija na CNN i se preplasiv:
- Na lugjeto im treba zabava, ne da gi tupime so faktografija kako nasite deca vo skolo.
- Onoj novinarot mozese malku da se nasmee, gi vika turistite da si pominat ubavo vo Mk ili da gi tepa? Ne e ni cudo, site makedonski novinari se frustrirani i nemaat elementaren oset za publika.
- Iako tekstot e pravilno napisan na angliski, edvaj go razbrav sto zboruva. Ne deka tolku loso go kaza, no prosecniot severnoamerikanec a i evropeec nema fakultet za lingvistika i nekje mnogu da si ja cepi glavata. Zosto ne stavija nekoja profesorka po angliski da go procita, a i da se nasmee, koga vekje ne najmile nekoj native speaker ili glumec?
- Ocigledno producentite ne videle nitu eden turisticki spot od nekoja druga zemja prethodno, inaku ke im bese jasno deka vo spotot nema nitu troska entuzijazam, pasija, vedrina... Se e tolku suvoparno, bez imaginacija...
Sto mislite vie?
PS Bi sakal da ne sum vo pravo i turistickata poseta vo MAkedonija da se zgolemi za 100% kako reakcija na ovoj spot...
------------- No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
Коментари:
Постирано од: eli1
Датум на внесување: 25.Јуни.2006 во 19:42
Bi sakala da ja vidam reklamata, no nemam mnogu vreme da sedam i da ja cekam pred TV.Koga tocno CNN ja vrtat reklamata za Makedonija? Vo koj termini od denot?
Fala odnapred za informacijata
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 26.Јуни.2006 во 00:29
nekolku pati chekav da go vidam ,ama ne go dochekav,.....kako i obichno frleni pari!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: zoki.s
Датум на внесување: 02.Јули.2006 во 17:30
Два рекламни спота за Македонија под мотото „Лулка на културата, земја на природата“ ce Ha Си-ен-ен . Спотовите за Македонија и за македонскиот туризам ќе се прикажуваат вкупно 253 пати во период од три месеци на телевизијата, вклучувајќи ги емисиите „Бизнис“, „Лари Кинг“, Вестите од светот, Спорт и Уметност на животот. И на двата спота преку кабелската мрежа сме претставени како Република Македонија.
a i jAs uste ne sum gi videl
------------- zoki
|
Постирано од: bacilo
Датум на внесување: 04.Јули.2006 во 16:42
brza напиша:
nekolku pati chekav da go vidam ,ama ne go dochekav,.....kako i obichno frleni pari! |
ПА ДА БЕ БРЗА И ТИ НЕШО ПАМЕТНО ДА КАЖЕШ!А ИЗВИНИ КОЈ ГИ ВРЛИ ПАРИТЕ
ЗАЛУДНО?ДА НЕ ГРУЈО СЛУЧАЈНО?ИЛИ МИЛОШОСКИ?ИЛИ ПАК ПРОФ.Д-Р
БУЧКОВСКИ?ТОЧЕН ОДГОВОР!
значи-бучко и неговиот експерт по економија ЗАЛУДНО
потрошија мислам дека беа околу 300 000 евра за рекламирање на амерички
канал.арно ама наместо парите да одат на некој европски канал(бидејќи
европјани ни требаат во охрид а американците секако ем им е далеку ем
недоаѓаат)црни бучко на снн им даде пари.и се ке биде ок доколку ова
не*еше уше една невидена глупост од тимот на буч.
------------- baciloto na bucko
|
Постирано од: that's me
Датум на внесување: 04.Јули.2006 во 17:03
ne znam ja ,ama oste ne sum go videl,...a i ne sakam da go vidam,..
|
Постирано од: bomboni
Датум на внесување: 05.Јули.2006 во 08:47
Ja mislam deka CNN se sledi niz cel svet.... Ne sum gi videl spotovite, ama spored ona sto go napisa member_profile.asp?PF=2330&FID=49 - Nee*amAnderskor na pocetok i na mene ne bi mi se dopadnale. Gi imam videno spotovite na Turcija i Romanija i nemozev ni da prepoznaam na pocetokot deka e toa, bea napraveni tolku dobro i profesionalno sto mislev deka se spotovi za nekoi najegzoticni destinacii vo svetot. Bea brzi, dinamicni, postojano letaa prekrasni kadri so intenzivna muzika....
|
Постирано од: bacilo
Датум на внесување: 05.Јули.2006 во 10:50
bomboni напиша:
Ja mislam deka CNN se sledi niz cel svet.... Ne sum gi videl spotovite, ama spored ona sto go napisa member_profile.asp?PF=2330&FID=49 - Nee*amAnderskor
na pocetok i na mene ne bi mi se dopadnale. Gi imam videno spotovite na
Turcija i Romanija i nemozev ni da prepoznaam na pocetokot deka e toa,
bea napraveni tolku dobro i profesionalno sto mislev deka se spotovi za
nekoi najegzoticni destinacii vo svetot. Bea brzi, dinamicni, postojano
letaa prekrasni kadri so intenzivna muzika....
|
па кај ке ти се допадне кога сега веќе бившиот
мин.премиер нема врска со паметот каква катастрофа направи со тоа
спотот.па потроши 300 000 евра наши пари а за шо?за џабе,ете за тоа.и
баш летово ке сне ги чекале резултатите од тоа,е баш да видиме колку
странци ке ни дојдат летово.наместо на некој европски канал да се
рекламираме бучко побрза да му се умилкува на америте.ејди бучко
ејди!ете затоа денес народот ке ти каже ОДИ СИ!!!!
------------- baciloto na bucko
|
Постирано од: Nee*amAnderskor
Датум на внесување: 11.Јули.2006 во 19:42
Lugje, videte go ova, toa e prava reklama! Pogledajte kako grcite pizdat.
http://travel.news.yahoo.com/b/rba_daily/rba_daily7316 - http://travel.news.yahoo.com/b/rba_daily/rba_daily7316
------------- No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 11.Јули.2006 во 19:57
Браво многу ми е мерак,го видов ова и претходно и да ви кажам целиот се ежам од среќа кога ги читам грците како пукаат од злоба
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 06.Мај.2010 во 13:10
Па незнам дали му пречат некому корените, ама знам дека не се ни спомнуваат а ние пусто весели оти ке не има. Искрено ова ми личи како да не нема или ке не има ама како тие не гледаат нас, а не како ние се гледаме себеси. Што е паметно незнам, да не има или ич да не нема на овие нивни телевизии? http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=56101013319&id=9&prilog=0&setIzdanie=21976 - Си-ен-ен
со старите стереотипи ја претставува Македонија
-------------
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 06.Мај.2010 во 15:57
Ne sum ja videl.No i da e dobra ( vo uvodot ima golema kritika), ne veruvam deka ke privlecat nesto poveke turisti.Ima denes mnogu nacini na propaganda a najdobra vo zivo so poedinci od doticni drzavi.Kako propagamdna nagradna igra,i mnogu drugi idei za reklamiranje. Amerikancite se vo reklamiranje mnogu dobri - ke te ubetat deka la..oto e cokolado.
Inaku spotovite na na[ata televizija smetam ne se za nadvor dobri!
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Датум на внесување: 16.Август.2011 во 15:06
Море не само на туку не имало и другдр. Ама страшното е што од оазата на мирот дојдовме во друштво од кое бегаме какоѓаволот од крстот. Така ли не гледа светот???
http://www.time.mk/read/NONE/fed092bf67/index.html - Лондонски Телеграф: Македонија и Руанда имаат исто минато и сегашност
-------------
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 16:11
http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=FC79D176604AE44988B252F5E706F10C - Загрижува растечкиот авторитаризам во Македонија http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=FC79D176604AE44988B252F5E706F10C"> |
Расте
загриженоста за зголемувањето на авторитаризмот во Македонија е
насловот со кој реномираниот американски весник "Њујорк тајмс" ги
пренесува случувањата од земјава. http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=FC79D176604AE44988B252F5E706F10C">
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 18:43
Сеа че видат тија,ко че му и пуште баце гујо, негојте ку чиња, мирка,миленко,буреците, че видат тие на кого критика и необјективност,ааа, бреее, чуууукшшшшш.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 19:48
..........
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 19:55
Абе жив ти бил овој крстениов Мислам дека ќе го умориме ако го ставиме секаде каде што е за крстење
-------------
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 20:02
Ќе се уморите нормално затоа што сите се натпреварувате да постирате само лоши настани што се случуваат во Македонија и во истото време сакате останатите народи да ви почитуваат.Е тоа нема како да стане коага самите си оцрнувате еден друг.
Како бе еднаш не казавте нешто позитивно,како еднаш не се пофаливте дека денот ви е прекрасн и се е случило нешто убаво .....
тажна е ситуацијата
-------------
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 20:22
емил напиша:
Ќе се уморите нормално затоа што сите се натпреварувате да постирате само лоши настани што се случуваат во Македонија и во истото време сакате останатите народи да ви почитуваат.Е тоа нема како да стане коага самите си оцрнувате еден друг.
Како бе еднаш не казавте нешто позитивно,како еднаш не се пофаливте дека денот ви е прекрасн и се е случило нешто убаво .....
тажна е ситуацијата |
Од кого бе да очекуваш такво нешто, од поединциве овде ( ги знаеме кои се, а и они си се знаат кои се ), кои дремат 24 часа на форумов, кои немаат ни трунка приватен живот, и целиот живот им се сведува на бесцелно лупање по тастатурата небаре им е жена или девојка.
За да напишеш нешто позитивно за себе, за својот народ, својата држава, како прво треба да си позитивен човек, разумен, без предрасуди, домаќин, човек без злоба и злобни мисли.
Секоја чест на поголемиот број на форумџии тука, домаќини луѓе, со свое јас, некогаш знаат да критикуваат ама со факти, знаат и да пофалат кога некој тоа го заслужува.
За среќа овие другиве се во многу помал број, можеш да ги изброиш на две раце.
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 22:16
Тоа му е исто ептен Рисјански,не глем шо прам глеј шо ти велам да прајш. Демек другиве киснат на форумот,а ваму Катаден еден те ист бугарин и Бугарски славјаномакедонец ,стрижат ли стрижат,па почнаа и да се допишуваат.
А за тоа што кажуваме ние за овде ич да не се секираат комшиите отаде исток,зач незнајте кој сте и што сте,пша ви требаше саксобургоски(вештачкиот),да го донесете па демек да ви светне,затоа сите во Европа пишман се што ве зеле таму да им смрдите.
П.С.Еве се виде и на пописот ДПМНЕ-овчарската партија со 60% наместена бројка извале 3 милиони луџе.
Е сеа дали се това шиптари или НОвите блгарски македонци ,изгледа се подготвуваат за генералка за референдум,
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2011 во 23:09
"П.С.Еве се виде и на пописот ДПМНЕ-овчарската партија со 60% наместена бројка извале 3 милиони луџе.
Е сеа дали се това шиптари или НОвите блгарски македонци ,изгледа се подготвуваат за генералка за референдум,...."
----------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------- ...a, onoj nad tebe ,..opet tropa neshto ,...kako samiot sebe da se opisha,... ,...otishol negde na krajot na svetot ...i ottamu,..bidejki nema popametna rabota,...visi tuka kako "mrzlivec( onoj majmunon !) 24/7/365...i se obiduva da ni go naturi ''svoeto'' ingeniozno sfakjanje na situacijata vo zemjata od koja shto pobegnal,..bog znae zoshto .
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 16.Октомври.2011 во 00:37
Zeksi71 напиша:
емил напиша:
тажна е ситуацијата |
Од кого бе да очекуваш такво нешто, од поединциве овде ( ги знаеме кои се, а и они си се знаат кои се ), кои дремат 24 часа на форумов, кои немаат ни трунка приватен живот, и целиот живот им се сведува на бесцелно лупање по тастатурата небаре им е жена или девојка.
За да напишеш нешто позитивно за себе, за својот народ, својата држава, како прво треба да си позитивен човек, разумен, без предрасуди, домаќин, човек без злоба и злобни мисли.
Секоја чест на поголемиот број на форумџии тука, домаќини луѓе, со свое јас, некогаш знаат да критикуваат ама со факти, знаат и да пофалат кога некој тоа го заслужува.
За среќа овие другиве се во многу помал број, можеш да ги изброиш на две раце.
|
ah neeeeee jas od postovite na politika zakluciv nesto drugo za da napises nesto pozitivno za sebe,za svojot narod,svojata drzava...treba ili da zivees nadvor od drzavata,na primer vo Kanada ili pak da ne si gragjanin na istata kako na primer Emil od Bugarija...nitu edniot od vas ne e vo drzavava,visite 24/7 na forumov iako za toa ne kritikuvas nas ostanatite,dali ste domakini ne znam i ne navleguvam vo toa(nisko e i da se spomne takvo nesto) i non stop ste pozitivni i ni ja falite drzavava vo koja nie ostanative ziveeme...koj paradoks aj be malku vratete se ovde,bar 2-3 godini pa da bideme ramnopravni koga ke diskutirame...vaka seto ova mi lici na parodija
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 16.Октомври.2011 во 19:52
така...збор по збор..полека има време..белки ќе те разбере,инаку знаеш и самиот...сите се исти...ТИЕ се на ВЛАСТ.
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Датум на внесување: 17.Октомври.2011 во 21:43
..стварно,наместо Mакедoнија,Вие двајца би требало да сте на "BBC". ....пу пу на SNN....бреее. не можам да го погодам..на CNN.
математиката јасно покажува колку е бољи Zeksi...и по комантари и по репутација..Tи brzi...да не е учитељката и лекарката...ќе останеше на полагање бре...ќе имаше само два(2) поени...
на сево ова Zeksi ќе каже....брза за претседател под хитно или за премиер сеедно, ако сакаме подобра и просперитетна иднина, со неговите оптимистички ставови кај ќе ни биде крајот " могу само да се досеќам "
|
Датум на внесување: 17.Октомври.2011 во 22:27
http://www.time.mk/read/caa8fe8bfd/cdf49aac49/index.html - гори Александар Палас..
..тек сега ќе не има на CNN..и таа..АЛ ЏЕВРИЕ.
|
Датум на внесување: 17.Октомври.2011 во 22:36
zagor напиша:
http://www.time.mk/read/caa8fe8bfd/cdf49aac49/index.html - гори Александар Палас..
..тек сега ќе не има на CNN..и таа..АЛ ЏЕВРИЕ. |
Лага е Камо им снимка ? Таму куп новинари а нема една снимка. Тоа една сијаличка прегоре
-------------
|
Датум на внесување: 17.Октомври.2011 во 22:36
Zeksi71 напиша:
Брза,
...............................
Стварно не знам на кој друг начин може да се добиваат или губат тие поени, а ако ти знаеш за некој друг начин кажи.
| oooo.....bog da chuva!!... !
....ama , ne e samo toj,...site vmroovci se takvi...mislam ,..umni ,de! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ .........a, za pozarot....i toa e sigurno,pak nekoe diverzantsko maslo na onoj banditon roshav,,,branko,.....se kladam !
|
Датум на внесување: 17.Октомври.2011 во 22:40
brza напиша:
Zeksi71 напиша:
Брза,
...............................
Стварно не знам на кој друг начин може да се добиваат или губат тие поени, а ако ти знаеш за некој друг начин кажи.
| oooo.....bog da chuva!!... !
....ama , ne e samo toj,...site vmroovci se takvi...mislam ,..umni ,de! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ .........a, za pozarot....i toa e sigurno,pak nekoe diverzantsko maslo na onoj banditon roshav,,,branko,.....se kladam !
|
Мислам ека ова шеширов е магиничарски Како инаку ти толкава репутација Море Бранко е крив
-------------
|
Датум на внесување: 17.Октомври.2011 во 23:08
...da...roshaviot mu....bandit!
...a, shto vika,...edno po edno i...tup!...10 000 !?
...sepak...me shie!
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2011 во 19:41
zagor напиша:
..а ја сирот,и плус ник имам за гласање и пак не можам да Ве стигнам... |
Аааааа тебе изгледа ти ја мерат репутацијата оние кои и го мерат на опозицијата рејтингот И патем, каква врска има репутацијата со Македонија на CNN Леле ко ќе се уклучи Анастеа, ко ќе уклучи правосмукачката
-------------
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2011 во 23:31
Zeksi за дописник на CNN...од Македонија.
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 19.Октомври.2011 во 07:33
Дечки, ПРЕТЕРАВТЕ!Темата е Македонија на CNN Репутација, постови, пораки и слични на тоа работи да не прочитам уште еднаш на темава http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=23612&FID=49 - - Platenik http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=3597&FID=49 - Платеник, ќе те замолам во иднина да не прочитам никакви навреди ни кон нашите источни соседи, ниту кон било кој! Секоја реплика после мене што не се однесува на темата, ќе ја санкционирам! Коментирајте на темата и не ми забегувајте лево десно.
mamamd напиша:
Леле ко ќе се уклучи Анастеа, ко ќе уклучи правосмукачката
|
И јас можам да зачистам како домаќин
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Постирано од: Platenik
Датум на внесување: 19.Октомври.2011 во 07:43
Благодарам за советот. Христијанин сум по род, но атеист по убедување. Без разлика на овај недостаток, не сум религиски практикант, сепак знам дека е христијански да се простува.
Сум знаел да го свртам и другиот образ, но после толку многу шлаканици, болката станува неиздржлива, па мораш да вратиш. Ако не повеќе барем со иста мерка!
Жалосно е што , неможеме да се издигнеме над рамништето на тие кои ти ја нанесуваат болката. Без да сакаш вовлечен си во еден затворен круг од кој нема излегување.
Верувај, немам никакви проблеми со разбраните, меѓутоа не сум сретнал такви ниту кај Грците, ниту кај Бугарите, ма какви тие биле, словенски или азиски.
Како тоа најчесто бива, шлаканците повеќе болат од одродените јаничари, односно ....изираните.
Дали сега те убедив дека нивната репутација навистина треба да биде поблиска до 0, барем во овај контекст?
The petty battles can be won too!
------------- Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2011 во 07:57
Крај на приказната! И дечки, што ќе кажете .. Не имаше ли на CNN поради прегорената сијаличка?
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2011 во 23:24
Датум на внесување: 20.Октомври.2011 во 23:44
..со квиз прашање:
Тема УМЕТНОСТ
подредете ги хронолошки:
А.Сигмунд Фројд
Б.Сексот и градот
Ц.Скопје 2014
Д.Моамер Гадафи
е ајде де...
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 23.Октомври.2011 во 19:55
Цели денови вртам Сиенен, ама ништо не видов за МК. Знае ли некој кога се емитуваат рекламите?
------------- Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Датум на внесување: 25.Октомври.2011 во 22:49
На CNN не има-па не нема- ама на јутјуб дефинитивно не нема
http://www.time.mk/read/NONE/7e71057adb/index.html - Скандал на Информатичкиот Универзитет во Охрид
-------------
|
Датум на внесување: 25.Октомври.2011 во 22:55
Иако на официјалниот портал на Унивезритетот стои дека предаваат десет професори од странство, каде има имиња на македонски професори под странско знаме, според информациите до кои дојде Канал 5 на универзитетот предаваат само 5 странски професори.
Уште па .. елитни
|
Датум на внесување: 26.Октомври.2011 во 15:43
Polar Bear напиша:
Цели денови вртам Сиенен, ама ништо не видов за МК. Знае ли некој кога се емитуваат рекламите? |
...ги имаше на СИТЕЛ!
..кај нас ги дава македонското CNN.
ти не фаќаш СИТЕЛ..таму дале-ееку?
|
|