|
Екстра Тренинг |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Mak1
Нов член Регистриран: 24.Мај.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Мај.2006 во 21:25 |
Za zajaknuvanje na kosite,stranicni stomacni muskuli.
Mozebi nemate ni gram povece od idealnata tezina,no imate stomace.
Pricina za toa e slabata muskulatura na muskulite na stomakot.Zatoa ce vi pomognat ekstra vezbi:tie gi zajaknuvaat i site ostanati muskuli vo predelot na karlicata i so toa stomakot se vovlekuva prema vnatre.Vezbite treba da gi rabotite sekoj dvor den koga ne go rabotite osnovniot program.
Vovlecete stomak.
Ispraveto go teloto,nozete rasiretete gi vo sirina na kolkovite palecot naslonete go na rebro,a pokazalecot i sredniot prst na kolk.Vovlecete stomak,zadrete vozduh 5 sekundi,a potoa izdisite.Povtorete 15 pati.
Meka koza
Ednas nedelno treba da napravite piling na kozata i potoa da nanesete losion za telo.
|
|
no dance,no life!
|
|
Mak1
Нов член Регистриран: 24.Мај.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za ramnite stomacni muskuli
Za ovaa vezba vi treba stolica.
Isravete vo grbot i naslonete se na naslonot na stolicata.So dvete race se fatite za naslonot na stolicata,za da bidete stabilni.Ispravete gi i zategnite prstite na nozete i zemete vozduh.Potoa kolenata priblizete gi kaj gradite.a pri toa nikako ne pomeruvajte go gorniot del na teloto.Dodeka ovaa rabotite,poleka izdisete se.Mnogo e vazno vezbata da se raboti poleka,bez golemo napreganje.Mozete da gi napregnuvate samo muskulite na stomakot.Vo tekot na 1 i 2 nedela vezbata pravete ja dva pati dnevno po 10 povtoruvanja,vo tekot na 3 i 4 nedela dva pati dnevno po 15 povtoruvanja. |
|
no dance,no life!
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво Мак1 супер објаснето, може да послужи како пример и совет сега за летниве периоди
|
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me isprovocira naslovot vo pozitivna smisla I odluciv da dadam mal pridones kon ,,ekstra trening,, Sekako deka najgolemiot del od nas se grizi za svoeto telo zatoa sto taa griza denes e veke del od kulturata na ziveenje , sepak grizata kaj odreden krug na luge e poizrazena vo proletno letniot period . Vo toj kontekst sakam da vi prezentiram PRIJATEN TRENING J!!! |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe jas sum epten vo blizok kontakt so poranesen bilder i toa prvak ama ne moze da vliae site ovie godini na mene ni po skali da se kacam a ne vo teretana da odam...a za ekstra trening i da ne zboruvame....Moze nema avtoritet?????
|
|
|
|
Mak1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slusaj delfin,toa e super za onie koi vezbaat sekojdnevno i imaat dobra kondicija.Ama ne e preporaclivo za pocetnici,i onie koi imaat slabo srce.Vo red toa,samoto trcanje go opteretuva srceto,a i ako na toa se doadat sklekovi ili drugi vezbi,ke bide uzasno opteretuvanje za srceviot muskul,za nozete i racete.Pa moze da ja namalis tehnikata na polovina ,za prva nedela,a postepeno narednite nedela dena da dodavas i nekoja vezba,posle trcanje,istezanje ili pak sklekovi,za nas zenski za mazi maski sklekovi.Ama samo postepeno.
Blagodaram sto te inspirira mojot teks,inaku toj bese namenet povece za pocetnici.
|
|
no dance,no life!
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ti treba eksta trenig.....ama malku rekreativno vezbanje sigurno DA .....samo malku poveke pottik .........ke vidis
|
|
Mak1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve od mene edna vezba za stanicnite stomacni muskuli.Legnete na zemja,svrteni na edniot kolk,nozete ispraveni vo kolenata.Medju zglobovite na nozete dole stavete topka i crvsto ja drzite so pomos na zglobovite.Digajte gi taka nozete poleka kolku sto mozete,i povtorno poleka spustajte.Povtorete 12 pati po 3 serii od dvete strani.
|
|
no dance,no life!
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве една добра и исцрпувачка вежба за стомачните мускули!!!
Значи легнувате на под!!! Нозете СПОЕНИ ги исправате нагоре кон таванот (форма СВЕЌА). Потоа започнувате да ги испишувате броевите од 0 до 10, и наназад!!! Ова се вежба секој ден по 1 до 2 пати, 2 недели!!! 3 и 4 недела се зоглемува интензитетот или ги зголемувате броевите (од 11 до 20 и наназад). Ова е многу исрпувачка вежба за стомачните вежби!!! |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja imam probano taa vezba i znam deka e teska. Znaes li nekoja druga malku polesna?
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа ако не е тешка нема да има ни резултати!!! Полесно и поубаво е "ноќното" вежбање!!!
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Mak1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj pojasni ako mozes tehnikata na toa "nocno vezbanje",imas sliki nekoi??
|
|
no dance,no life!
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со задоволство, но заради тоа ќе мора да се префлиме на тема Секс!!! таму ми доаѓа стручноста до израз!!! |
|
|
|
Mak1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde jas vece odamna sum tamo,no tebe ne te gledam!
|
|
no dance,no life!
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |