IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Господ или Дарвин
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Господ или Дарвин

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 13>
Автор
Порака
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Господ или Дарвин
    Испратена: 29.Јануари.2006 во 22:29

koj teorija od ovie dve postojni ja prifakjate?ili mozda niedna?

Изменето од Carnation
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2006 во 22:31

pa Gospod ama ne onaka kako so e prikazano - za Adam i Eva....

veruvam vo visa sila so ne sozdala......

mozebi i teorijata na Darvin e tocna......ama ..... so znam....

povekje veruvam deka sepak se e rezultat na visha sila....

and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
kasiopea Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2006
Локација: Slovenia
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kasiopea Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2006 во 22:32

Hmm...jas licno darvinovata, poarno mi se gleda deka sum nastanala od majmun otkolku od rebroto na maz

hahaha...feministka demek

Кон врв
Supernatural Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Supernatural Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2006 во 02:54

OD REBRO GARANT NE ... ALI OD MOZOK OOOFFFKORSSSSS!!!!

Кон врв
krale Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јануари.2006
Поени: 923
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2006 во 23:11
Темава ме потсети на еден виц за Адам и Ева.

Си бил Адам сам во рајот, и не му било интересно. Го увидел тоа Господ и му рекол „сакаш ли да ти направам придружник?“ Адам одговорил дека сака, ама да му каже прво каква ќе биде.
 Господ одговорил: „Ќе те сака без приговор, ќе те слуша за се, никогаш нема да ти приговара, никогаш нема да ти вели не, секогаш ќе биде тука за те*е и ќе ти биде прекрасно со неа.“

Адам: „Стварно? Можеш тоа да го направиш?“
Господ: „Можам, ама ќе те кошта нешто“
Адам: „Што?“
Господ: „Една рака, една нога и едно уво“
Адам: „Хммм, аха... А што можеш ти да ми дадеш за едно ребро?“
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2006 во 23:39
Не, сериозно, мислам дека можеби прашањево е погрешно поставено. Зошто би било невозможно И Господ И Дарвин??? Можда двајцата се во право!
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2006 во 11:47

da be da,ako gospod e darvin togas mozit,sala na strana,interesno razmisluvanje,ama sepak objasni malku pojke za da te sfatime so tocno sakas da kazis.

Изменето од Анастеа - 23.Ноември.2009 во 01:27
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2006 во 17:43
Па Дарвин има теорија која го опишува животот како настанал преку пат на еволуција, но не дава теоретско објаснување за тоа како настанала материјата. Зошто не би бвило возможно да се верува дека Господ ја создал материјата и го започнал процесот на еволуција, а после тоа си течело како што објаснува Дарвин?
Кон врв
Pharaoh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2005
Локација: Romania
Поени: 471
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pharaoh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2006 во 20:07
  abe mnogu e glupavo ako gospod e semokjen da ostavi milijardi godini evolucija za do negoviot sovrsen proizvod covekot

Изменето од Анастеа - 23.Ноември.2009 во 01:28
Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2006 во 21:15
Originally posted by Pharaoh Pharaoh напиша:

abe mnogu e glupavo ako gospod e semokjen da ostavi milijardi godini evolucija za do negoviot sovrsen proizvod covekot

Само што пропушти една работа: Бог не е само семоќен, туку и вечен, т.е. не е нетрпелив. Милијарда години, или еден ден, му е потполно сеедно. Тоа е барем одлика на божественото, надвременско постоење...

Изменето од krale
Кон врв
Dime_Struga Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2006
Локација: Romania
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dime_Struga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2006 во 21:46
Originally posted by Carnation Carnation напиша:

koj teorija od ovie dve postojni ja prifakjate?ili mozda niedna?

Како која па се знае која господ не создал а за Дарвин учев само за да имам 5-ка по биологија во основно и во средно.Дарви да бе да утре
Шетај не ми сметај
Кон врв
Maro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Август.2005
Поени: 1215
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2006 во 00:33

Darvinovata.... ne veruvam vo gospod na toj nacin na koj skoro site veruvaat. Veruvam na eden drug nacin za koj imam dosta debatirano i mislam deka ne bi go narekle vie toa veruvanje. darvinovata.... Darvin e eden od lugjeto na koj im se divam, a drugi takvi se Tesla, Onore de Balzak, Isaak Njutn.... i mnogu drugi od razlicni ili slicni sferi

Кон врв
YODA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 205
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај YODA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2006 во 23:00

ЈАС СУМ ПОДДРЖУВАЧ НА ДВЕТЕ ТЕОРИИ ОТИ МИСЛАМ ДЕКА НИ ЕДНАТА НИ ДРУГАТА НЕ МОЖЕ АПСОЛУТНО ДА СЕ СФАТИ. ЗАТО ПО НЕШТО ОД ДВЕТЕ И WE HIT THE SPOT. АМА И ЈАС НЕ ГО СФАЌАМ ГОСПО КАКО ПОШИРОКАТА ПОПУЛАЦИЈА ПА ЗАТО Е МАЛКУ ПОКОМПЛИЦИРАНО ДА СЕ ОБЈАСНИ.

PEACE Y'ALL

и то...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2006 во 23:03
Е како тоа вие го сфаќате Господ што е поразлично од другата популација? Баш би сакал да чујам.

Мислам Господ, како термин, како ознака, означува некој кој е Семоќен, Сезнаен, Сеприсутен, Неограничен, Вечен, итн. Ако не е една од овие работи, тогаш не е Господ... Стварно не ми е јасно какво е тоа „поинакво“ сфаќање...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.