IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > «дравЉе > »схрана и кулинарство
  јктивни теми јктивни теми RSS - Ѕраунис колачиЬа
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

Ѕраунис колачиЬа

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  12>
јвтор
ѕорака
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар “ема: Ѕраунис колачиЬа
    »спратена: 05.£уни.2018 во 10:50
„околадни,со лешник,тиква...и разни други вариЉанти.
≈дноставно, неодоливи среЭа

Лешник брÐ∞унис


—остоЉки
100гр путер
200гр чоколадо за готвеЬе
85гр шеЭер
60мл млеко
прстофат сол
20гр какао
2 ЉаЉца
100гр печени и сецкани лешници
60гр брашно

—очни, чоколадни браунис со лешници-фантазиЉа!! —е топат на пареа чоколадото и путерот, се додава млекото, солта, шеЭерот. ќткако малку Эе излади се додаваат ЉаЉцата матеЉки со жица за матеЬе, брашното и какаото.  ќткако Эе добиете хомогена смеса се додава 70гр сецкани лешници.
—месата се става во намрсено тавче 24’24 и одозгора се ставаат останатите сецкани лешници. —е печи во загреана рерна на 170степени 15минути(ни минута повеке,Эе бидат суви) —е оставаат убаво да се изладат и се сечат на коцки




»зменето од Valerija - 14.£уни.2018 во 21:40
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 10:54
БрÐ∞унис со тиквÐ∞


Ѕраунис со тиква

—остоЉки
4 ЉаЉца
150 гр кафеав шеЭер
1 лажица рум
115 гр путер или маргарин
170 гр чоколадо
220 гр брашно
1 лажица прашок за печеЬе (пециво)
300 гр пире од тиква
60 мл масло
1 1/2 лажичка мешавина зачини за медеЬаци (или по пола лажиче Гумбир, цимет и каранфилче)
за посип, сецкани ореви, бадеми, лешници

1. ¬клучете Ља рерната на 180 степени.

2. Ќа тивок оган растопете го чоколадото и путерот.

3. £аЉцата шеЭерот и румот пенасто измиксираЉте ги. —о дрвена лажица или шпатула додадете го брашното предходно измешано со пецивото.

4. —месата поделете Ља на два дела.

5. ѕирето од тиква измешаЉте го со зачините и маслото и додадете го на едниот дел, а во другиот растопеното чоколадо со путерот.

6. Ќа намастен плех обложен со хартиЉа или во калапи за мафини обложени со хартиени корпиЬа истурете пола од црната смеса, па пола од жолтата, па останатата половина од црната и над неа преостанатата жолта смеса.

7. —о чепкалка измешаЉте неколку пати во круг за да се прошара.

8. ќдозгора наросете од сецканите бадеми, лешници и ореви.

9. ѕечете 30-40 мин.

* —ледниот пат би им ги заменила местата на путерот и маслото. “ака мислам дека би се добил поголем ефект на мешаЬе на смесите.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 10:56
НÐ∞ÑШÐ±Ñ€ÐЈÐ¸Ñ‚Ðµ брÐ∞унис


ЌаЉбрзите браунис

—остоЉки
150г путер
150г шеЭер
75г какао
3 ЉаЉца
75г брашно
лажица екстракт од ванила

ќва е рецепт за наЉбрзите и наЉвкусните браунис што некогаш сум ги пробала. √о видов на 24 уЉна и морав да го направам. »ма прекрасен чоколаден вкус, иако воопшто нема чоколадо во него.

Ќа пареа се топат путерот, шеЭерот и какаото, да се добие еднолична смеса. £а тргаме на страна да се олади.

—о постоЉано матеЬе ги додаваме ЉаЉцата и екстрактот од ванила (може и ванилин шеЭер, ама тогаш Эе го измешате со останатиот шеЭер).

Ќа краЉот се додава брашното и се меша убаво да се добие хомогена смеса без грутки. —е става во помал тркалезен калап на коЉ му се вади обрачот, а претходно е обложен со хартиЉа за печеЬе.

—е пече околу 30-35 минути во претходно загреана рерна на 160 степени. Не проверите со чепкалка дали е печен.

ѕо желба се сече на коцки или триаголници, а може да се служи со слатка павлака.

¬о оригиналниот рецепт има многу повеЭе шеЭер, поточно 275 г, меГутоа, тоа е посебен, т.н кастер шеЭер коЉ го нема каЉ нас, а се користи претежно за слатки и не е многу благ како обичниот шеЭер.

 олачов е одличен за ненаЉавени гости.




£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 10:58
БрÐ∞унис тирÐ∞мису


Ѕраунис тирамису

—остоЉки
Ѕраунис кора
200 гр брашно
1 пециво
1 прстофат сол
60 гр какао во прав
2 ЉаЉца
120 мл масло
150 гр шеЭер
2 кесички бурбон ванилин шеЭер
100 гр павлака
100 мл млака вода
2 лажици инстант голд кафе
ѕрелив
6-7 лажици мармалад од сливи со рум
“ирамису фил
200 гр путер
10 лажици шеЭер во прав
400 мл цеден десерт - павлака за торти
200 гр темно чоколадо со 70% какао
70 мл Љако црно кафе
3 лажици густин
300 мл млеко
4-5 лажици какао за посипуваЬе

Ѕраунис кора

—ите суви состоЉки ги мешаме, освен инстант кафето. ѕотоа ги додаваме течностите, освен млаката вода. ¬одата и кафето ги раствараме и ги додаваме кон смесата со постоЉано матеЬе со жица за матеЬе или со миксер на слаба Љачина.  афето се додава во тенок низ, за да се лади истовремено. Не добиете течна смеса. Ќа правоаголно тавче за печеЬе со димензии 35 х 27 см., се премачкува тенок слоЉ путер и се разлева смесата. —е пече на 180 степени, 20 мин. ѕотоа се исклучува рерната и се остава уште 5 мин. —е вади од рерна и се превртува кората, така што горната страна Эе доЉде доле. —е остава да се олади.
»зладената кора се премачкува со мармалад од сливи со арома на рум.

“ирамису фил
—е подготвува пудинг смеса, но малце погуста. —е загрева млеко и се додава растворен густин. —е меша додека да се згусне и се остава убаво да се излади.
ѕутерот се мати со шеЭер во прав, додека да се добие убава пена.  он смесата се додава павлака со висок процент на масленост или цеден десерт- павлака за торти. ќдкако убаво Эе се споЉат смесите се додава и стопеното чоколадо во тенок слоЉ, со постоЉано матеЬе. Ќа краЉ се додава и Љако црно кафе (2 лажици инстант велвет кафе во 70 мл вода). Ќа краЉ лажица по лажица се додава изладениот пудинг.

—месата се премачкува врз браунис кора. ”баво се распределува и се посипува со просеЉано какао.




£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 11:00
Сникерс брÐ∞унис


—никерс браунис

—остоЉки
за браунис
150гр маргарин или путер
200гр млечно чоколадо
1 шола шеЭер
2 ЉаЉца
пола шола какао
пола шола брашно
3 лажици путер од кикиритки
малку сол
1 ванила
за ганаш
200мл слатка павлака
200гр чоколадо
плус
200гр кикиритки
1 шола карамел

—е матат со маталка ЉаЉцата со шеЭерот. Ќа страна се топат на пареа путерот со чоколадото и малку подизладени се додаваат во изматените ЉаЉца со шеЭерот и ванилата. Ќа краЉ се додава брашното измешано со какаото и малку сол.
—е става во намрсено коцка тавче и се печи во загреана рерна на 165 степени 20мин. Ќе смее да се препече!
ќткако Эе се испече одозгора се ставаат кикириките, па карамелот и на краЉ ганашот.
—е остава да се стегне 2 часа.
√анаш
—е става слатката павлака на оган да се стопли, а на страна чоколадото се сецка на ситни парчиЬа и се прелива со врелата слатката павлака. Ќека постои 5мин, а потоа се меша


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 11:02
ÐІÐ¸ÐЈ брÐ∞унис

„из браунис

—остоЉки
Ѕраунис слоЉ
130 гр. путер
130 гр. темно чоколадо
2 ЉаЉца
85 гр. брашно
25 гр. какао
100 гр. шеЭер
70 гр. кафеав шеЭер
1 ванила
ѕрстофат сол
„из слоЉ
250 гр. крем сиреЬе
50 гр. брашно
1 ЉаЉце
50 гр. шеЭер
 ората од 1 лимета
ƒополнително
1 шепа шумско овошЉе

«а браунис слоЉ
1. ¬о еден сад се ставаат брашното, какаото и солта, се промешува и се остава на страна.
2. ѕутерот и чоколадото се растопуваат на пареа и се оставаат да се оладат за 5 минути.
3. ¬о чоколадната смеса се додаваат белиот и кафеавиот шеЭер и ЉаЉцата, едно по едно (по додаваЬе на секое ЉаЉце се меша убаво да се соедини).
4. ¬о чоколадната смеса постепено се додава смесата со брашно и какао, се промешува до соединуваЬе.
5. —месата за брауни се исипува во тавичка со димензии 20х25, коЉа што претходно е намрснета и има поставено хартиЉа за печеЬе.
6. ќд чоколадната смеса се одземаат 2 лажици .

«а чиз слоЉ
1. ¬о еден сад се става крем сиреЬето и му се додава шеЭерот и ЉаЉцето и се мати до добиваЬе на хомогена смеса.
2. Ќа смесата и се додава брашното и кората од една лимета .
3. „из слоЉот се додава врз брауни слоЉот и се распоредува.
4. ¬рз него се додаваат со мала лажица на повеЭе места од чоколадниот слоЉ.
5. —о стапче за ражничиЬа или вилушка се прават произволни шари.
6. ЌаЉгоре се поставува шумското овошЉе.
7. —е печи во загреана рерна на 180 степени околу 25-35 минути.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 16:11
Ѕраунис (диетално) колаче

БрÐ∞унис (диетÐ∞ÐїÐ½Ð¾ ÐºÐ¾ÐїÐ∞че)


—остоЉки
85 гр путер
230 гр темно чоколадо ( со 70 % какао )
180 гр кристал шеЭер + 1 кесичка ванилин шеЭер
1/4 лажичка сол
2 големи ЉаЉца
45 гр брашно
50 гр ореви
1 лажица јЉриш крим ликер или друг ароматичен алкохол по ваша желба

Ќа сува тава потпечете ги оревите со мешаЬе и оставете ги да се оладат. »сецкаЉте ги крупно.
«агреЉте Ља рерната на 165 ÷. ∆ицата за печеЬе ставете Ља во долната половина на рерната (малку пониско од средината ).
Ќа плехче за печеЬе со големина 22 на 22 цм ставете хартиЉа, така да на два спротивни краЉа има малку вишок за да ги извадите колачината лесно.
«а мене наЉдобри Ѕраунис се ако површината остане глатка и сЉаЉна, а внатрешноста е сеуште малку, сосем малку мека.... ќвие се такви...
«атоа се мешаат само Уна ракаУ.

¬о поголем сад растопете ги на многу тивок оган путерот и чоколадото мешаЉки да добиете мазна и сЉаЉна смеса.
“ргнете Ља од оган и додадете ги двата вида шеЭер и солта мешаЉки со шпатула или дрвена лажица. ƒодаЉте ги двете ЉаЉца едно по едно, добро мешаЉки меГу секое додаваЬе. ƒодаЉте го брашното мешаЉки силно додека смесата не е сЉаЉна и не се одвоЉува од Њидовите на садот. ќревите исецкаЉте ги крупно и измешаЉте ги во чоколадната смеса заедно со ликерот.
»стурете Ља смесата во плехчето, израмнете Ља површината и ставете да се пече некаде 30 - 35 мин. јко пробувате со чепкалка, треба да е влажна, ама да нема ронки од колачот на неа.
»звадете го колачот и на жица во плехчето ладете го десетина минути. ѕосле подигнете го заедно со хартиЉата и повторно на жица оладете го до краЉ.
»сечете го на 16 коцки. „уваЉте ги во затворена кутиЉа, на собна температура.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 16:17

 апучино Ѕраунис


ќва е уште едно слатко уживаЬе кое ви го подаруваме за деновите на викендот. ѕретставува фантастична комбинациЉа на колаче со вкус на кафе. ќстанува да го подготвите и да уживате во вистинско кафе. Ќие ви го препорачуваме CarameloЩ.

—ќ—“ќ£ » (за браунис)
Х 110 гр путер
Х 75 гр темно чоколадо
Х 3 ЉаЉца
Х 1 голема лажица еспресо
Х 1 ½ мала лажица ванила екстракт
Х ¼ мала лажица сол
Х 85 гр брашно
Х 330 гр шеЭер

за бела глазура
Х 180 гр бело чоколадо
Х 5 големи лажици слатка павлака
Х ¼ мала лажица цимет

ѕќƒ√ќ“ќ¬ ј

Ѕраунис
«агреЉте Ља рерната на 160∞—. “авата за печеЬе обложете Ља со алуминимуска фолиЉа коЉа Эе излегува од страните на тавата. ѕотоа, спротивно од претходната, ставете уште една фолиЉа. ѕремачкаЉте со малку путер или испрскаЉте Ља со масло во спреЉ.

¬о меГувреме, измешаЉте ги путерот и чоколадото во длабок сад за вареЬе и ставете Ља смесата на умерен оган, сѐ додека не се растопи чоколадото. —адот тргнете го од шпоретот, потоа постепено додадете шеЭер и ЉаЉца со постоЉано матеЬе. Ќа краЉот, ставете ги еспресото, ванилата и солта и промешаЉте со жица. ѕотоа, попрскаЉте го брашното и измешаЉте добро за да добиете компактна смеса. “естото ставете го во тава за печеЬе.

ѕечете го колачот сѐ додека не нарасне тестото и не добие сув изглед (приближно околу 35 минути). ќладете.

Ѕела глазура
—тавете го белото чоколадо во огнотпорен сад. —латката павлака загреЉте Ља до вриеЬе. ЌалеЉте Ља павлаката во садот со чоколадо. ќставете околу 30 секунди и потоа промешаЉте, сѐ додека чоколадото не се растопи. ќставете да се излади, околу 25 минути.

ќткако Эе се излади (доволно да може да се истури), глазурата налеЉте Ља врз тестото. »спрскаЉте со цимет и оставете да се излади уште наЉмалку 2 часа. »сечете го колачот на коцки или триаголници.



»зменето од Valerija - 24.ќктомври.2018 во 20:40
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 16:22
ÐІÐ¾ÐºÐ¾ÐїÐ∞дни брÐ∞уни мÐ∞фини со путер од кикирики (Ð±ÐµÐЈ миксер)


„околадни браунис колачиЬа со путер од кикиритки
—остоЉки
“есто
225 гр путер од кикирики (пожелно кранчи, со парченца кикирики)
150 гр чоколадо за готвеЬе
280 гр шеЭер
3 ЉаЉца
100 гр брашно
50 мл млеко
ѕрелив
50мл путер од кикирики
50 грама темно чоколадо

Ѕрзи, лесни, сочни и вкусни мафини, за кои не е потребен миксер.
ѕочнав со рецептот од интернет, но направив повеЭе промени кои ги запишав. ¬и го пишувам рецептот по мое, а резултатот е феноменален.

¬клучете Ља рерната на 180 степени.
¬о сад на оган на тивко, ставете го шеЭерот и додадете го млекото, нека се соединат и потоа додадете ги путерот од кикирики и чоколадото.  ога смесата убаво Эе се растопи и соедини тргнете Ља на страна. —о постоЉано мешаЬе додадете го брашното. ћешаЉте убаво да нема грутки. ќд како брашното Эе се изедначи, едно по едно додадете ги ЉаЉцата. ƒодадете ЉаЉце, мешаЉте додека да се изедначи, повторно додадете и мешаЉте и така за сите три ЉаЉца.
Не добиете многу густа течна смеса.

—месата сипете Ља во тавчето за печеЬе или во калапите за мафини.
ѕутерот од кикирики за фил стопете го мал сад или Гезве. «а полесно топеЬе можете да додадете малку масло на дното.
 ога убаво Эе се растопи премачкаЉте го колачот или мафините. Ќе грижете се, нема да пропадне во тестото. “естото е густо.

—тавете да се пече окулу 30ина минути.

„околадото за фил растопете го на тивко или на пареа. » во чоколадото можете да додадете малку масло за полесно топеЬе.

 ога Эе биде готов колачот или мафините, шараЉте тенки линии од чоколадо со лажица.

“естотo е многу сочно и убаво. ƒодека е топло Эе ви личи недопечено, но не грижете се, совршено испечено е.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 16:26


ћмммм,чоколадни брауни

“олку меки, толку чоколадниЕ децата ги обожаваат—остоЉки:
3 ЉаЉца
300г чоколадо
160гр путер
3 лажици шеЭер
3 лажици брашно
1 пакетче прашок за пециво
ѕодготовка:
¬о сад на преа растопете путер и 200гр чоколадо. ќдвоЉте ги жолтките од белките и изматете ги белките во цврст снег. ƒодаваЉте го шеЭерот лажица по лажица. ѕотоа, на ист начин додадете го и брашното. ƒодадете го прашокот за пециво. –астопената чоколада и путер додадете ги во смесата и мешаЉте полека со лажица. ќстатокот од чоколадото исецкаЉте го на ситни коцки и додадете ги во смесата. ѕочекаЉте 10-ина миинути смесата да одмори. ЌамачкаЉте го тавчето за печеЬе со путер и брашно, па сипете Ља смесата. ѕечете на 180 степени 30 минути. ƒекорираЉте по желба.


»зменето од Valerija - 23.£ули.2018 во 20:15
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£уни.2018 во 16:37
Евтин и ÐїÐµÑÐµÐ½ ÐºÐ¾ÐїÐ∞ч: НÐ∞ÑШдобÐ∞Ñ€ рецепт ÐЈÐ∞ Ñ‡Ð¾ÐºÐ¾ÐїÐ∞дно брÐ∞уни


≈втин и лесен колач: ЌаЉдобар рецепт за чоколадно брауни


 ога еднаш Эе го пробате, секогаш Эе го правите овоЉ врвен колач!

—ќ—“ќ£ »:

  • 150 гр брашно
  • 200 гр путер
  • 200 гр чоколадо за готвеЬе
  • 4 ЉаЉца
  • 1 ванилин шеЭер
  • 1/2 прашок за печиво
  • 150 гр шеЭер
  • 100 гр суво грозЉе

Ќј„»Ќ Ќј ѕќƒ√ќ“ќ¬ ј:

  1. –азматете ЉаЉца со шеЭер. –астопете путер или маргарин со чоколадо, па малку изладете. 
  2. ¬о разматените ЉаЉца додаЉте брашно измешано со прашок за печиво, ванилин шеЭер, суво грозЉе, и растопен маргарин и чоколадо и сè добро измешаЉте. 
  3. —тавете во намастен плех со големина од 22 см. ѕечете на 180 степени 45-50 минути.

”живаЉте!

£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 14.£уни.2018 во 21:42
¬анила брауни


¬анила брауни

—остоЉки

     екс
    5 ЉаЉца
    10 лажици шеЭер
    1 ванила
    150 мл. млако млеко
    50 мл. масло
    8 лажици брашно
    2 лажици какао
    1 пециво
     рем
    2 пудинзи од ванила
    800 мл. млеко
    100 гр. бисквити
    250 гр. маргарин
    10 лажици шеЭер
    50 гр. кокос за посипуваЬе

1. ѕрво се матат ЉаЉцата со шеЭерот и ванилата. 2. —е додаваат течните состоЉки, а потоа и сувите и се доматува. 3. √отовата смеса се префрла во намрсена тава за печеЬе 36. 4. —е пече пандишпан, околу 20 минути на 180 степени. Ќека се излади. 5. ѕотоа се дели на два дела по хоризонтала. 6. ќд 800 мл. млеко одземаме 200 и во тоЉ дел се раствораат пудинзите. 7. ѕоголемиот дел од млекото се вари со шеЭерот до звориваЬе. 8. –астворените пудинзи ги додаваме во млекото кое врие и вариме густ пудинг. 9. ¬о жешкиот пудинг се додава маргаринот, и треба целосно да се растопи. 10. ѕотоа се додаваат искршени бисквити во кремот. 11. —е меша убаво се, да се соедини целокупниот крем. 12. ќд готовиот крем тргаме 3 лажици на страна. 13.  ремот го истураме врз првата кора. 14. ѕо желба, за да бидат посочни, корите може да се попрскаат со млеко. 15. ѕоклопуваме со втората кора. 16. ¬тората кора Ља премачкуваме трите лажици од кремот. 17. ѕосипуваме со кокос, оставаме колачот да се стегне неколку часа, потоа сечеме и послужуваме.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 14.£уни.2018 во 22:16
Ѕраунис со путер од кикирики и банана (без брашно)


Ѕраунис со путер од кикирики и банана -без брашно

—остоЉки

    3 големи банани
    3 полни лажици какао
    300 гр путер од кикирики
    100 гр мед или агаве/ Љаворов сируп
    5 капки екстакт од ванила или 1 лажица арома ванила
    1 прстофат сол
    150 гр сецкано темно чоколадо

ѕоедноставен од овоЉ колач за правеЬе нема! —ите состоЉки, освен чоколадото се ставаат во Ќутрибулет / сецко / блендер ... и се миксаат додека да добиете компаптна течна смеса. ѕотоа во неа се додава сецканото чоколадо и убаво се промешува. —е истура смесата во ƒелимано садот за колачи 20х30см и врз него се става мрежата за колачи, за да ви се прецизно исечени уште при печеЬе. —е разбира дека може и без тоа, а ако го немате овоЉ сад, тогаш обавезно ставете одоздола хартиЉа за печеЬе! —е пече во загреана рерна за 180 степени, 10 мин, а потоа се исклучува рерната и се остава уште 5 мин. ЌемоЉте долго да го печете колачот, треба само да фати коричка од сите страни, а внатре да остане посочен. —е остава да се излади и стегне колачот и спремен е за уживаЬе! ќдлично одговара со било кое сезонско овошЉе, бидеЉЭи колачот е доста Љак на вкус и доволно е само едно парче да се засладите. ќдлично одговара и по принципите на хроно, во вонрестрикциЉа. јко се користи агаве или Љаворов сируп, може и по веган принципи да одговара.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97865
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 23.£ули.2018 во 20:13

—овршен десерт: 3 состоЉки за наЉвкусните браунис колачиЬа


–азмислувате што слатко би можеле да подготвите оваа вечер? Ќашиот предлог се токму популарните браунис колачиЬа.

«а овоЉ рецепт не ви треба ниту премногу труд, ниту премногу време, и што е наЉважно, ви требаат само три состоЉки кои што можеби и веЭе ги имате во вашата куЉна. »сто така, овоЉ рецепт е без глутен, па во него Эе може да уживаат и оние кои што се чувствителни на глутенот.

ѕотребни состоЉки:

 4 ЉаЉца
 200гр чоколадо
 1 мала лажичка прашок за пециво

ѕодготовка:

ЌаЉпрво стопете го чоколадото а во меГувреме сматете ги ЉаЉцата. ћатете ги со наЉвисоката брзина на миксерот, околу 6 минути. ќткако Эе ги сматите ЉаЉцата така што Эе добиете цврста смеса, додадете го прашокот за пециво. ѕовторно матете со миксер. ƒодека матите, додадете го и стопеното чоколадо.

ƒодека Ља подготвувате смесата, вклучете Ља рерната на 180 степени ÷елзиусови за да биде загреана пред да ги ставите колачите да се печат.

ќткако добро сте ги промешале сите состоЉки, ставете ги во тавче за печеЬе и печете во загреана рерна околу 30-тина минути.

 ога Эе се изладат, исечете ги и декорираЉте по желба пред послужуваЬе.



»зменето од Valerija - 23.£ули.2018 во 20:14
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  12>
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,141 секунди.