IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > «дравЉе > »схрана и кулинарство
  јктивни теми јктивни теми RSS - “орти и колачи со Љогурт
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

“орти и колачи со Љогурт

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  123 4>
јвтор
ѕорака
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар “ема: “орти и колачи со Љогурт
    »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:11

–ецепт: Ѕрз овошен колач со Љогурт (без печеЬе)


—остоЉки
500 мл. Љогурт
200 гр. шеЭер
400 гр. бискоти
1 ванила
2 банани
1 кеса шлаг пена


Ц ¬о сад искршете ги бискотите на поголеми парчиЬа, врз нив истурете го Љогуртот, шеЭерот, ванилата Ц измешаЉте.ќсвежителен десерт

Ц ¬о калапот во коЉ Эе Ља поставите смесата ставете наЉлон фолиЉа, истурете Ља смесата, одозгора наредете цели бискоти кои Эе ги издвоите од вкупната грамажа и Эе послужат како основа на коЉа Эе стои филот и ставете во фрижидер да се стегне. ѕотоа лесно превртете Ља на таЬирот или тацната, исечете ги бананите на половина, поставете во надолжна линиЉа во два реда. —матете го шлагот, покриЉте го целиот колач. ћожете да посипте со чоколадни трошки, рендано чоколадо, топено чоколадо Ц изборот е ваш.
Ќапомена
Ц ќвоЉ колач може да се прави со било кое овошЉе.
Ц £ас ставив исецкана банана и во филот. »мав 2 белки кои ги изматив во беланец и со него го завршив колачот.



»зменето од Valerija - 31.ћаЉ.2018 во 16:11
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:13
ѕосебен рецепт:  олач со Љогурт

ѕосебен рецепт:  олач со Љогурт


—ќ—“ќ£ »

  • 3 шолЉи Љогурт
  • 10 лажици шеЭер
  • 300 гр кекс
  • 1 пудинг од ванила
  • 500 мл млеко
  • 300 гр овошЉе по желба
  • 100 гр шлаг

ѕќƒ√ќ“ќ¬ ј

  1. ¬о сад ставете 10 лажици шеЭер, 3 Љогурти, па измешаЉте.
  2. ƒодаЉте го кексот коЉ треба да биде ни премногу ситен ни крупен.
  3. —варете кесе пудинг во 500 мл млеко, со 3 лажици шеЭер па изладете.
  4. –азлиЉте го кексот, од горе ставете овошЉе по желба, па пудинг и потоа шлаг.
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:17

“орта со Љогурт и Љагоди: Ћесна вариЉанта на неодоливиот чизкеЉк

ƒоколку сакате лесна и освежувачка вариЉанта на популарната чизкеЉк торта, испробаЉте го овоЉ рецепт. “ортата со Љогурт и Љагоди е сочна и вкусна, и што е наЉважно Ц многу е лесна за припрема.

—è што ¬и е потребно е половина час за да уживате во вкусниот десерт коЉ е создаден за пролетните денови.

ѕотребни состоЉки:

ѕодлога:

Х 125 гр. растопен путер

Х 250 гр. бисквити

Х 2 лажички кафеав шеЭер

Х ½ лажичка цимет

 рем: 

Х 3 стандардни пакуваЬа Љогурт

Х 120 гр. шеЭер во прав

Х 1 ванилин шеЭер

Х 6 ливчиЬа желатин

Х 2 мали слатки павлаки (4 дл)

Х 2 канчиЬа Љагоди (помеГу 400 и 500 грама)

ѕодготовка:

1. Ѕисквитите сомелете ги и помешаЉте ги со шеЭерот и циметот и потоа додадете го стопениот путер. 

2. —месата втиснете Ља во калап со пречник од 26 центиметри и кратко печете во рерна (3-5 минути на 200 степени). 

3. ¬о 2,5 Љогурта измешаЉте го шеЭерот во прав и измиксаЉте. 

4. ∆елатинот растворете го во студена вода според упатството. ¬о тенЯере загреЉте Ља преостанатата количина на Љогурт, додаЉте го желатинот, тргнете го тенЯерето од оган и кратко мешаЉте додека желатинот не се растопи. ѕотоа, додадете Ља мешавината на остатокот од кремот и сѐ заедно измиксаЉте. 

5. »зматете Ља слатката павлака и потоа додаЉте го кремот и добро измешаЉте. 

6. Ќа бисквитите наредете го овошЉето, прелиЉте го со кремот и ставете го во фрижидер за длабоко да отстои преку ноЭ. 

—овети: 

- Ќаместо цимет, во тестото можете да нарендате малку кора од лимон, во коЉа Эе додадете и малку сок од лимон. 

- ќвошЉето не мора да го ставите врз подлогата на тортата, туку може да го сервирате и покраЉ неа.



»зменето од Valerija - 31.ћаЉ.2018 во 16:17
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:20

√отова за 20 минути: Ѕрза торта со бисквити и Љогурт

ќваа торта е готова за 20 минути, доколку сакате брзо и едноставно да се почастите со нешто слатко, ова е вашиот избор.

gotova-za-20-minuti-brza-torta-so-biskviti-i-jogurt-1.jpg

ј, за тоа потребни ви се:

  • 700g бисквити
  • 1l Љогурт
  • 1 кесичка ванилин шеЭер
  • 100g црно чоколадо
  • 200g шеЭер во прав
  • 350g вишни или друго слатко
  • 1 шлаг пена

Ѕисквитите ги кршите на крупни парчиЬа, го додавате ванилиниот шеЭер и шеЭерот во прав и промешувате. ѕотоа го додавате Љогуртот и мешате се додека не се соедини смесата.

—месата Ља ставете го во калап и израмнувате. ¬рз смесата ги ставате вишните или некое друго овошЉе или слатко по желба, па премачкувате со шлаг.

Ќа краЉ рендате чоколадо по желба.

√отовата торта Ља ставате во фрижидер половина час да се стврдне, и десертот е готов за послужуваЬе.



»зменето од Valerija - 31.ћаЉ.2018 во 16:20
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:22
“орта со Љогурт

ТортÐ∞ со ÑШогурт

—остоЉки
500 мл Љогурт
2 чаши шеЭер
2 чаши брашно
половина чаша масло
2 лажици какао
1 пакетче сода бикарбона

100 гр чоколада
150 мл млеко
10 лажици шеЭер

—ите состоЉки ги мешаме заедно со лажица, и печеме во тепсиЉа(бр.32), во загреана рерна околу 20 минути. ќткако ке се испече тортата Ља оставаме да се излади. ¬о меГувреме го подготвуваме филот, млекото, шекерот и чоколадата ги топиме и така добиената смеса Ља ладиме, а потоа на тоа додаваме една коцка маргарин, и мешаме со миксер додека не добиеме убава хомогена смеса, а потоа Ља премачкуваме тортата.ѕо желба рендаме чоколадо наЉпосле.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:23
Јогурт тортÐ∞

£огурт торта

—остоЉки
500 грама Љогурт
200 грама шеЭер
400 грама бискоти
1 пакетче суво грозЉе
150 мл. млеко (за шлаг кремот)
1 чоколадо за готвеЬе
2 банани
1 шлаг крем
1 украсни трошки за колачи

1. £огуртот заедно со шеЭерот го истураме во подлабок сад. Ѕркаме со лажица.
2. ѕотоа ги додаваме искршените бискоти. —о рака ги соединуваме бискотите и Љогуртот, се додека Љогуртот убаво не се впие во бискотите.
3. √о додаваме изренданото чоколадо за готвеЬе и сувото грозЉе. ћешаме за да се изедначи смесата.
4. —месата Ља ставаме на чиниЉа. —месата треба да отстои околу половина час во фрижидер за поубаво да и направиме форма.
5. ¬о меГувреме го подготвуваме шлаг кремот.
6. ¬рз тортата ги редиме бананите кои претходно сме ги поделиле на половина по должина.
7. ‘илуваме со шлаг кремот и декорираме.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:26

ТортÐ∞ со ÑШогурт

“орта со Љогурт и овошЉе


—остоЉки
500 милилитри Љогурт
9 лажици шеЭер
500 грама бисквити
замрзнато овошЉе вишни, Љагоди, цреши, малини ( било што)

—е матат Љогуртот и шеЭерот додека се стопи шеЭерот.
¬о таа смеса се кршат бисквитите, може по желба да се стави крем банани, се става и смрзнатото овошЉе. —е меси убаво за да може да се обликува. —е прави форма (круг, правоаголник како сакате) и одозгора се става шлаг или рендано чоколадо.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:27
Јогурт тортÐ∞ со шербет (ÐšÐ¾ÐїÐ∞ч со ÑШогурт и шербет)

£огурт колач со шербет

–ерната вклучете Ља на 170 степени.

ќдвоЉте ги белките од жолчките. »зматете ги белките во цврст шлаг. Не знаете дека се готови кога Эе го навалите садот за матеЬе, а белките нема да се помрднат воопшто.

¬о друг сад изматете ги пенесто путерот и шеЭерот додека не добиете пенеста смеса. ≈дна по една додаваЉте ги жолчките. ƒодадете една жолчка, матете додека да се соедини убаво смесата, па додадете Ља другата и така за сите 5 жолчки. ѕотоа додадете го киселото млеко, брашното,пецивото и содата. ”баво измешаЉте да нема грутчиЬа и оваа смеса додадете Ља во матените белки.
Ќ≈ мешаЉте со миксер, само рачно со дрвена лажица или шпатула. јко мешате со миксер, смесата Эе спласне, нема да биде толку сунГереста.
ћешаЉте ги белките од надвор кон внатре полека.

—месата сипете Ља во тава за печеЬе и печете 50-60 минути додека не зарумени убаво и кората не стане тврда.
»деална големина за тава е –остер тавата на ƒелимано. Ќе лепи воопшто и нема потреба да Ља намастувате.

 ога Эе се испече колачот, извадете го и оставете го да се олади. ќладен исечете го на парчиЬа по желба.
ƒури тогаш пригответе го шербетот бидеЉки ладен колач се прелева со врел шербет.
«а шербетот ставете ги шеЭерот и водата да се варат. Ќека провриЉат 3-4 минути и веднаш прелеЉте го колачот. 
ƒоколку целиот шербет се слее на дното, само превртете ги еднаш парчиЬата наопаку, целото колаче Эе впие од шребетот рамномерно и нема да има потреба да ги превртувате повторно.

Ќаместо една кора од лимон, Љас користев 70ина грама мелени аранчини од лимон по рецепт на наша КиЪа. ћирисот... не заменлив! :)


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:42


Експрес ÑШогурт тортÐ∞ (Ð±ÐµÐЈ печење)


≈кспрес Љогурт торта без печеЬе

—остоЉки
800 гр бисквити
900 мл Љогурт
400 гр шеЭер
1 кутивче шлаг крем полимарк
4 банани
≈ве еден рецепт коЉ нема да ви одземе многу време, а од вкусот Эе се изненадите.

¬о длабок сад ги кршиме бисквитите на поЉадри парчиЬа.
Ќа оган се растопува шеЭерот во Љогуртот и се промешува убаво.
—е полеваат бисквитите и смесата се изедначува.
—е зема калап за торта и му се отстранува дното.
—амо страничниот дел се поставува на дискус и се полни од смесата коЉа Ља подготвивме претходно.
ќткако Эе Ља префрлиме половина смеса, редиме цел ред од сецкани банани, па го доставаме останатиот дел од смесата.
“ака потготвеното се остава во фрижидер да се стврдне.
ѕотоа пополека се отстранува калапот, а тортата одозгора се премачкува со шлаг кремот.
ƒекорираЉте со банана.
«абелешка.

ЌемоЉте да Ља месите смесата со рака, оти Эе ви стане кашесто. —амо промешаЉте благо со дрвена лажица.

“ортата служете Ља ладна.
»ма прекрасен вкус. Ќа здравЉе.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:43
Јогурт тортÐ∞ со ÑШÐ∞годи и Ñ‡Ð¾ÐºÐ¾ÐїÐ∞до (Ð±ÐµÐЈ печење)

£огурт торта со Љагоди и чоколадо без печеЬе

—остоЉки
ќснова
180гр темно чоколадо
50гр путер
200гр бисквити
‘ил
700гр Љагоди
300гр шеЭер во прав
900гр цврст Љогурт (или павлака)
150гр крем сиреЬе
12 листови желатин

Ѕисквитите ставете ги во една поголема кеса за замрзнуваЬе и поминете ги со сукало за ситно да ги издробите. јко ви е полесно измелете ги во сецко, битно е да не ви останат поголеми парченца бисквити. £ас користев бисквити со какао бидеЉЭи сакав да добиЉам по чоколадест вкус на основата.
„околадото и путерот стопете ги на тивок оган. ¬о длабок сад измешаЉте ги бисквитите со чоколадото и путерот.
Ќа тацна за торта ставете еден стабилен обрач/прстен за торта со димензиЉа од 26см.. —тавете Ља бисквитната смеса и убаво израмнете Ља и натапкаЉте Ља. —тавете во фрижидер.
£агодите измиЉте ги и отстранете им го зелениот дел. —тавете ги во длабок сад заедно со шеЭерот во прав и измиксаЉте ги со рачен миксер за да добиете пире.
ќд оваа смеса одвоЉте околу 100мл и тргнете на страна, Эе ви треба за подоцна.
ќстатокот од пирето од Љагоди измешаЉте го со Љогуртот (или павлака) и крем сиреЬето. ћешаЉте со жица за матеЬе додека да добиете еднолична смеса.
∆елатинот ставете го во ладна вода да отстои неколку минути додека да омекни. ¬о едно мало тенЯере ставете 4 лажици од пирето од Љагоди (она кое го тргнавте на страна), желатинот внимателно исцедете го и додадете го во тенЯерето. «агреваЉте на средна температура постоЉано мешаЉЭи со жица за матеЬе се додека желатинот да се стопи. ¬нимаваЉте, смесата не смее никако да ви зоврие!
¬о желатинот ставете 2-3 лажици од смесата со Љогурт, измешаЉте па додатете го сега во смесата со Љогурт. ”баво измешаЉте и потоа рамномерно распоредете Ља смесата врз бисквитната основа.
—тавете да отсои 1 час во фрижидер па потоа украсете Ља одозгора со остатокот од пире од Љагоди.
“ортата треба наЉмалку 6 часа да отстои во фижидер (а наЉдобро преку ноЭ) пред да Ља послужите.

Ќапомена
—месата од Љогурт е течна, па затоа погоре пишав Эе ви треба некоЉ стабилен обрач за торта, за да не ви истече одоздола. ƒоколку немате таков, тогаш оставете Ља смесата во фрижидер да отстои некое време (околу еден час), и кога Эе почне да се згуснува, распоредете Ља врз бисквитната основа. “ака може и обичниот обрач од калапот за торти да заврши работа.


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:46
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:49
Ð‘Ñ€ÐЈ Ñ‡Ð¾ÐºÐ¾ÐїÐ∞ден ÐºÐ¾ÐїÐ∞ч со ÑШогурт


Ѕрз чоколаден колач со Љогурт


—ќ—“ќ£ » «ј ѕќƒЋќ√ј:

  • 2 чаши (2 дл) Љогурт
  • 2 чаши брашно
  • 1 чаша масло
  • 2 чаши шеЭер
  • 2 лажици какао во прав
  • 1 лажичка сода бикарбона

—ќ—“ќ£ » «ј ѕ–≈Ћ»¬:

  • 100 мл млеко
  • 100 гр чоколадо
  • 5 лажици шеЭер
  • 1 лажичка путер

Ќј„»Ќ Ќј ѕќƒ√ќ“ќ¬ ј:

  1. —ите состоЉки за подлогата измешаЉте ги, ставете ги во намастена и побрашнета тепсиЉа и печете на 180 степени околу 20-25 минути. ѕроверете со чепкалка дали колачот е испечен.
  2. «а преливот, сите состоЉки растопете ги на тивок оган и со топлиот прелив прелиЉте го топлиот колач. ѕочекаЉте да се излади, па оставете го во фрижидер наЉмалку два часа пред служеЬе. ƒекорираЉте по желба.

ѕослужете и уживаЉте!

£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:51

£огурт торта



£огурт торта

500 мл. Љогурт
половина шолЉа масло
2 шолЉи шеЭер
2 шолЉи брашно
2 лажици какао
1 мало лажиче сода бикарбона
√лазура:
150 мл. млеко
1 чоколадо за готвеЬе
½ маргарин
4 лажици какао
200 гр. шеЭер

 

—ите состоЉки кои се потребни за тортата се мешаат со лажица. 

ƒобиената смеса се става во намрсена четвртеста тава и се пече 30 минути на 175 степени.

ќткако Эе се испече, додека тортата е сé уште топла, се прелива со глазурата, коЉа исто така треба да е топла. 

“ортата веднаш се сече на коцки или ромбоиди за да се впие глазурата.

£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 93071
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.ћаЉ.2018 во 16:59
Ð§Ñ€Ð¸Ñ‚ÑƒÐїÐ¸ со овошен ÑШогурт


‘ритули со овошен Љогурт

—остоЉки
1 ЉаЉце
1 лажиче пециво
1/2 лажиче сол
1 лажиче шеЭер
1 ванила
1 лажиче рум
180мл овошен Љогурт
7 лажици полни брашно
масло за пржеЬе и шеЭер во прав по потреба

¬оздушести, слатки , мали фритули.
¬о еден сад се соединуваат малку изматеното Љаце, Љогуртот, па се додаваат шеЭерот, солта, ванилата, румот,се промешува, па се додаваат пецивото ми брашното.
¬о тенЯере се загрева маслото на среден оган, да не биде Љак и се спуштаат со помош на лажиче да се пржат.
¬о текот на пржеЬето сами се превртуваат.
√и пржеми малку да поруменат и ги редиме на хартиени салфети.
ѕосипуваме со шеЭер во прав и послужуваме.
£ас користев овошен Љогурт од шумско овошЉе.



£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  123 4>
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,109 секунди.