IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > «дравЉе > »схрана и кулинарство
  јктивни теми јктивни теми RSS - Ўто со стариот леб?
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

Ўто со стариот леб?

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <12
јвтор
ѕорака
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 100105
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 15.£уни.2018 во 19:54
&amp;#208;&amp;#159;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;∞ &amp;#208;&amp;#188;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;Ј&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#186; &amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;&amp;#180; &amp;#209;&amp;#129;&amp;#209;&amp;#131;&amp;#208;&amp;#178; &amp;#208;ї&amp;#208;µ&amp;#208;±


ѕита мозаик од стар леб

—остоЉки
400 г сув интегрален леб
2 ЉаЉца
150 мл Љогурт
150 мл кисела вода
5 лажици пченичен гриз
5 лажици пченкарно брашно
150 мл масло
1 прашок за пециво
200 гр сиреЬе
200 гр маслинки
малку сол
50 гр сусам
50 гр семки од сончоглед

Ћебот исецкаЉте го на коцки и малку потпечете го во тавче без масло. £аЉцата изматете ги со миксер, додадете го Љогуртот, маслото, киселата вода, пченкарното брашно, гризот, прашокот за пециво и матетете додека не добиете хомогена смеса. ƒодадете малку сол. ѕотпечените кубети од леб измешаЉте ги во изматената смеса и додадете го издробеното сиреЬе, исецканите маслинки и семките од сончоглед. —ето тоа убаво измешаЉте го, ставете го во силиконски калап и наросете го со сусам. —тавете го да се пече во загрена рерна на 200 степени околу 30тина минути. »сечете Ља питата на парчиЬа и послужете Ља додека е топла со Љогурт или кисело млеко. ѕриЉатен доручек!




£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 100105
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 20.ќктомври.2018 во 17:48
&amp;#208;&amp;#159;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;Ш&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#180;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;&amp;#186; &amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;&amp;#180; &amp;#209;&amp;#129;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;∞&amp;#209;&amp;#128; &amp;#208;ї&amp;#208;µ&amp;#208;± &amp;#226;&amp;#128;&amp;#147; &amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;&amp;#186;&amp;#209;&amp;#131;&amp;#209;&amp;#129;&amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;&amp;#190;, &amp;#208;±&amp;#209;&amp;#128;&amp;#208;Ј&amp;#208;&amp;#190; &amp;#208;&amp;#184; &amp;#208;µ&amp;#208;&amp;#178;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;&amp;#190;, &amp;#209;&amp;#156;&amp;#208;µ &amp;#208;Ј&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#188;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#209;&amp;#128;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#209;&amp;#129;&amp;#208;∞ &amp;#208;&amp;#188;&amp;#208;∞&amp;#208;∞&amp;#208;ї&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;&amp;#190;


ѕоЉадок од стар леб Ц вкусно, брзо и евтино, Эе замириса маалото


Ќаправете уштипци од баЉат леб.

—ќ—“ќ£ »:

  • 500 гр. баЉат леб
  • 2,5 дл. млеко
  • 4 ЉаЉца
  • 1 кесе прашок за пециво
  • 100 гр. шунка
  • 100 гр. кашкавал
  • 2 дл. масло
  • презла

ѕќƒ√ќ“ќ¬ ј:

  1. —е сече лебот на делови покрупни и се прелива со млако млеко.
  2. —е цеди и се рони.
  3. —е сече шунката и кашкавалот се ренда, се соединува лебот со ЉаЉца и шунка и кашкавал, прашок за пециво и зачини по вкус и се меша.
  4. —е додава малку презла.
  5. —е меша и се вадат уштипци кои се пржат на масло.
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 100105
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 01.ƒекември.2019 во 23:00
Ќеодолив колач од стар леб и суво грозЉе


Ќеодолив колач од стар леб и суво грозЉе


ѕочувствуваЉте го вкусот на детствотоЕ

—ќ—“ќ£ »:

  • 200 гр леб
  • 200 мл млако млеко
  • 200 мл Љогурт
  • 1 ванилин шеЭер
  • кора од лимон
  • малку цимет
  • 100 гр суво грозЉе
  • 50 гр брусница
  • 4 ЉаЉца
  • 2 банани
  • 100 гр шеЭер
  • 30 гр расопен путер

Ќј„»Ќ Ќј ѕќƒ√ќ“ќ¬ ј:

  1. ¬о млако млеко додаЉте Љогурт, ванилин шеЭер, лимон, цимет, ЉаЉца, шеЭер и путер, па прелиЉте го лебот и добро измешаЉте. 
  2. ¬о огноотпорен сад ставете ред леб, па банини и прекриЉте со натопен леб и добро притиснете. 
  3. ѕечете во рерна на 200 степени 50 минути, ако е потребно прекриЉте со фолиЉа.

”живаЉте!

£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 100105
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 02.ƒекември.2019 во 15:29
Ќаправете пудинг од баЉат леб Ц да можно е!


Ќаправете пудинг од баЉат леб Ц да можно е!


 Ѕанани и леб се сè што ви е потребно за совршен пудинг во коЉ Эе уживате со наЉблиските.

—ќ—“ќ£ »:

  • 3 зрели банани
  • 2 ЉаЉца
  • 1 лажичка ванила
  • 25 гр шеЭер во прав
  • 200 мл павлака за готвеЬе
  • 400 мл млеко
  • 500 гр стар леб

ѕќƒ√ќ“ќ¬ ј:

  1. £аЉцата изматете ги со шеЭерот, па додаЉте ги во млекото заедно со павлаката и ванилата.
  2. Ѕананите исечете ги по желба, а лебот ставете го во сад со масло. —тавете го лебот исечен на коцки, па бананите врз него и прелиЉте со смесата.
  3. ѕечете на 180 степени околу 35 минути.
  4. ƒобар апетит!
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <12
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,094 секунди.