|
Студентски Марш |
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Автор | |
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се разбира Администраторе,Јас и така објавувам мои ПОСТОВИ,секако БЕЗ
ПРАВИЛА не МОЖЕМЕ ПРАВИЛНО ДА ФУНКЦИОНИРАМЕ,но бев ПОТТИКНАТ за
ИСКАЖУВАЊЕ НА ВИСТИНАТА и КАКО ТОА СЕ РАБОТИ,во СМИСЛА ДА ИМ ПОКАЖАМ НА
НЕКОИ КОИ САКААТ ДА ТРГНУВА СЕ ОД НИВ и МИСЛАТ ДЕКА ПОЧНУВА СЕ ОД НИВ.
Имам и други посочени линкови ,пред се ова не е ПАРТИЈСКА пропаганда, и нема врска со ПАРТИСКА пропаганда,ТУКУ КАКО РАБОТЕЛ ЕДЕН ИСТАКНАТ ПРОФЕСОР.ЕТЕ ВИ ПРИМЕР КАКО ГИ ИЗВРТУВАТЕ РАБОТИТЕ И ДА СЕКАКО СЕ ВРАЌАМ НА ПОМИСЛАТА ДЕКА ТРЕБА ДА СЕ ПОЧИТУВААТ ПРАВИЛАТА,а не КАКО НЕКОИ КОИ ОБЈАВУВААТ АНГЛИСКИ ТЕКСТОВИ(ГТЦ) земени од странски ВЕСНИВЦИ,а се АДМИНИСТРАТОРИ. Инаку оффтопик,НЕМОЈ САМО ПОСЛЕ ДА МЕ ОПОМЕНУВАТЕ И ЗА ТОА,ОДГОВАРАМ НА ПРЕТХОДНИОТ ПОСТ,за кој се нема РЕАГИРАНО. АКО ЈА ЗЕМИМЕ ИСТОРИЈАТА ОДНОСНО КАКО УЧЕСНИЦИ И СОВРЕМЕНИЦИ на настаните кога се формираа ПАРТИИТЕ во РМ,Лига на демократија беше партија со свои ставови,водена од ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ.ДПМНЕ е ФОРМА НА ПАРТИЈА ФОРМИРАНА ОД УДБА и ИМАШЕ ЗА ЦЕЛ ДА СЕ ПОВЛЕЧАТ ПРОГРЕСИВНИТЕ СИЛИ и ОНИЕ КОИ ПЛАЧЕА И ЛЕЖЕА ПО ЗАТВОРИТЕ ЗА Македонија.Сега ДПМНЕ е само на текст двигател на ДИКТАТУРА,вистинските цели и ЧЕСТА НА ИСТОРИСКОТО ВМРО ја нема никаде ОВИЕ ОД ВЛАСТА СЕ ДЕЦАТА НА ЦРВЕНАТА БОРЖУАЗИЈА и ОНИЕ КОИ ПОБЕГНАА ОД Егејска Македонија,па сега ја ПРЕЗЕДОА ВЛАСТА.Двигатели се старите структури на БИВШИОТ КОМУНИЗАМ,НО ТИЕ РАКОВОДАТ ОД ПОЗАДИНА,тоа е ПГОЛЕМА ТЕМА ЗА ДЕБАТА И МОЖЕМЕ ДА ДИСКУТИРАМЕ за тоа.Но сите овие ПОТЕЗИ СЕ САМО ДОКАЗ И ОДРАЗ НА ТИЕ ВРЕМИЊА,КАПАЦИТЕТ ЗА ВИСТИНСКА ДЕНОКРАТИЈА СЕ НЕМА СЕУШТЕ ВО ОВИЕ РЕДОВИ НА ВЛАСТА. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПОЗДРАВ ДО ВЛАДАТА И ДОНЕСУВАЊЕТО НА НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЦЕЛОКУПНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РМ И НЕГОВОТО УНИШТУВАЊЕ И ПОДЈАРМУВАЊЕ,СОС ЕДЕН УБАВ ПЕСМА.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gorazd777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕВЕ И ЗОШТО БИЛО СЕТО ПРАШИНАРЕЊЕ,демек РЕФОРМИСТИКА во високото образование,а погледнете колку ПАРИ ЧЕ СЕ ЛАПААт,мислам плативе се сериозно мачедонски,
е рајо,рајо.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Пратениците го трчаат почесниот круг“, студентите утре ќе протестираат, а потоа и ќе кампуваат пред универзитетитеКучињата лаат - карванот си врви.
Законот ќе биде усвоен, па студентите ако сакаат и цела година нека кампуваат. |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И нашиот ПреЦедател се изјаснил по прашањето ДАЛ ИЗЈАВА (за живо чудо, во принцип си молчи човекот таков си е) дека нема да го третира прашањето за Државниот Испит како професор. Во превод не очекувајте Вето.
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПАТЕТИКА!Да беше опозицијата во Собранието наместо да ги мери улиците и да беа професорите на расправиите за истото наместо да го бараат тоа и потоа да го бојкотираат, нештата ќе се завршеа на подруг начин отколку што се завршија оставајќи им на присутните во Собранието да решаваат за нив.Вака работата излезе "ем ми иска, ем ми стиска, ем не знам што конкретно сакам, ем сакам да биде токму тоа".(ФОТО - ГАЛЕРИЈА): Импровизиран погреб на високото образование пред СобраниеИзменето од Messenger - 15.Јануари.2015 во 00:20 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Gorazd777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
РЕФОРМИ ВО ВИСОКОТО и ОПШТО ВО ЦЕЛОСНОТО ОБРАЗОВАНИЕ,не можат да носат МИНИСТРИ кои си КУПИЛЕ ДИПЛОМИ,тие кои се неспособни САМИ ДА ЗАВРШАТ ФАКУЛТЕТ,или крајно речено КЕЦАРОШИ коио се во ВЛАСТА само за АМИН.
Тоа оди на ПОВИСОКО АКАДЕМСКО ниво и НЕ СЕ ДЕБАТИРА ВО СОБРАНИЕ,ТАМУ СЕ НОСАТ ЗАКОНИ,тоа е ЗАКОНОДАВЕН ДОМ. Дали би се запрашале зашто ова сето оди НАБРЗИНА и ЗОШТО МНОГУ ЗАКОНИ Се донесоа на тој начин,па ОДГОВОРОТ е ПОГОРЕ,НЕПИСМЕНИОТ НЕ МОЖЕ ДА ДЕБАТИРА,тој САМО КОРИСТИ СИЛА, ВРАЗУМУВАЊЕТО и РАЗУМОТ Ќе почекаме да дојде во некои ПОДОБРИ ВРЕМИЊА, СЕГА Е ВРЕМЕ НА ОСВЕТА.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
|
ANA_MARIJA
Сениор Регистриран: 09.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 1275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сето ова излезе од кодекс на образование, како и се друго се сведе на партиско-политички спектар кој кај секој пристоен човек буди чувство на гадење!
|
|
Mи е гајле
И за универзумот и законите кои го движат, Гајле ми е ако утре запре светов |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стигнува автобус на станица во Штип и кондуктерот објавува:
Почитувани патници, стигнавме во Штип. Кој сака да купи бурек, нека купи. Кој сака да оди по нужда, нека оди. Кој сака да заврши факултет, нека заврши.....Тргнуваме за 15 минути! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во твој стил ќе речам не ти е соодветен примерот.
Ако ништо друго нашиов автобус наречен Македонија врска нема каде му е крајната станица. Жива среќа падна нафтата па може да си кружи. Е друга тема е кој и кого вози...Клипов е соодветен. |
|
Gorazd777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве уште едно сведоштво од АКАДЕМСКИ ГРАЌАНИН И ОНОЈ КОЈ НАВИСТИНА РАБОТИ, А НЕ САМО ПАУШАЛНО ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБНУВА ДА СЕ ВОВЕДУВА НЕШТО БЕЗ АРГУМЕНТИ.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пишуваш тема истражување статистика, пишуваш труд за тоа колку славистиката и учењето на македонскиот јазик придонело низ историјата, поставуваш теза истражуваш, доаѓаш до нови сознанија, ги испраќаш во релевантно списание со импакт фактор, истото разгледува и одлучува дали ке се објаве и како ќе се оцене односно рангира.
Сега: Дотичната која е преоптеретена а одлучила да стане научник, ама сака да има 18 асистенти за истата да се покажува по телевизии ,портали итн, фино лепо нека се доизјасне колку трудови сработила, испратила и и се одбиени, или објавени. Колку е само лесно да се најде оправдание за се што не сме сработиле. Доктор на науки а нема негови трудови, или се шлепува во трудовите на некој каде поради колегијалност ја или го вметнале, ма дајте луѓе, доктор на науки е научник МОРА да се одрече од многу поради тоа што не го поставив јас таму, туку сам одбрал
Изменето од konan - 25.Јануари.2015 во 21:47 |
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Амин.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |