|
Што е повеќе од Се’, и што е помалку од ништо ? |
Внеси реплика |
Автор | |
janevzoran1
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Октомври.2014 во 02:19 |
Помалку од /ништо/ е кога нема ништо – нема дури ни /ништо/;
Така е ? Така е. Го сфаќате ова ? Не. Го сфаќам ова ? Не. * * * * * (велам јас: филозофијата, логиката, математиката, науката,…, се (само) интересни игри); на пример, еден познат математичар рече: - Признаваме дека со откритието на парадоксите во математичката логика во 19-ти век, математиката е уништена; Супер !!! Бидејќи тоа не само што не значи сеопфатен прекин на логичкото размислување, туку напротив: отвара големо ново поле за истражување таа работа да се реши, на овој или оној начин, за кому му е тоа интересно ! Мене лично, и до даљег во мојот живот, математиката ми станува се’ поинтeресна и поинтересна ! Изменето од janevzoran1 - 22.Октомври.2014 во 02:23 |
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сам си поставуваш прашање,сам си одговоараваш,па згора на тоа и за другите одговараш,монолог. Да може да постои одредена вредност на спротивности,најнапред треба да постои набљудувач,ако нема набљудувач нема ниту вредности. Помалку или повеќе од се и ништо не би имале "обеликс" на кој би се вагале! Разбра? Да! Разбравте? Да! |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали имам déjà vu или Зоран веќе некаде го има поставено прашањево, можеби и како посебна тема. Многу ми е познато, како да сум одговарала веќе на прашањево... Помалку од нИшто е минус НЕШТО. Не може да има минус ништо, како што не може да има и минус нула. Значи помалку од ништо е минус нешто или кажано народски, кога нешто ти фали. Повеќе од се' e алчност. Разбрав? Не. Ако и вие не разбравте, прајте се на Тошо... таква е темава. |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе ајде ....
Со /ништо/ не се замарам ....
Изменето од Blue Scarlet - 22.Октомври.2014 во 11:34 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
janevzoran1
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е слично како темата за бесконечноста… … само има еднa голема разлика. Имено, со бесконечноста се разговара за НЕШТО. Овде се почнува тема за НИШТО. Ништо е синоним за непостоeњe. Ако не постои, ако е ништо, тогаш како може да се говори за помалу или повеќе ? Зарем има повеќе од ништо и помалу од ништо ??? P.S. Ја оставаме на страна математиката како човечка конструкција која работи и со ирационални броеви. P.P.S. Истата логика би се употребила и за "повеќе од с'е". Изменето од Messenger - 22.Октомври.2014 во 23:43 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од outlook123 - 30.Октомври.2014 во 01:19 |
|
едно е - не се две
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Procitaj go Lao Tze edno pet-sestotina pati i pomnozi go seto toa so tezinata na zelbata za pisuvanje bezkorisni recepti za pamet ke dobies i rezultat
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Помалку од ништо е ако си во минус во банка, а повеќе од се` е ако си
вложил одредена сума во банка и ти стига камата... е каматата е повеќе од се`... УаааааааУ, како да сум завршил економија.. :) |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sedi, (5)! drug?!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Devojcence
Сениор Регистриран: 28.Март.2015 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 497 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne postojat vakvi kategorii.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |