![]() |
|
Ми се исполни сонот, идам за Канада |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
boshkogazda ![]() Нов член ![]() Регистриран: 24.Септември.2013 Статус: Офлајн Поени: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 24.Септември.2013 во 11:35 |
Добив понуда за работа во Канада, Торонто. Пред некој месец ја приватив понудата со солидна плата, и со можност да се покачи, тоа зависи од мене.
Па сакам сега едно нешто да ми се помогне. Колку пари треба да носам со мене? Читав дека ако носам повеќе од 10.000 Канадски долари, ќе треба да ги пријавам. Дали да ги носам кеш или на картица? И како е процесот на пријавувањето?? Како да докажам дека се мои пари, од што шетедев, преку овие 8 години. Иначе имам, околу 25,500/30,000 евра. |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Евала Бошко ,евала газдо
![]() Зошто се ти за таму пари ? Ти к'е одиш таму да вадиш пари , не да им носиш .... Изменето од емил - 24.Септември.2013 во 12:55 |
|
![]() |
|
boshkogazda ![]() Нов член ![]() Регистриран: 24.Септември.2013 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Па да, али колку да имам во првите 6 до 1 година, за секој случај. Сакам да најдам добро место за рентање.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
- blago tebi !
![]() ...i ne gubi vekje ni sekunda vo ovaa rajska Ebanovina!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Браво дечко па ако си во Канада накај Април, Мај месец 2014 ја имам во план Канада , чекам да се стопли времето па да летнам натаму да видам како се живее
![]() Работно се задржуваме по 4 или 5 дена па доволно време да се видам и со македонци кои работат таму , само да се стопли времето ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |