IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Ми треба рецепт за...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ми треба рецепт за...

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:44
ne treba konzervans - dovolno e da gi zatvrorish teglite, zavrtish naopaku i zavitkash dodeka se zheshki 

Изменето од viktorija123 - 22.Септември.2013 во 20:47
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:45
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

ne treba konzervans - otkako kje gi zatvrotish teglite, zavrtish naopaku i kje gi zavitkash dodeka se zheshki 
najubavo e ako nisto od toa  ne  koristis znamсреќа
vivi
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:47
Originally posted by vivi1 vivi1 напиша:

ova pa so eksencija e..razni recepti....koja e dobraтага

Виви, и со ексенција ист ефект ќе имаш. Сум правела и вака, нема некоја разлика.
Но запамети, ако ги ставаш ладни, треба да ги "потпечеш" теглите.
Ако ставаш топли како Вики, тогаш не мораш. Знаеш она, за затварање на теглите, воздух итн. Ако не си тазе домаќинка сигурно знаешда
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.


Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:50
ova toplive mi fakaat oko ...
ne sum pravela do sega iskrenoсреќа
vivi
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:52
Не мислев на пиперки, туку општо.
Дали си подразмислила зошто ајварот на пример се собира топол и не се потпекуваат теглите а совршено се затвараат. И зошто овие ладниве собирања бараат да се "потпече" теглата.  И да не должам многу, освен овие стави си и ајварки во тегла кога веќе ставаш. Прсти да излижеш!
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.


Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:54
ke pomesam ....
ne dolzi se e jasno намигнување
vivi
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:58
Не ме плаши, немој да си измешалаголема насмевка
Во едни тегли едно, во други друго.


Ќе пишам после еден начин на кој ги подготвувавме, мислам пред три години. Само да побарам во тетратка. За да ти кажам точно количински колку треба.
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.


Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 20:59
pa 3-4 tegli dosta mi se...
vivi
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2014 во 14:44
aj sega ve molam recept za ZELNIK....
onoj so praz, kako sto go pravele nasite babi


vivi
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2014 во 14:53
Празот го сечеш на ситно и го динсташ во 100 милилитро зејтин . Кога почне да станува златист додаваш сол , бибер , магданоз исечен на ситно .  

Корите за зелникот ги ставаш во намрсено тавче и ги попрскувааш со газирана вода и дел од празот . И така додека ја наполниш тавата . Најодгоре намачкувааш корите со путер и вода и печеш во рерна до готовност на 2оо градуси . 

п.с. Кога го издинсташ празот може да додадеш ако сакаш урда или сирење .
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2014 во 14:56
kako do korite Emil...ne gotovi...i ne treba magdonos kolku sto znam jas
i kakva gazirana voda...ne prasuvam za gibanicaизненадување


Изменето од vivi1 - 05.Јануари.2014 во 14:56
vivi
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2014 во 14:58
Купи си готови бутер кори и не се замарај со месење тесто . Празници се . Немој да бидеш врзана во кујната како слугинка .
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2014 во 15:02
ne e toa toa....sakam so testo, kori domasni
vivi
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2014 во 16:12
....da nahranam pet gladni usti,a imam samo eden kompir od 215g.nelupen,cekam recept da ne se zae*am ako go izlupam.
pobrzajte.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.