|
Екстерно тестирање |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | ||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поздрав Санти Кој е виновен оној кој ке убие или оној кој ќе го нарача убиството, Двајцата? Оти Санти некој со одлично знаењ не побара да купе оценка за 50Е?, оти некој што уче и се труде не ги повика на скара за оценка? Кој ги повикува? Кој им нуде пари? Кој штрајкува сега по улиците? Мене не ми е баш јасно ќе ми објасниш?
|
||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зад ЛАЖНИОТ МОРАЛ,ТИЕ И ДРУГИТЕ САКААТ ДА СЕ СОКРИЈАТ.
ТА ЗАТОА ВОВДУВААТ НЕШТО ;ПАУШАЛНО;НЕШТО ШТО НЕ ЗНААТ, А МИСЛАТ ДЕКА СО ЛАЖЕЊЕ;КРАДЕЊЕ;ИЗМАМА ЌЕ ГО НАПРАВАТ. Затоа ВЕЛАТ НЕ ГЛЕДАЈ ШТО ПРАВАМ,СЛУШАЈ ШТО ЌЕ ТИ РЕЧАМ ДА ПРАВИШ. Самата ВИСТИНА КОЈА Е ДОСЕГА ПРОИЗЛЕЗЕНА ОД ВЛАДЕЕЊЕТО НА ОВАА НЕПИСМЕНА ГАРНИТУРА,е АРГУМЕНТ ПРОТИВ СЕБЕ СИ. НЕПИСМЕНИ ПОЛИТИЧАРИ;КОИ НЕМААТ ТРУД СО ЗАСЛУГА;САМО КУПЕНИ ДИПЛОМИ;ИМ ВЕЛАТ НА ДРУГИТЕ ЌЕ ВЕ СТАВИМЕ ПОД ЈАРЕМ;А ЈАРЕМОТ Е САМО ФОРМА НА ЗЕМАЊЕ;КРАДЕЊЕ ПАРИ. ДРЖАВАТА Е АПАРАТ ЗА ФИЗИЧКО НАСИЛСТВО,врз неуките. Амон ....ра.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Жално, незнам од каде толку фрустрации и негативност кај еден млад човек. Прашање: Што ти стори за себе за да ти е подобро Немој да кажиш не ми дава владата, немој да кажиш немав шанса, немој да кажиш јас не лажам, ако тоа го кажиш тогаш вистина бесцелна е понатамошната дискусија. Јас лично партии никогаш не расправав нит сум член во некоја, себеси се сметав за доста успешен што на домашно поле што надвор.Ама, стотив многу за себе, многу сменив, се прилагодив, научив Човечки е да се погреше, признае грешката и науче. Нее просперитет ако гледаш во минатото, ја испушташ денешнината,да не збориме за иднината. Жал ми е и што те читам со големи букви, млад човек а толку негативно во тебе , е сега: Не случајно напишав овде не смеиш, а каде смеам? ами незнам. Критики, критики, критики, идеи? Идеи? идеи? предлози? ЈОК Жално Извини што бев директен морав, ако продоже дискусија без конструктивни предлози туку со недовеани цитати ке се исклучам од понатамочно дебатирање поздрав
|
||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би ти ОДГОВОРИЛ со ЗАДОВОЛСТВО,но ПОУЧЕН ОД СЕЛЕКТИВНОТО САНКЦИОНИРАЊЕ на АДМИНИСТРАТОРИТЕ(СИГУРНО И ОВА ЌЕ ГО СОКРИЈАТ,ЗАШТО БОЛИ ВИСТИНАТА),нема да СЕ СПУШТАМ НА ВАШЕ НИВО и НЕ ДЕБАТИРАМ
ЗА ЛИЧНИ ОБВИНУВАЊА,ЗАТОА ШТО ТЕМАТА Е ДРУГО(ЕЛЕКТРОНСКО ТЕСТИРАЊЕ),за тоа ДЕБАТИРАМЕ,ОБРАЌАЊЕ ЗА ЛИЧНИ ДИСКВАЛИФИКУВАЊА НА ЧЛЕНОВИ Е НЕШТО ДРУГО. И да НЕКОЈ КОЈ СЕ ПРОМЕНИЛ НА ПОЛОШО,НЕ ЗНАЧИ ДЕКА Е ПРОМЕНЕТ,ТОА Е САМО ФОРМА.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Екстерното тестирање на среднпшколците денеска успешно се одвива на територијата на Македонија...
И би ве замолил да се држите до темата, и да се воздржите од меѓусебни навредувања и пишување на текстови кои немаат допирни точки со темата.... |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас само би ги прашала овие професори, со кое право одбиваат да спроведат екстерно тестирање регулирано со закон. Зошто им го скратуваат правото на средношколците да го полагаат тоа без кое не можат да го продолжат образованието?! Дали знаат дека тие не се незаменливи? Што би правеле ако утре заработат отказ? Многу ми е криво што темава од екстерно за средношколците се претвори во боксерска вреќа за истурање на бесот поради државниот испит. Различно е...
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прекршочна пријава, дисциплинска постапка и опомена пред отказ, јас се прашувам да се нивните деца баш тие сега што треба да полагат дали ќе нема да се појават на тестирањето, СРАМОТА
|
||
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И правото на штрајк е загарантирано и утврдено со Закон.... па така никој не може да го тера штрајкувачот со сила да ги врши своите работни обврски... нели има заменски образовни работници ??? нека го извршат тие екстерното тестирање...нека се изврши откако ќе заврши штрајкот...тое е техничко прашање и лесно може да се заврши .
|
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Постое синдикат кој договара, одобрува , најавува и организира, а не му текнало на10% ке штрајкуват, ај достае, без логика и основно познавање на законот за работни односи дебатирате, во суштина, заменски ДА, но санкции ЗАДОЛЖИТЕЛНО за нелегалните штрајкувачи убава вечер
|
||
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку што знам Нинџа, според законот за основно и средно образование мораат да обезбедат непречена работа. Директорот на образовната институција после добиената согласност од градоначалникот треба да најде соодветна замена за одреден професор што штрајкува.
Правото на штрајк е загарантирано со закон, ама исто како и во здравството, и во образованието одредени предуслови треба да бидат исполнети за да можат безгрижно да штрајкуваат. Патем, зошто не може да го извршат тестирањето па после да почнат да штрајкуваат? Зошто да оди на штета на учениците?!
Изменето од evangeline - 26.Јануари.2015 во 18:51 |
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Настрана од непознавање на законот и прописите (такви луѓе ги учат нашите деца?!?!), само слабаци се кријат зад деца.
Затоа никогаш нема да добијат подршка од народот. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Gorazd777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересна поемика,СЛАБАЦИ,обвинување од ТИЕ КОИ САКААТ И ПОВИКУВААТ НА ДОГМА.
И ако го мешаме НАРОДОТ,ОВАА ВЛАСТ ЗНАЕМЕ ДЕКА ВЕЌЕ НЕКОЛКУ ИЗБОРНИ ЦИКЛУСИ НЕ ДОБИВА ОД НАРОДОТ;ТУКУ СО МЕСТЕЊЕ И КРАДЕЊЕ И ВЛЕЧКАЊЕ НА ПОЛТРОНИ. И пак околу СЛАБАЦИТЕ И КУКАВИЦИТЕ.Пример мојот град ПРИЛАПОН,луѓе,А БРЕ СИТЕ ОД ОВИЕ ДАСКАЛИ БЕА ЗА СДСМ,(тука се и б,лгарските даскалчиња со купени дипломи)кога се освестија и станаа ДПМНЕ-ОВЦИ,па ЗАРЕМ ЗА ТАКВИ КАРАКТЕРИ ЌЕ СЕ ЗБОРУВА И ЗА НИВНА ДОБЛЕСТ. Па се гледа дека не РАЗМИСЛУВААТ СО СОПСТВЕНА ГЛАВА;КОЈ КАКО ИМ КАЖЕ СО СТРАВ ;РАБОТАТ и му се смеат НА ОНИЕ КОИ САКААТ ДА СИ ГО ОСТВАРАТ ПРАВОТО НА ШТРАЈК. Ако СКААТ ДА ЗЕМААТ ПОНИСКА ПЛАТА И ДА ГИ КАЗНУВААТ БЕСПРЕДМЕТНО НЕКА ИМ БИДЕ,ПРАТЕНИЦИТЕ од власта СЕКАКО СИ ГО ЗГОЛЕМИЈА ХОНОРАРОТ. Па добро што САКАТЕ ЕТЕ СИ ДОНЕСОВТЕ ЗАКОН ЗА ЗАМЕНА и сега нека ги ЗАМЕНАТ И НЕКА СПРОВЕДАТ ЕКСТЕРНО,и готово.ПРЕСТАНЕТЕ СО ДВОЛИЧНОСТ,ПРОПОВЕДАТЕ МОРАЛ;А ВАМУ НА ДРУГИТЕ МУ СОЛИТЕ ПАМЕТ. И нели ако сакаат СРЕДНОШКОЛЦИТЕ,па И ЗАТАО ФОРМИРАА СРЕДНОШКОЛСКИ ПЛЕНУМ,СИГУРНО ИМА НЕКОЕ НЕЗАДОВОЛСТВО;НЕ Е НЕШТО КАКО ШТО ТРЕБА,или и тука не чинат .
Изменето од Gorazd777 - 27.Јануари.2015 во 00:12 |
||
ВОЈНАТА Е МИР
||
konan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу ме иритира тоа купени дипломи, најлесно е да критикуваш, односно да бидеш константна опозиција.Нее лесно воопшто, нее лесно да си на врвот, или во случајот да си власт .
Волку критики немам прочитано никогаш, волку нагон за да се омаловажи и сруши се што е изградено уште помалку. Реков несум политички определен, но вистина како нормален граѓанин со раководството кое сега го има опозицијата никако ни јас ни многу други како мене не гледат ништо конструктивно. Опозиција значи критикување, а критикувањето носи со себе и одредени подобри идеи од моменталната власт, идеи не слушнав нит прочитав од јадната опозиција .Да не заборавиме уште нешто, човекот кој ја воде опозицијата и ги организира штрајковите успат ни ги мрзне децата е ОСУДЕН криминалец кој неговиот тогашен лидер го аболицира, сега истиот тој е лидер(бивш криминалец)кој не си го ни одлежа поштено тоа за што беше осуден. Знам излевам малку од темата, но само сакам да се подсетиме кои се луѓето кои сакат да манипулират со нашите деца СРАМ
Изменето од konan - 27.Јануари.2015 во 07:28 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |