|
Антивируси, Antispyware (општа дискусија) |
Внеси реплика | страница 123 30> |
Автор | |
brmm
Сениор Регистриран: 05.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Јануари.2006 во 16:52 |
Go nema vo izborot... koristam AVG anti virus... zakon e , dobar e ima redoven update, ne go zakocuva kompjuterot,koristi malku resursi od PC-to, i e FREE.... www.grifsoft.com
|
|
|
|
brmm
Сениор Регистриран: 05.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZoneAlarm- ne e antivirus - no e odlicen softwere za zastita od pinganje vo mreza ili preku internet, a isto taka e i najdobra zastita za wireless mrezi... go imam i e super... go stavas i go zaboravas- se sam si pravi.
|
|
|
|
micevski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DOBRO
---------------------------------------------------------- RECE micevski I ODLETAAAAAAAAAA!!!!!!! |
|
elena
Сениор Регистриран: 07.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 804 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
avast
|
|
...se ona sto ne e zapisano, kako nikogas da ne postoelo... |
|
micevski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe luge glasajte na anketata gore i se razbira davajte komentari a ne samo komentari POZDRAV
--------------------------------------------------------- RECE micevski I ODLETAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! |
|
Maro
Сениор Регистриран: 11.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 1215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искуство сум имал со 3 од овие - Касперски, Бит Дифендер и нормално Нортон и мислам дека за нијанса Бит Дифендерот се покажа како подобар од Касперски уствари зависи за што ама ете некако тој повеќе ми одговараше. Сепак ќе гласам и за двата
|
|
micevski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EPA GLASAJTE DE NA ANKETATA PLS ZS BAS ME INTERESIRA
POZDRAV ---------------------------------------------- RECE micevski I ODLETAAAAAAAAA!!!!! |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас кога го зедов РС имав програмирамо НОРМАН вирус контрол , меѓутоа ништо неможам да кажам повеќе околу ова, тапа сум
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Другарче, јас го имав Бит дефендерот, и можам да кажам со сигурност дека е за класа подолу од касперскиот... е сега ако касперскиот се симне со крак, во тој случај сето тоа се забележува во главната просторија кај нив, и даваат помала заштита отколку што треба... Додека Бит дефендерот, дури и ги знам тие луѓе што го прават тој антивирус, и можам да кажам дека заштитата од нив не ви е загранторана, бидејќи тие влегуваат преку нивниот антивирус во вашиот ком, и можат во секое време да работат што сакаат и како сакаат.... Поздравче Гласав за Касперски Инаку Касперски пакувањето да купиш е некаде околу 800 евра, е тој земи го па да видиме дали нешто ќе се протне во твојот ком |
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Антивир!
www.free-av.com Германска работа, нема промашување, само треба редовен Update! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се извинувам за початните грешки, не сум навикнат на пишување кирилица! кога сме кај анти-вирусите, колку што знам јас Вирусите се секогаш понапреди од програмите за нивно детектирање и одстранување! Анти-вирус мозе да работи во принцип на зголемен фајл! со значи ова? кога ние инсталираме анти-вирус на нашиот компјутер прво тој го скенира комплетно нашиот систем. Тие податоци од скенирањето ги чува во базата на податоци што ја има анти-вирусот. После второто скенирање е нормално пократко од првото, а зошто? Па затоа што се анализираат само тие фајлови (највеке егзекутивните фајлови) на кои им е изменета нивната големина! а што врска има големината на фајлот? па ако некој фајл се инфектира со вирус, тогаш се претпоставува дека тој фајл се зголемува и се зема како критичен фајл. Ете еден метод како работат анти-вирусите! Но, дали е тоа добар начин за да се заштитиме од вируси? Нормално дека не. Има паметни вируси кои пре да го инфектираат некој фајл прво истиот го компресираат, се внесуваат во него, и ако фајлот има после компресирањето и после инфекцијата пак помала големина, тогаш вирусот ја полни празнината со беззначаен код ... и ете сепак фајлот си останува ист за анти-вирусот. А да не зборуваме за тоа дека вирусот мозе да се смести на почеток, крај или секаде во внатрешноста на фајлот ( кодот) што проследува со негово потешко пронаоѓање! Друга метода на работа на анти-вирус е скенирање на фајлови на кои е променето времето на модифицирање. Ако некој фајл (пак егзекутивните фајлови се во предност) откако е скениран од анти-вирус му се промени времето на модификација, тогаш анти-вирусот него го пријавува како критичен фајл! Но, спеак има попаметни вируси кои ете го оставаат датумот на модифицирање непроменет! Едно заборавив да кажам, како заштита од компресија на фајлови од страна на вирусите, се користат програми кои се наменети за тоа компресирање. Инаку сега и самите произведители на софтвери ги компресираат нивните програми. Понатаму, треба да се каже дека вирусот немора да биде стациониран само на хард диск! Тој исто така може да се скрие во боот секторот, некаде на крајот на меморијата обично каде останува не употре*ена и сл. Од анти-вирусите се формираат исто така фајлови на нашиот компјутер кои се викаат некако Бајт Фајлови. Зошто служат овие видови на фајлови? Тие служат како мамец за вирусот со тоа што вирусот ке ги инфицира нив па со нивно скенирање потоа вирусот полесно ке мозе да ги фати вирусите! Исто така тие фајлови се малечки по големина и лесно мозе да се пренесат на анализа, тамо каде што се прават анти-вируси! Но ете, исто така има вируси кои го знаат ова и што прават? не ги инфицираат ваквиот вид на фајлови! Па сега има многу да се зборува во врска со вирусите, има многу типови на вируси и сите си работат според своја програма! Но, темата е анти-вируси колку што гледам, па јас дури не користам анти-вируси, си имам други начини на заштита на компјутерот! Инаку вирус без update e само програм кој ти зафака место на хард дискот! |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога сме кај анти-вирусите, колку што знам јас Вирусите се секогаш понапреди од програмите за нивно детектирање и одстранување!
Да, ама никогаш вирусот нема да ве удри прво вас! Затоа имате време додека да дојде до вас, да ја обновите вашата заштита! Тоа значи потребно е брзо реагирање. |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
micevski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e vo pravo si
------------------------------------------- RECE micevski I OJDE NA PAZAAAAAAAAAAR |
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имам касперски...и ОК си е ...мислам..нисо не знам зато се си е во ред... ..само scan ко ке требит му прам...и не знам...вистина е добар... |
|
Точачиња.
|
|
Внеси реплика | страница 123 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |