|
Агенција за посредување работа во странство? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
energizer
Нов член Регистриран: 21.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Април.2012 во 19:42 |
Здраво на сите иако сум нов тука имам едно прашање до сите кој што имат некоја информација за агенцијата ВАРИУС од Скопје Т.Ц. Мавровка втори кат.. посредува работа во странство. Ако има некој искуство од оваа агенција ке биде добродојдено ,однапред благодарам..
|
|
dalton
Група Регистриран: 18.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edinstven izlez e odenje vo stranstvo po rabota
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како воопшто ви се помислува да одите со некои вчера формирани агенции И дали воопшто знаете што сакате да работите...каде да одите...и за колкава плата би работеле? Има доста проверени агенции..а сите трчаат по преваранти.. абе чуден народ сме
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Asdis Islandska
Нов член Регистриран: 18.Јуни.2012 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависи што сакаш да работиш... ама Коузон ми се чини дека е доверлива агенција
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За на брод, Катар и ОАЕ
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво и одма да кажам дека не ти треба некоја вошлива агенција од Македонија да ти бара работа посебно кога типот шо ке ти раскажува басни за Аладин,Шехерезада,а можи и за Јети ,не знае на картата каде се Оман,Кувајт,Бахреин, само побарај си на интернет - работа во обединетите арапски емирати, приготви твое CV со сите податоци прикачи го и чекај одговор.
И многу женски немој да гледаш таму зашто ке ти ја сменат ДНК структурата ... Изменето од Alekxandar - 19.Јули.2012 во 11:14 |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу е полесно да добиеш работа преку посредничка агенција, отколку сам.
За ОАЕ, Катар и слично, работата е најчесто по хотели и забавниот парк на Ферари во Абу Даби, па така шансата да добиеш работа е сведена на минимум. Пример Ферари паркот прифаќа странски апликанти само преку нивните посреднички агенции. Добар дел од хотелите работат на истиот принцип. Си доаѓаат луѓе вработени во хотелите/паркот (или од нивна страна овластена агенција за вработување) и си бираат кои кандидати ги сакаат, притоа да напоменеме дека непосредниот контакт е најдобар начин да се продадеш.
|
|
|
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе заборавев само да додадам нешто ...
Кој и да планира да аплицира за ОАЕ и Катар, прво нека се осигура дека нема да спие со уште 5 лица во соба, а најважното од се, да се осигура дека климата работи. Многу заминаа така, па бидејќи беа обврзани да седат две години си седеа и ќутеа. Некои пак, си ја платија од свој џеб казната за раскинување на договорот и си се вратија во Македонија, Србија и сл... Иако презентираат одлични услови за работа ... далеку од одлични се.
|
|
|
|
Alekxandar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ке се надоврзам на темата со уште неколку информации за кој треба на сите да им бидат јасни ако атакуваат на работа во блискиот исток...
Мора да имате огромно знаење за областа за која сте аплицирале и теоретско,а посебно практично знаење бидејки еден месец ке бидите на тест за да се проверат вашите вештини, одлично познавање на англискиот јазик и доколку сте стварно квалитетен и иновативен во работата ке постигните добра цена за вашиот труд, поради напливот на Индијци,Филипинци,Виетнамци кои работат за смешна сума на пари. |
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа и нашите работат за смешна сума на пари. Рецепционист за 500 и нешто долари. Платен превоз, сместување и храна. Што дека има тоа платено, кога платата им е никаква. Па и во Македонија ќе ја зема истата.
Место тоа препорачувам правец на брод и тоа како bar waiter, па за плата од 2000 долари вреди тие 11 часа да се работат.
|
|
|
|
Alekxandar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно е дека работат за смешна сума пари и тоа е жално пошто само ке потрошат 4-5 години, ке уназадат а за профит да направат не станува збор пошто тие пари се под минимумот за опстанок во тие земји.
Но луге како геодети со одлично познавање на Цивил 3Д,Ленд,Аутокад можи да стигнат и до неколку илјади долари месечно , да не зборувам и за графички дизајнери,програмери,хирурзи и останати профили кои се дефицитарни на блискиот исток |
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Девојка ми се распрашуваше пред некое време за платите и условите за работа за графички и веб дизајнери и не беше задоволна нешто многу. Освен стандардните програми, работи и со AutoCAD, ArchiCAD и не знам што уште ... и и рекоа плата 1800 долари
Па се реши да ги тргне тие земји од список, се додека не и се укаже прилика да оди таму и од таму да побара нешто...
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ставрески: Очекуваме да се намалуваат каматните стапки кај банкитеНамалувањето на активните каматни стапки на банките, според вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески е секогаш добредојдено за граѓаните и за стопанството и очекува тој тренд на намалување да продолжи и во иднина со оглед на координираноста на фискалната и монетарната политика. http://www.time.mk/read/e8ae870a17/20b4595ae9/index.html Во овие тешки економски времиња кога некои држави ја намалуваат стапката на интересот близу до нула, крајно време беше владава да повлече сличен потег доколку сака да ја стимулира економијата. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што има врска колега ова со агенциите за посредување? Ги помешавме лончињата?
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |