|
Секс со Љубов vs Секс без Љубов |
Внеси реплика |
Автор | |
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Јануари.2012 во 15:34 |
Личните искуства на многу поединци се судираат кога е во прашање секс со личност во која ја има и вашата љубов и секс со личност само поради секс, без љубов ....
- Едни викаат дека нема врска .... дека сексот е занает, кој знае да го работи добро ќе биде биде одличен со или без љубов .... -Други категорично тврдат дека сексот со љубов (водење на љубов де) е неспоредлив во однос со сексот без љубов затоа што освен телесно се добива и душевно задоволство со пренос на емоции .... Ваше мислење ? |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кое е твоето мислење ?
Ти ја објавуваш темава и редно е ти првата да се изјасниш. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цело е кога има се
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да давам предност Меси ... но бидејќи ме третираш како Лејди ќе кажам ... Сексот нуди многу кога станува збор за задоволување на моите животински нагони ... за потполно предавање ќе морам да почекам јас да бидам спремна за такво нешто ..... Интересно би било кога некој би се пофалил со такво искуство .... да може да каже дека го доживеал мигот кога двајца стануваат едно тело и една душа .... Изменето од Blue Scarlet - 23.Јануари.2012 во 19:18 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Кога имаш секс без љубов тоа е чисто физичко задоволување, испразнување на насобраната енергија...
Ништо лошо, тоа е сосем природно. Не мора да се заљубиш за да имаш секс. Поточно, тоа е сосем здрава опција, без обзир што велат институцијализираните религии. Доколку таа енергија не се испразни онака како што е креирано, може да се извитопери и испразни на најразлични други начини кои најчесто се непосакувани, па дури и трагични. За разлика од таквиот секс, оној кој се води со одбраникот на срцето е нешто друго... дури и неможе да се нарече секс. Зборот "секс" во тој случај станува дури вулгарен. Сексот тогаш е природна екстенција на љубовта, тоа е физичкото стопување во Еденобитието. Додека кај првиот секс одговара синонимот "празнење", кај вториов веројатно повеќе би одговарал "исполнување". Точно е дека и во двата случаја ја испразнуваш енергијата, но кај вториот истовремено имаш чувство дека се исполнуваш со оној со кој водиш љубов. Тешко е да се опиши со зборови, па не знам дали напишаново е доволно јасно за да се долови таа разлика. Изменето од Messenger - 23.Јануари.2012 во 21:44 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Теоријава е мисловно добро разработена Меси .... Кажи ми дали е доживеана?
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Важно ја разбра и ти се допадна.
Што е важно другото... поважно е тебе да ти се случи. Тоа ти го пожелувам од срце. |
|
|
|
paton
Сениор Регистриран: 14.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 789 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Јас само се празнам...кој сака да го полнат...нека го наполнат...........
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
seks so ljubov
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
:))
|
|
Angel-Miranda
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 24.Март.2015 Статус: Офлајн Поени: 143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секс со љубов секако,зашто не се задоволуваш само физички,туку и психички,односно си изјавувате љубов со партнерот/ката.Сексот без љубов ми е онака.
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum pojke za onaka ....ona drugoto mi deluva epten komunjarski...za gaga
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Небитно...
секс си е секс... љубов си и е... магија... |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |