|
Џентлмените - загрозен вид? |
Внеси реплика | страница 123 15> |
Автор | ||
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Јуни.2011 во 13:37 |
|
Секоја жена мечтае да се почувствува како дама – да ѝ ја отворат вратата
кога излегува, да ѝ дадат комплимент, да ѝ подадат рака кога слегува,
да ѝ го задржат палтото... Таквите гестови несомнено се карактеристики
на еден вистински џентлмен. Но, каде се тие внимателни мажи? Дали можеме
секојдневно да ги сретнеме на улица или се толкава реткост што се
загрозен вид кој тивко изумира?
Ако прифатиме дека џентлменството е доблест и се цени, тогаш зошто изумира? Дали кај нас тоа е поради балканскиот менталитет или дали тоа е поради однесувањето на нас жените? Епа повелете на гласање и изјаснете се околу темава...поставив милион прашања и баш ме интересираат вашите мислења на оваа тема. Изменето од Schatzii - 12.Јуни.2011 во 13:41 |
||
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Додека постојат дами ќе има и џентлмени. Работата е дека има сè помалку дами, а со тоа и сè помалку џентлмени. Ако некоја жена се однесува како дама, нормално е и мажите околу неа да се однесуваат како џентлмени. Додека кучката не мрдне со опашот, кучето нема да тргне по неа (и во позитивна и во негативна смисла), т.е. жената со своето однесување дава некои сигнали како мажот да и пристапи и дали ќе ја третира како дама или не. Мислам дека повеќе е до жените отколку до мажите, барем во денешно време.
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako тоа е констатацијата за еден џентлмен то тогаш одговорот на прашањето би бил ''ретки се'' .Но јас си мислам дека во денешно време светот се наполни со селјачиња(тоа е ради условите во кои живееме) и џентлмените се застрашен вид.Да некажам дека воопшто ги нема.
|
||
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми отиде јабана напишаното, ми падна нетот
Полесно е вината да ја бараш кај другиот Па не е само до жените...зарем не мислиш Ли дека повеќето од мажите се срамат да се однесуваат како вистински кавалери, само поради реакциите од страна на нивните другари, би биле третирани како папучари или старомодни. |
||
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мажите можеби се срамат да бидат џентлмени, ама жените НЕ ЗНААТ да се однесуваат како дами во денешно време.
Изменето од LiDivio - 12.Јуни.2011 во 15:45 |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Џентлмени се лигуши и прават да се осеќам неспособно
|
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама кога се понашаат како ''луѓе од Балканскиот полуостров'' според неколку твој забелешки кон мажите што живеат на овие простории се селани,нели така Тиги ?
Изменето од zamislena - 12.Јуни.2011 во 22:22 |
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Основни ствари... не си ги чешкаш му***а и не и се пулиш на келнерката у деколте...
Стварно.... Внимание, пажња, поклонче некогаш, една насмевка макар, заштита на цурата... не е бе тоа по тоа што машките треба да се одликуваат Не мора да е секој ден, ама бар да не е заборави... Излегуваме, борба фаќа оти јас да сум плател ... Абре будали... Што ти менува јас ако платам по една пијачкаа? - Ќе речеле „се продала за пијачка“, брзо попуштила, то било старомодно, таа си имала пари... Свашта се имам наслушано од цури... Ни јас го правам тоа на начин за цел кафич да примети, ни некогаш спомнувам пред некого за такви ситници и т.д... У осталом, па јас мислам се подразбира дека кога ќе ја поканам некоја за излегување, трошоците паѓаат на мене безразлика колкави се. Не излегувам облечен како средновековен ритер , нити пак се носам со застарени манири како што е фрлање на јакната пред дамата за да помини, ама сепак е глупаво според мене да ја третирам као да седам со некој од другариве... не е ли? Ако е начинот проблем, стално можеш да изведеш нешто ко на зафрканција за никој да не се осети ни закочено ни индиферентно... Спонтаност бато... ништо друго , и може сето да изгледа совршено ако не налеташ на цура-орјат... |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Читај ваму Емил, јас точно знам што сакам и сум си го добила тоа. Само затоа што сум помлада од повеќето на форумов вклучувајки те и тебе, не ти дава право да ме ругаш и да пишуваш глупости како јас незнам што сакам. И ако ги има само тие два типа на машки стеротипи, на кој припаѓаш ти? Џентлмените? Ги гледаш жените (не само својата, туку било која) како рамноправен пол, можеби и за нијанса посупериорен од твојот? Или си типичен балканец? Ја третираш жената како машина за перење, готвење и раѓање деца? Ако веќе гледаме така... Изменето од zamislena - 12.Јуни.2011 во 22:22 |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„џентлмен“ е измислена работа, исто како бонтонот... и нема врска со тоа што е потребно во реалноста, туку со некакви правила кои ги измислил некојси кој се сметал за уберкултурен и над другите...
не дека е лоша работа да си џентлмен, ама сето тоа изгледа толку вештачки и бесчуствително |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa sega ne e do tolku sjebana rabotava so dzhentlmentstvoto., sepak i toa e nekoja norma na odnesuvanjen ., iskazhuvanje pochit kon ., zhenskiot del ., i vo ovoa vreme na super elektronika malku vnimanie nekoj siten gest ., kon sosema nepoznata zhenska osoba ne ke da e na odmet., jas vaka kako postar ., po navika gi pravam nekoi raboti ., ama glej belja rabota ., nekeko chudno me zagleduvaat ., ko shto mu e na ovoj taka da i samata zhenska populacija e kriva shto se pomalku ., im se obrnuva vnimanie ., sitni sitnici., kio se mali a mnogu znachat., ama po se ne vredi
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I wanna have your babies. |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислам дека ретки се џентлмените на нашиве простори,но не е дека незнаат како треба да се постапува кога се во женско друштво,туку патат од тоа да не бидат видени од своите пријатели и исмевани од страна на истите.
Па добро бе момци да ве прашам јас нешто имате ли вие свое ЈАС ,зошто ви е поважно да излезете ''фраери''пред другарите однесувајќи се некултурно или не дај Боже грубо во присуство на девојка-жена,познавате ли барем една девојка која би останала имуна на убав гест,зошто се срамите да носите цвеќе во рака,зошто се чувствувате како ''поголеми мажи'' кога сте погруби кон понежниот пол.....зошто??? |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
steta za niv
|
||
vivi
|
||
Внеси реплика | страница 123 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |