|
Приватен факултет тука или во странство? |
Внеси реплика |
Автор | |
Светлана
Нов член Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Март.2011 во 12:25 |
Студирање по ЕКТС систем е добра работа.Имаме цел куп приватни факултети,цената е тука некаде.професори наши(ретко од страна ако реклама кажува поинаку)дел од нив магистрирал или докторирал надвор,значи знае по кој терк се учи и како треба да се учи.Ама една работа е различна изгледа мала ама не е!Кај нас само учиш теорија бла,бла и кога ќе најдеш работа леле мајко испаѓа ништо не знаеш.Надвор од Македонија е тоа е друга приказна?Наученото те пуштаат да го примениш во пракса.Добар избор за идни студенти е LSBF(London School of Business and Finance)!!!Добиваш академско и практично знаење и прилика да ако се потрудиш станеш некој и нешто во она што си го избрал да го учиш.А да не збориме дека еден период од животот ќе поминеш во светски град.КАЖИ ДОБРА ШАНСА НЕМА ШТО!
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekako deka u stranstvo
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Барем да кажеше дека го рекламираш Униврзитетот знам дека и во Скопје има канцеларии London School of Business and Finance е одличен изор за тие што планираат да си продадат 2-3 стана во Скопје и да ја опраат во Лондон Ако е така Oxford и King`s College се исто така едни од најдобрите. LSBF би го препорачала само за MBA студии |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам како планираш да се издржуваш во Лондон Еве денес ке ми дојде гостинка од Прилеп која пред недела дена се врати од Англија во Мк , но бидејки јас не бев овие денови тука го одложивме видувањето Она ми спомна дека студентите кои имаат пасош од некоја држава која не е дел од ЕУ , имаат право на работа 10 часа неделно Значи скратено им е времето за работа ,,порано било 20 часа, а сега 10 Епа сега ако имаш пари за расфрлање иди слободно на студии во Лондон |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тука..на факултетот на dedanoe...! смер..физичка математика.....EDEN(кец..по нашки). |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе шанса 'once in a lifetime'. Имам нешто работа по дома, иначе ја одамна ќе здував за Лондон на вашата скул. |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |