![]() |
|
Како човекот постанува човек? |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | ||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 19.Септември.2010 во 00:46 |
|
Вашето ценето мислење, ве молам! http://doraj.com/wp-images/2004/01/schwere_geburt.jpg Изменето од spiros - 19.Септември.2010 во 16:30 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
A tvoeto spirose?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
gonzo ![]() Сениор ![]() ![]() Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
|
wooowww....kakva inspirativna slika... Ili na kratko...Radjanjeto na nov zivot e sveto nesto i vakvata photoshop kreacija mi se gleda nedostojna i navredliva za taa prigoda... |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
![]() |
||
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
|
Кога ќе се роди пред да умре...
|
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Glasam za remove na slikata!!!!
Moeto mislenje e deka CHOVEKOT e CHOVEK, tochka. Ne postojat preduslovi, faktori, uslovuvanja koi treba da gi ispolni za da se nareche chovek. Ednostavno, toj chovek e! Dali ni se dopagja, ili ne, voopshto ne e vazhno. Toj postoi, i e chovek! Изменето од Kali - 19.Септември.2010 во 16:19 |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Провокативната слика ја деактивирав. Адресата на која е и опишана темата на сликата „тежок пораѓај“ (schwere geburt) е оставена на дното на постот. Се извинувам што ве вознемирив, но, колку повознемирувачка и провокативна за луѓето и верниците - во тоа (но и во наше) време - била Христовата поука и изјава, посведочена во Ев. Јован 3:3 ?! Видливо нерамнодушен, во приклучок на оваа изјава и поука, кнезот јудејски - и фаризеј - со име Никодим вели: “Како може човек да се роди, кога е стар? Зар може по вторпат да влезе во утробата на мајка си и да се роди?” gonzo, дали можеби и овие (погоре болдирани) зборови се за тебе nedostojni i navredlivi? Поздрав и уште еднаш се извинувам ! п.с. На пораѓањето и на првото и на второто дете бев - заедно со повеќемина други - присутен и смеев да гледам она што најголемиот дел од моите машки предци не смееле нити да помислат! Дали јас, мојата жена и медицинскиот персонал направивме нешто nedostojnо i navredlivо? ![]()
За тебе и оној австријанецон што сопствената ќерка 24 години ја имал затворено - и силувано - во подрум, е човек кој што нема потреба да стане човек, бидејќи е “човек“ ? Се извинувам што не го делам истото мислење, но јас мислам дека кај него ѕверот е на власт, а не човекот на Спасението! п.с. Дали сме свестни за ѕверот во нас и за Патот преку кого тој може потполно да биде трансформиран? ![]() Изменето од spiros - 19.Септември.2010 во 17:37 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() Но, пред да се роди ...? (Римјан. 6:4 + Колосјан. 2:20 + Колосјан. 3:3) ![]()
Вистински будејќисе за Совршената СВЕТЛИНА, човекот го отврла индивидуалниот и колективниот егоизам, како што ларвата ја отфрла својата кожа постанувајќи пеперутка. Преку тој (болен) процес изумира стариот човек и постанува Новиот, Горниот, Вистинскиот човек во нас! ![]() |
||
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Spiros, da se soglasuvam so tebe deka procesot na shirenjeto na svesnosta e bolen proces no deka taka istovremeno ja zhiveeme nashata sushtina...
Ne se soglasuvam deka toj avriecot na slikata, ne e chovek. Toj e chovek komu mu treba pomosh, koj e bolen chovek, no e chovek!!! Nikoj, apsolutno nikoj, ne treba da go zasluzhi epitetot chovek. Samoto toa shto postoi go pravi chovek. Dobro e koga site se trudime da bideme podobri lugje, za sebe i drugite, potochno da ja shirime svojata svesnost...no site, SITE sme lugje na ovaa planeta! |
||
![]() |
||
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
|
Пред да се роди... -Нека умре!!! |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
![]() |
||
|
Кали и јас делумично се сложувам со тебе. Но, се' додека човечката индивидуа самата во себе (in) е поделена (dividuum), неможе да се зборува за вистинска човечка индивидуа (individuum). На таквиот човек му е неопходно исцеление за да постане човек (според БОЖЈИОТ Лик), во правата смисла на зборот. п.с. Нашето трудење е важно, но не и најважното!
Дај БОЖЕ набрзо на сите да ни умре индивидуалното (вертикално) и колективното (хоризонтално) животонепријатно его (крст), та да не живееме повеќе ние, туку Совршениот Човек - Христос - да живее во нас! Галатј. 2:20 АМИН ![]() Изменето од spiros - 19.Септември.2010 во 23:10 |
||
||
![]() |
||
gonzo ![]() Сениор ![]() ![]() Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
|
Се извинувам што ве вознемирив, но, колку повознемирувачка и провокативна за луѓето и верниците - во тоа (но и во наше) време - била Христовата поука и изјава, посведочена во Ев. Јован 3:3 ?! Ne ne Spirko, za mene samo slikata ne mi bese 'dostojna' za cinot na radjanje...Nemam ja nisto protiv nikakvi knezovi i slicni ...
No da ne off topiciram se odjavuvam od temava...
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
![]() |
||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
|
hmmm... spiros obro prasanje.... MOE mislenje... covekot nikogas ne stanuva covek....
MOE objasnuvanje na ova;
sekoja osoba si ima razlicito gledanje na nekoi raboti, sekoj postapuva na drug nacin na nekoja odredena situacija, site nie go nosite i covekot i "zverot" vo sebe... samo kaj ednite osobi covekot zazema pogolem prostor a "zverot" e vo pozadina, a kaj drugi osobi e obratno.... no sepak postojat luge koi gi smatram kako "luge"... tie se onie osobi koi ne mi mislat zlo, koi me pocituvaat i vo koi imam jas doverba, NO tie se sosema retki
![]() |
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Со самото раѓање човекот веќе постанал човек. Човек без искуства, знаење, гревови... Од подоцнежните негови постапки, правила, норми зависи дали се уште ќе остане човек.
И спиросе те молам поштеди не од библиски цитати и ред други рабојќе барем на овој подфорум. |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
...treba da si imal ...23 para hromozomi i .....
..op...chovek si bil! ![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |