|
Практичната настава за студентите задолжителна |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа треба да се одреди според струката, некаде доволно е 15 дена, некаде е подобро 30 и не мора секоја година, а некаде можеби е најдобро пред дипломирање да се појде неколку месеци.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не би се согласила дека е доволно 15 дена. Според мене, студентот треба да се распореди каде ќе обави пракса, а во фирмата каде ќе го прави тоа да му се одреди ментор кој ќе за својата едукативна дејност ќе си биде платен, но и ќе сноси одговорност колку практикантот научил. Мислам дека ние имаме еден друг многу поголем проблем- Наставните планови и програми. Пренатрупани со општо образовни предмети, а малку со практика. На педагошките факултети повеќе учат што рекол Коменски, Пијаже и незнам кој отколку да видат и осетат како е да работиш со деца. Според мене студентот треба “да осети, да навикне“ на 1000 зошто , да навикне дека на секое раче треба да му покаже како се пишува буква, број, дека час не се држи седнат на столот зад катедра. |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ништо од праксата наша... затоа сега сама си барам место за волонтирање
човек да влезе да работи негде нема поим ни од апарати ни ништо... |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |