|
Работа во Ирак и Авганистан |
Внеси реплика | страница <1 133134135 |
Автор | |
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум многу информиран,али почнаа некои копја да
ми се кршат и мене,прашав еден комшија пред нова година некаде.Он кај и да е ќе оди,а и негов братучед отиде. Јас само информативно тогаш го прашав ми рече дека аплицирал на странава.Скоро секој ден на различни огласи. И еден ден му стигнал меил за понатамошната процедура. https://kbr.jobs/ |
|
ucenik
Нов член Регистриран: 12.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
здраво Орка, јас имам информација дека пррединство имале кумановци но викаат и од други градови. Јас исто аплицирам уште од есента 2017 година но до сега не ме контактирал никој од одговорните на КБР. Зошто, не знам. Инаку колку што ме упатија луѓе што веќе биле и работеле во Ирак и сеуште работат за КБР, најдобро е да се аплицира за Laborer, Service food worker и слично, бидејќи реално балканци немале шанси за други позиции. Можеби не се во право, не знам. Ти кажувам мене што ми кажаа. Е сега имало кумановци кои за пари посредувале и аплицирале за луѓе во нивно име и наводно се убрзувала постапката односно правеле нешто за да бидат тие избрани. Дали имаат свои луѓе со кои се поврзани во КБР или поинаку, не знам.
|
|
ucenik
Нов член Регистриран: 12.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали познаваш такви луѓе од Куманово што посредуваат и кои можеш да ги препорачаш? Поздрав
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ме чуди ова што го кажуваш,такво племе сме си ние.
Јас не сум премногу заинтересиран,барам некои други алтернативи. Мене комшијава у неврзан муабет она од погоре ми го кажа. Бил упорен и ете му успеало.Не останал на еден оглас,во неделата на неколку аплицирал.И еве пред две недели може има отиде во Америка.А од таму ќе замине за Ирак. Изменето од Орка - 14.Март.2018 во 22:19 |
|
Внеси реплика | страница <1 133134135 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |