![]() |
|
ЛОГИКА |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 9> |
Автор | |||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 18.Мај.2010 во 08:45 |
||
Dali chesto primenuvate ,,logichki taka bi trebalo da bide,,...i dejstvuvate
ili ,,mi kazha megju redovi,, logichki treba vaka da se odnesuvam.. Kolku ja koristite logikata vo sekojdnevniot zhivot.... pozitivno ve gura napred ?? ili edostavno negativno ve kochi ili vleche nazad..... Koj ja koristi poveke logikata?? mashkoto ili zhenskoto?? eve edna zhenska logika... .......vleguvam vo gradski avtobus , lele kolku guzhva ne mozham da se probijam da ja ponishtam kartata.... tamu nekade pred mene edna zhena svrtena so grb i so shishe vino vo raka.... uhhh kako bi i dala nejze da me usluzhi za da mi ja ponishti kartata... hmmmmm shtom nosi vino i toa od tie skapite sigurno ide kaj nekoj ubav mushkarac.... shtom ne sleze na ovaa stanica sigurno ide do kraj vo seloto kade shto zhiveam jas.... hmmmm vo seloto ima samo dvajca zgodni mushkarci toa e mojot mazh i mojot ljubovnik... mojot ljubovnik ne e oti jas odam kaj nego..... hmmmm mazhot moj ima dve ljubovnici Vesna i Marija... Vesna ne mozhe da bide oti e na godishen odmor nadvor... - Ke Ve molam Marija ako sakate da mi ja ponishtite kartata!!! Zhenata zbuneto se vrti ...me poglednuva i tivko me prashuva.... - Se poznavame nie od nekade??? ![]() Изменето од Lithium - 18.Мај.2010 во 13:51 |
|||
![]() |
|||
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
користам...
само потсвесно... ![]() |
|||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|||
![]() |
|||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
||
Logikata cesto po svojata priroda e povrzana so moralnite standardi vo naseto opkrusuvanje.Podsvesno rezultira so iskrivena slika na realnite covecki vrednosti.Ne bi se slozil so konstatacijata deka taa e realna slika.
Ili kako Marko Aurelie bi rekol: "Pogledni vo sustinata na nestata!Razlozi ja do svojata s'rz,duri posle analiziraj!" Logikata ne e produktivna za onie sto ja zemaat zdravo za gotovo! Nosi povrsnost i nikakov dopir so sustinata na site promeni okolu nas. |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
![]() |
|||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
||
......se brzam!!! moram da ja pominam ulicata.....
semaforot ne se gleda..... ako ispeshacham do peshachkiot premin da go gledam semaforot ke mi zamine avtobusot... naednash site koli zastanuvaat!! Jas bezbedno ja pominuvam ulicata.... LOGICHKI se zapali crveno svetlo za vozilata i jas toa go iskoristiv... avtobusot ne mi zaminal ![]() |
|||
![]() |
|||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
||
Чекај , не се брзај, да прашам и јас нешто . Логиката не е предвидување ? Изменето од eptendosadno1 - 18.Мај.2010 во 14:06 |
|||
![]() |
|||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
||
moze da bide samo taka kako sto sakam JAS
se ostanato e samo zelba za empatija kade e logikata....puf...ja nema |
|||
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Logika e samo odreden nachin na razmisluvanje i argumentiranje.
Bijonse mnogu dobro go ilustrira toa so svojot primer vo otvaranjeto na temata. Изменето од Messenger - 18.Мај.2010 во 15:42 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
||
![]() ........после дводневно ,,полнење на батериите ,, покрај нашето убаво езеро го средуваме апартамнот ги местиме куферите...... другарка ми наеднаш застана се замисли.....па вели вака.... -Следната недела сум на годишен одмор и пак ќе се вратам овде.... зошто да ги макнам работите.....ЛОГИЧКИ е да ги оставам куферите овде... хммм ....да!! ....логички е да ги оставиш !! и велам јас.... ама јас осеќам ( читај предвидувам)дека не ќе можеш да дојдеш , а имаш работи , лабтоп што ти требаат! -Нема шанса ...вели таа, што сака нека биде одморот си го испланирав и ќе дојдам!! така стори.......си ги остави работите!! Денес се слушнав со неа....жалаеше што не ме послуша..... времето ептен ладно и таму и ваму......не се идело никаде..... и се откажа патувањето-одморот поради времето....... неопходниот лабтоп , облеката фенот и други ситници и останаја заробени во апартаманот...... Значи логички беше да ги остави работите за само еден ден ќе се вратела.......ама предвидувачкиот момент беше посилен.... има разлика нели ??? ![]() Изменето од bijonse1 - 18.Мај.2010 во 16:25 |
|||
![]() |
|||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
||
-Следната недела сум на годишен одмор и пак ќе се вратам овде.... зошто да ги макнам работите.....ПОПРАКТИЧНО е да ги оставам куферите овде... хммм ....да!! ....попрактично е да ги оставиш !! и велам јас.... ама јас осеќам ( читај предвидувам)дека не ќе можеш да дојдеш , а имаш работи , лабтоп што ти требаат!, бидејќи ти е такво работното место , можеби ќе повикаат на работа , и , не се оставаат така работите , меже некој да провали во станот и да ти собере се , кога ќе види дека си го напуштила . Извини вака , не сакам да те паничам , но според моето логично размислување мислам дека е подобро да си ги земеш работите со тебе .... |
|||
![]() |
|||
||
Logikata e samo alatka(megu ostanatite)sto vlijaat vo procesot na razmisluvanje,analiza i percepcija na promenite okolu nas.Nikako presuden faktor vo naseto bitisuvanje.Ili kako miluvam jas da kazam,dioptrijata niz koja gi primame promenite okolu nas....
btw...primerite ti se epten jaki ![]() |
|||
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
epten "jaki"!
![]() taa reche: "LOGICHKI se zapali crveno svetlo za vozilata i jas toa go iskoristiv... avtobusot ne mi zaminal" ...i shto e tuka logichno?. ![]() ![]() ....logichno bi bilo ...da ti naplatat kazna poradi toj preksrshok! ...nema nikakva logika vo toa, da pominesh ulica bilo kade , osven na peshachki,...ako zastanale vozilata na crveno! ![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() ![]() |
|||
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
![]() ![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
||
.....na sekoj moj post ili otvaranje na podtema pretezhno brza i Joshua naogjat ,,rachka,,...
ili ne im chini ili ne sum vo pravo ili ova ona....vazhno sve protiv!! ![]() razbira se nivnite komentari sekogash se OK i namesto...tie sekogash sve znaat.... ...i da !! obavezno na kraj mashki ke se gushnat po zaednichkiot stav deka pojma nemam za nishto... e sega.. shtom lichno so nieden ne se poznavam ...samo onaka forumski ovde...LOGICHKI e.. 1. ili epten me mrzat pa vaka vo sojuz machki go pokazhuvaat toa.. 2.ili epten sakaat da se pravat vazhni na forumov demek posleden e nivniot zbor... 3. ili epten me sakaat pa izrazuvanje na taa ljubov i simpatija ide na vakov nachin... ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |