ЛОГИКА
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=22551
Датум на принтање: 23.Јули.2025 во 22:54 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: ЛОГИКА
Постирано од: bijonse1
Наслов: ЛОГИКА
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 08:45
Dali chesto primenuvate ,,logichki taka bi trebalo da bide,,...i dejstvuvate
ili
,,mi kazha megju redovi,, logichki treba vaka da se odnesuvam..
Kolku ja koristite logikata vo sekojdnevniot zhivot....
pozitivno ve gura napred ??
ili
edostavno negativno ve kochi ili vleche nazad.....
Koj ja koristi poveke logikata?? mashkoto ili zhenskoto??
eve edna zhenska logika...
.......vleguvam vo gradski avtobus , lele kolku guzhva ne mozham da se probijam da ja ponishtam kartata....
tamu nekade pred mene edna zhena svrtena so grb i so shishe vino vo raka....
uhhh kako bi i dala nejze da me usluzhi za da mi ja ponishti kartata...
hmmmmm
shtom nosi vino i toa od tie skapite sigurno ide kaj nekoj ubav mushkarac....
shtom ne sleze na ovaa stanica sigurno ide do kraj vo seloto kade shto zhiveam jas....
hmmmm
vo seloto ima samo dvajca zgodni mushkarci toa e mojot mazh i mojot ljubovnik...
mojot ljubovnik ne e oti jas odam kaj nego.....
hmmmm
mazhot moj ima dve ljubovnici Vesna i Marija...
Vesna ne mozhe da bide oti e na godishen odmor nadvor...
- Ke Ve molam Marija ako sakate da mi ja ponishtite kartata!!!
Zhenata zbuneto se vrti ...me poglednuva i tivko me prashuva....
- Se poznavame nie od nekade???
|
Коментари:
Постирано од: Џо
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 12:34
користам... само потсвесно...
------------- Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 13:44
Logikata cesto po svojata priroda e povrzana so moralnite standardi vo naseto opkrusuvanje.Podsvesno rezultira so iskrivena slika na realnite covecki vrednosti.Ne bi se slozil so konstatacijata deka taa e realna slika.
Ili kako Marko Aurelie bi rekol:
"Pogledni vo sustinata na nestata!Razlozi ja do svojata s'rz,duri posle analiziraj!"
Logikata ne e produktivna za onie sto ja zemaat zdravo za gotovo!
Nosi povrsnost i nikakov dopir so sustinata na site promeni okolu nas.
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 13:56
......se brzam!!! moram da ja pominam ulicata.....
semaforot ne se gleda.....
ako ispeshacham do peshachkiot premin da go gledam semaforot ke mi zamine avtobusot...
naednash site koli zastanuvaat!!
Jas bezbedno ja pominuvam ulicata....
LOGICHKI se zapali crveno svetlo za vozilata i jas toa go iskoristiv... avtobusot ne mi zaminal
-------------
|
Постирано од: eptendosadno1
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 14:05
bijonse1 напиша:
ako ispeshacham do peshachkiot premin da go gledam semaforot ke mi zamine avtobusot...
LOGICHKI se zapali crveno svetlo za vozilata i jas toa go iskoristiv... avtobusot ne mi zaminal  |
Чекај , не се брзај, да прашам и јас нешто .
Логиката не е предвидување ?
|
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 15:34
moze da bide samo taka kako sto sakam JAS
se ostanato e samo zelba za empatija
kade e logikata....puf...ja nema
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 15:41
Logika e samo odreden nachin na razmisluvanje i argumentiranje.
Bijonse mnogu dobro go ilustrira toa so svojot primer vo otvaranjeto na temata.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 16:24
eptendosadno1 напиша:
bijonse1 напиша:
LOGICHKI se zapali crveno svetlo za vozilata i jas toa go iskoristiv... avtobusot ne mi zaminal  |
Логиката не е предвидување ? |
јок....
........после дводневно ,,полнење на батериите ,, покрај нашето убаво езеро го средуваме апартамнот ги местиме куферите...... другарка ми наеднаш застана се замисли.....па вели вака.... -Следната недела сум на годишен одмор и пак ќе се вратам овде.... зошто да ги макнам работите.....ЛОГИЧКИ е да ги оставам куферите овде... хммм ....да!! ....логички е да ги оставиш !! и велам јас.... ама јас осеќам ( читај предвидувам)дека не ќе можеш да дојдеш , а имаш работи , лабтоп што ти требаат! -Нема шанса ...вели таа, што сака нека биде одморот си го испланирав и ќе дојдам!! така стори.......си ги остави работите!! Денес се слушнав со неа....жалаеше што не ме послуша..... времето ептен ладно и таму и ваму......не се идело никаде..... и се откажа патувањето-одморот поради времето....... неопходниот лабтоп , облеката фенот и други ситници и останаја заробени во апартаманот...... Значи логички беше да ги остави работите за само еден ден ќе се вратела.......ама предвидувачкиот момент беше посилен.... има разлика нели ???
-------------
|
Датум на внесување: 18.Мај.2010 во 18:49
bijonse1 напиша:
eptendosadno1 напиша:
bijonse1 напиша:
Логиката не е предвидување ? |
јок............после дводневно ,,полнење на батериите ,, покрај нашето убаво езеро го средуваме апартамнот ги местиме куферите......другарка ми наеднаш застана се замисли.....па вели вака....-Следната недела сум на годишен одмор и пак ќе се вратам овде....зошто да ги макнам работите.....ЛОГИЧКИ е да ги оставам куферите овде...хммм ....да!! ....логички е да ги оставиш !! и велам јас....ама јас осеќам ( читај предвидувам)дека не ќе можеш да дојдеш , а имаш работи , лабтоп што ти требаат!-Нема шанса ...вели таа, што сака нека биде одморот си го испланирав и ќе дојдам!!така стори.......си ги остави работите!!Денес се слушнав со неа....жалаеше што не ме послуша.....времето ептен ладно и таму и ваму......не се идело никаде.....и се откажа патувањето-одморот поради времето.......неопходниот лабтоп , облеката фенот и други ситници и останаја заробени во апартаманот......Значи логички беше да ги остави работите за само еден ден ќе се вратела.......ама предвидувачкиот момент беше посилен....има разлика нели ??? |
-Следната недела сум на годишен одмор и пак ќе се вратам овде.... зошто да ги макнам работите.....ПОПРАКТИЧНО е да ги оставам куферите овде... хммм ....да!! ....попрактично е да ги оставиш !! и велам јас.... ама јас осеќам ( читај предвидувам)дека не ќе можеш да дојдеш , а имаш работи , лабтоп што ти требаат!, бидејќи ти е такво работното место , можеби ќе повикаат на работа , и , не се оставаат така работите , меже некој да провали во станот и да ти собере се , кога ќе види дека си го напуштила .
Извини вака , не сакам да те паничам , но според моето логично размислување мислам дека е подобро да си ги земеш работите со тебе ....
|
Датум на внесување: 19.Мај.2010 во 13:00
Logikata e samo alatka(megu ostanatite)sto vlijaat vo procesot na razmisluvanje,analiza i percepcija na promenite okolu nas.Nikako presuden faktor vo naseto bitisuvanje.Ili kako miluvam jas da kazam,dioptrijata niz koja gi primame promenite okolu nas....
btw...primerite ti se epten jaki
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 19.Мај.2010 во 14:07
epten "jaki"! taa reche:
"LOGICHKI se zapali crveno svetlo za vozilata i jas toa go iskoristiv...
avtobusot ne mi zaminal"
...i shto e tuka logichno?. ...jas samo gledam deka si ja pominala ulicata izvan peshachki premin! 
....logichno bi bilo ...da ti naplatat kazna poradi toj preksrshok!
...nema nikakva logika vo toa, da pominesh ulica bilo kade , osven na peshachki,...ako zastanale vozilata na crveno!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 19.Мај.2010 во 14:08

|
Датум на внесување: 19.Мај.2010 во 14:09

------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 11:24
.....na sekoj moj post ili otvaranje na podtema pretezhno brza i Joshua naogjat ,,rachka,,...
ili ne im chini ili ne sum vo pravo ili ova ona....vazhno sve protiv!!
razbira se nivnite komentari sekogash se OK i namesto...tie sekogash sve znaat....
...i da !! obavezno na kraj mashki ke se gushnat po zaednichkiot stav deka pojma nemam za nishto...
e sega..
shtom lichno so nieden ne se poznavam ...samo onaka forumski ovde...LOGICHKI e..
1. ili epten me mrzat pa vaka vo sojuz machki go pokazhuvaat toa..
2.ili epten sakaat da se pravat vazhni na forumov demek posleden e nivniot zbor...
3. ili epten me sakaat pa izrazuvanje na taa ljubov i simpatija ide na vakov nachin...
ami....ke da e prvata LOGICHKA opcija...
-------------
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 11:55
logikata na covekot ne moze da ja zameni nikogas niedna vestacka intelegencija-softver.zasto edni raboti vo eden period znacat edno samo po dve sekundi istite logick" moze da znacat drugo pa poradi toa koga gi analizirame lujdzeto logicki " pravime mnogu greski .i dobivame mnogu losi mejdzucovecki odnosi.zatoa ne razmisluvajte logicki , nego so jasni fakti, koi se definirani po zakon od sistemot i spored zakonite od sistemot primenetegi faktite koi ste gi doznale.
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 11:57
претпочитам интуиција
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 12:49
kejt-d-grejt напиша:
претпочитам интуиција
|
jas gi pocituvam lujdzeto koi se potpiraat na intuicijata no vo denesno vreme tie se najranlivite lujzde koi nema da se resat nisto da napravat zasto opasnosta demne na sekoj cekor a vasata intuicija ke ve izvestuva za opanosta i taka nema da pravite nisto odnosno ke pajdzate mnogu lesno vo depresija.treba da naucite da ja otfrlate intuicijata i konecno da se naucite da se dvizite " po raznisan most" zasto denes nisto ne e sigurno osnoven fakt za toa e postoejneto na terorizmot a terorist moze da e i tvojata majka,sestra brat itn
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 13:45
bijonse1 напиша:
.....na sekoj moj post ili otvaranje na podtema pretezhno brza i Joshua naogjat ,,rachka,,...
razbira se nivnite komentari sekogash se OK i namesto...tie sekogash sve znaat....
...i da !! obavezno na kraj mashki ke se gushnat po zaednichkiot stav deka pojma nemam za nishto...
e sega..
shtom lichno so nieden ne se poznavam ...samo onaka forumski ovde...LOGICHKI e..
2.ili epten sakaat da se pravat vazhni na forumov demek posleden e nivniot zbor...
3. ili epten me sakaat pa izrazuvanje na taa ljubov i simpatija ide na vakov nachin...
ami....ke da e prvata LOGICHKA opcija... |
Логично е таква појава како бијонсе1 да отвори тема за логика а да сака да се пишува за неа , тоа е логично .
Него , дали доколку се собере еден голем куп логични размислувања во однос на една тема , еден настан од иднината , односно точно да се предвиди што ќе се случи ?
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 13:58
bijonse1 напиша:
e sega..
ami....ke da e prvata LOGICHKA opcija... |
Според најновите информации на МИА, утрово дошло до масовна тепачка во градскиот трговски центар во Белимбегово, при што се убиени 7, а тешко повредени 53,5 лица, кои се итно пренесени во Градската болница, иако немале плави картони. Докторите изјавија дека за мито, накнадно ќе се договараат. Според првичните информации, се работи за недоразбирање меѓу две лица од машка пол заради правото на сопственост врз едно лице од женска пол, кое недоразбирање преминало во вербални напади од типот ,,јас сум сто пати поубав од тебе!, продолжило со физички пресметки од типот тупаници у фаца и клоци у гз, кон тепачката се приклучиле случајни минувачи, напад од лево крило, драги гледачи, биеше Пандев и....овај....шо ми беше зборот, По извршениот преглед на снимениот материјал, како главни актери се посочени едно лице со две сомбрера, едно дрвце со меур и едно жешко, овај де женско лице со тексасна јакна и раскошно деколте
Хмммм.... Баш го читав натписот и драга моја Бијонсе, мојата логика вели ќе да е третата логичка опција 
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 14:04
третата е,третата.тоа е НАЈЛОГИЧНО...оти -љубовта знае да боли
и ЛОГИЧНО едно ептендосадно стоело од страна,фаќало сеир и чекало да се почне гужвата па по онаа старата-двајца се караат третиот користи,многу ЛОГИЧНО, му ја дрпнал цурата 
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 14:18
чиста логика
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 15:01
bijonse1 напиша:
.....na sekoj moj post ili otvaranje na podtema pretezhno brza i ............... naogjat ,,rachka,,...
e sega..
ami....ke da e prvata LOGICHKA opcija... | ami,....ke da e ...deka nema nikakva logika niedna tochka!...ili imash nekoja izvrtena logika,.......ili poprvo,..pologichno bi bilo deka ne pratish se shto pravi brza,...inache ne bi zakluchila taka kako shto logichki si go zakluchila "potcrtanoto"! .....brza ne deli gushki tek taka ,...pogotovo ne na mashki,....a ushte pogotovo ne na nepoznati mashki!...a , koga ke dadesh nekoja navistina logichna stvar,..nema nikoj da ti bara ,,rachki" vo tvoite komentari i temi , kako shto "logichki" si zakluchila ..dabome!
..,..
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 19:26
ima tuka nekoja logika BRZO IMAS LI TI DOMA AKVARIUM?????

------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 21:19
... и мене ми текна...
ете го :
Дваjца милиционери се сретнуват пред магазинот за декоративни рибк:
--Оооо, Пешо , како си?? Одамно те немам видено? --Ами одам на к*рсеви за ограмотуване. --Какви се ,бе, тие к*рсеви? --Ми читане, пишуване, логика. ---А што е тоа логика, бе, брат???
 --Еми, гле сега: jас кога те глеам тука да седиш испред оваj магазин, логиката ми кажува дека сигур имаш аквариум? --Ииии, да бе, погоди! --Ми ти штом имаш аквариум значи дека имаш и рибки ? --.... --Ми штом сакаш рибки, значи дека ги сакаш животните? --.... --Ми штом сакаш животните значи дека си човек на животот. --.... ---Ми значи дека сакаш и жени? --... --Ми ако сакаш жени значи дека не си педераст. --Бре, страшен си... --Ами тоа е тоа---логика, бате! ....
На другиот ден, милиционерот, да го наречеме Драган, сретнува друг своj колега: --Иване, знаеш ли што е тоа логика? ---Поjма не знам, Шо е??
---Кажи ми , имаш ли ти дома аквариум??? --Не, бе, брат?!? ---Значи си педераст.
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 21:46
pameten toj ,..kako go nareche , reshe,..dragan !....
ama , izgleda deka po logika i onoj nad tebe ja znael "prikaznava" pa,....zatoa i postavuva ....glupi prashanja ....t.e. koga ne im e mesto ...
e, pa , ja prv pat ja slushnav sega ...
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 21:54
logikata e deka sekoj sho ne go razbira prasanjeto ili ne go znae odgovorot smeta deka prasanjeto e glupo ili ne e na mesto
vistinsko svetlo e vistinsko svetlo,, kratko moze da se drzat lugjeto u temnica
jaki se temive u filozofija upm
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:04
"deka sekoj sho ne go razbira prasanjeto ili odgovorot smeta deka
prasanjeto e glupo"
ne deka e mnogu logichno ,ama ova e sosema tochno !
....iama, nema logika vo toa ,...sekoj se da znae!
a , logichno e da se pomisli ,....shtom nekoj se javi odma otkako drug ke go spomne....deka toj ustvari celo vreme e tuka,...ama , kako gostin. 
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:10
greshka si ama slusni go ova dodeka go drzi sombreceto na stapcenceto kje e gaucho koga kje go sinme e obicen egzibicionista koj filma tuka
ene ti logika i to bez koristenje na pandur publika
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:16
member_profile.asp?PF=859 - anakin |
Денес во 22:15 |
25 минути |
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:17
logikata otishla nekomu u vrazju mater
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:19
ali ima edna interesna sporedba megju LOGIKA I FILMANJE
ne e loso da svatime koga logichki rezonirame i koga se filmame
nekogas granicata e mnogu blisku 
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:20
anakin напиша:
ldeka sekoj sho ne go razbira iprasanjeto ili ne go znae odgovorot smeta deka prasanjeto e glupo ili ne e na mesto
|
Drzhi voda... no drzhi voda deka i prashanjeto i odgovorot pokazhuvaat kolku e glup ili ne e na mesto onoj shto prashuva ili odgovara.
Vrskata e sekogash dvonasochna... ne se odi sekogash samo vo eden pravec.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:21
more mesi glup se poznava od avion,
pameten covek znae i vo glupo prasanje da najde nekoja dobra i korisna rabota
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:24
Vo pravo si.
No onoa shto go rekov ostanuva validno. Ne govorev za pametnite.
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:25
Messenger напиша:
Vo pravo si.
No onoa shto go rekov ostanuva validno. |
validno? kako za kogo
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:26
E pa, ne e sekoj pameten... za zhal.
Zarem ne si imal takvi sluchai?
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:27
Messenger напиша:
Zarem ne si imal takvi sluchai? |
jas sum slucajot , glup ko pasteta, no ne se falam na okolu so toa 
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:28
Messenger напиша:
Zarem ne si imal takvi sluchai? |
inaku moe oTkritie glasi:
SITE NIE SME NAJPAMETNI, ZA ZHAL
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 22:59
не знам што е проблемот.....???
постирам еротски слики.......добивам коментар...,,каде гледаш на сликата
еротика,,....
отварам подтема на форумски игри за знамиња.....не требало вака требало
онака.....
отварам подтема графологија .......одма коментари негативни.....
постирам убави слики во МКД .....добивам коментар каде гледаш овде
убавина.....
,,s,,....,,z,,...,,c,,....требало поинаку неразбирливо било па се
потрудив да удоволам,,sh,, ,,zh,, ,,ch,, почнав така да пишувам...
постирам песна во ,,љубовен дневник,,........ми се вели оди си од тука
нема врска твоите зборови оди си во ,, моја поезија,,...и многу други
примери.....
отварам подтема една единствена во многуте ваши во психологија....
колегата ете горе вели сум ја отворила да се пишува за мене нарекувајќи
ме ,,појава,,....вие удружено се гушкате и кимкате машки.... дека не сум
знаела што е логика......дека имам уврната логика.....и сл.
ајј сеа ЛОГИЧКИ ШТО ДА ПОМИСЛАМ ??
едно ќе ви кажам .....јас вас ВЕ САКАМ баш такви како што сте со сите
мани и убавини......и вие со било какви коментари и однесување
никогаш......ама баш никогаш не ќе можете да ми го одземете тоа или да
направите да чуствувам за вас поинаку......
......Вистинската љубов е богатство кое што не можеш да го купиш, не
можеш да
го продадеш и не можеш да го украдеш, и кое што нема никаква вредност за
тебе сѐ додека не го подариш некому.........
Зборот ЛОГИКА од старогрчки .....λόγος
(логос), првобитно
значел збор или она што се зборува, (но исто така и мисла
или расудување) се занимава со проучување на критериумите за
проценка на аргументи за
да може да направи разлика помеѓу добар и лош аргумент.
Јас ја користам Тројната логика (тривредносна) каде
постојат три вистинити вредности: точно,
неточно и некоја трета вредност. Овој систем се
разликува од
поприсутната
(двојна) логика која дозволува само точно (true) и неточно
(false)......
Логиката е анатомија на мислата.......Џон Лок
-------------
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:04
logikata e zaebana rabota ili ili
ili imas akvarium ili te boli dupe... treta opcija nema bio 
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:10
па анакине .....според мојата тројна логика (тривредносна) има.... или имаш аквариум..... или те боли дупе..... или имаш и аквариум и болно дупе
-------------
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:12
bijonse1 напиша:
па анакине .....според мојата тројна логика (тривредносна) има.... или имаш аквариум..... или те боли дупе..... или имаш и аквариум и болно дупе
|

|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:13
bijonse1 напиша:
па анакине .....според мојата тројна логика (тривредносна) има.... или имаш аквариум.....или те боли дупе.....или имаш и аквариум и болно дупе
|
Цвету , па ти си имала многу “ фанови “
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:18
ete use eden fen botanicar
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:31
Zenskata logika e isto kako zenskata filozofija... neobjasniva rabota... misterija.
P.S. Ovoj post treba da odi posle postot na bjons.
Po logika, pretpostaviv deka kje postira nesto...
|
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:47
 Најкористени тактики на женската логика се ...менувањето на темата на дискусија или аголот од каде се гледаат работите шо велиме ние.....и ја прават поефикасна од строго рационалната машка логика... Машките поуспешно упиваат информации имаат подобри рефлекси и се ептен подобро и побрзи во ориентирање од женските.......и тоа е затоа што двете страни на машкиот мозок работат наизменично концентрирајќи се на една единствена задача и ако треба да се пренасочи истовремено на друга задача избувнуваат..... За разлика од машките двете страни на женскиот мозок работи веровали или не паралелно.... заради тоа таа истовремено може да гледа ТВ ,да зборува ,да пегла.... Ете чисти примери на женска логика во литературата и политиката кој се базира на овој малку компликуван начин на размислување..... т.е. што велиме ние ,,женско размислување,,или оригинално кажано.... едно се мисли .......друго се зборува ..........трето се прави а беееее ова е чиста вистина......нема шанса некој да каже поинаку... http://star.on.net.mk/css/on-IE.css -
-------------
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 20.Мај.2010 во 23:58
Logikata e mnogu mokna rabota i neophodna vo zivotot.
Iako, mnogu raboti koi gi pravi covekot se nelogicni i zacuduvacki...
|
Датум на внесување: 21.Мај.2010 во 06:59
bijonse1 напиша:
 Најкористени тактики на женската логика се ...менувањето на темата на дискусија или аголот од каде се гледаат работите шо велиме ние.....и ја прават поефикасна од строго рационалната машка логика... Машките поуспешно упиваат информации имаат подобри рефлекси и се ептен подобро и побрзи во ориентирање од женските.......и тоа е затоа што двете страни на машкиот мозок работат наизменично концентрирајќи се на една единствена задача и ако треба да се пренасочи истовремено на друга задача избувнуваат..... За разлика од машките двете страни на женскиот мозок работи веровали или не паралелно.... заради тоа таа истовремено може да гледа ТВ ,да зборува ,да пегла.... Ете чисти примери на женска логика во литературата и политиката кој се базира на овој малку компликуван начин на размислување..... т.е. што велиме ние ,,женско размислување,,или оригинално кажано.... едно се мисли .......друго се зборува ..........трето се прави а беееее ова е чиста вистина......нема шанса некој да каже поинаку... http://star.on.net.mk/css/on-IE.css -
|
kako sto moze da se vidi od slikite i dvata mozoci se sostaveni od odredeni programi spored koi tie funkcioniraat.a vospituvajneto e eden faktor za razlikite na maskite i zenskite programi a drugiot faktor e oploduvajneto sto za zenata vazi za da moze da izvrsi takov cin mora da e ekstra toleranta pa zatoa taa i vo zivotot ne e izbuvliva a sto se odnesuva do mazot toj moze i ...........
|
Датум на внесување: 21.Мај.2010 во 18:25
mozebi i toj nema ....akvarum!?
|
Датум на внесување: 21.Мај.2010 во 18:30
ааа, ке си го збришам вицов...и ке ми биде жал, оти е култов...
|
Датум на внесување: 21.Мај.2010 во 18:34
zbrisi i taka ne ti e tocen

|
Датум на внесување: 21.Мај.2010 во 18:39
ааа, каде фалих???
неее, нема да го избришам...оти стваааарно е култов. барем за Бугариjа. 
|
Датум на внесување: 21.Мај.2010 во 18:44
ma , pametni se bugarskite djandari , izgleda,...barem sprema ovie
tukashnive,...sepak "upotrebuvaat" i nekoja logika,...ovie tuka voopshto i ne
mislat,...shto im kazat toa i pravat,...bukvalno !
|
Датум на внесување: 22.Мај.2010 во 20:00
Решавањето на логички тестови важен сегмент при вработувањето... http://www.iqtest.dk/main.swf"> IQ ЛОГИЧКИ ТЕСТ пробајте решите го....(кликни)  Вработени во некои фирми, банки и
министерства во земјава треба
задолжително да поминат на тест за интелигенција кога ќе конк*рираат за
работно
место. Оваа нова практика за проверка на интелигенцијата во домашните
фирми е
преземена од искуството на странските претставништва во земјава, но и од
странците што работат во македонски фирми како менаџери или
консултанти. Во зависност од работното место за кое се конк*рира,
кандидатите полагаат едноставни логички тестови, каде што треба само да
се
споредат геометриските фигури или слики, а посложените тестови содржат и
мали
математички загатки. Повеќето фирми, тестовите за интелигенција ги
составуваат
сами, но ги позајмуваат и од Интернет. Во "Тутунска банка" при
изборот
на работник, задолжително покрај тестовите за стручноста, психолошките,
математичките и тестовите за процена на комуникативноста и способноста
за тимска
работа, се полага и тест за интелигенција................ како вистински селектор
за
"идеални" работници кандидатите задолжително ги полагаат
тестовите за
меморија, за интелигенција, концентрација, математика. Тоа се
навидум
лесни, логички, илустрирани тестови со бројки, букви, мали слики и
геометриски
фигури, но главен збунувачки елемент кај кандидатите е кусото време за
решавање.
Токму поради тоа на тестот не може да се освојат 100 поени, па затоа
секој
кандидат што освоил и 70 поени завршил многу добра работа. Тестови за интелигенција се применуваат и во Хелсиншкиот
комитет за
човекови права. Кандидатите што го полагале тестот во Комитетот велат
дека тоа
бил логички тест.
Вработените во Министерството за внатрешни
работи при
задолжителните медицински прегледи полагаат и тест за интелигенција.....каде се гледа дали
кандидатот
е агресивен, фрустриран или има некој друг комплекс што воопшто не е
пожелен за
вработен во полицијата...... 
-------------
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 09:49
Која опција е точна??? Следниве прашања се наменети за да ја испитаат вашата способност за употреба на нумеричка информација за да се решат сложени проблеми поврзани со бизнисот. ......извадени се од еден ЛОГИЧКИ ТЕСТ ...... Употребувајќи ја предвидената информација, одлучете се кои од петте (5) понудени опции е точниот одговор 1. Камион патува со брзина од 80 километри на час. Колкава далечина ќе помине за 30 минути? A. 15 километри Б. 30 километри В. 40 километри Г. 80 километри д. Ниеден од горенаведените одговори 2. Машина произведува 100 парчиња продукт на минута. Ако 24 парчиња продукт се спакувани во кутија, колку кутии можат да бидат пополнети во еден час со машината? A. 125 B. 250 C. 500 D. 2,500 E. 6,000
-------------
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 09:56
еве еден психолошки тест т.н. ,,Фински тест,,...

----------> точниот одговор на Фински тест
Ова е психолошки тест кој е
задолжителен за сите регрути од Финската Армија, подеднакво важи за
обата пола – машки и женски. Целта на тестот е да ги открие
потенцијалните психолошки проблеми, кои може да побаруваат дополнително
медицинско внимание за време на воената обврска........... Идеата на тестот е прилично едноставна.
Регрутите треба да ги погледнат сликите и да ги именуваат бројките кои
ќе ги препознаат во внатрешноста на кругот. Оние кои точно ќе ги
препознаат сите шест цифри се комплетно здрави. Оние кои ќе погрешат во
препознавањето на цифрата кај повеќе од една слика се упатуваат на
оптички тестови за препознавање на боите. Останатите кои ќе погрешат кај
само една слика, потенцијално може да имаат некоја од наведените благи
ментални растројства (не можат да ја препознаат цифрата од):
Слика1 – Зголемена тенденција кон
насилство и агресија. Се препорачува дополнителна физичка активност,
зголемен број вежби со физички задолженија, и во акутна состојба
изложување на брзи температурни промени – контрастни туширања.
Слика2 – Потпросечни интелектуални
способности. Не се препорачуваат дополнителни мерки.
Слика3 – Ненасистност (потенцијална
здебеленост). Се препорачува намалување на дневните оброци и зголемени
спортски активности, по можност да се избегнуваат задолженијата со
седење и стоење, и задолженијата поврзани со кујна или храна.
Слика4 – Садизам. Регрутите каде ќе се
констатира полесно нарушување да се упатат во техничката служба и
персонал. За регрутите со потешка форма треба да се разгледа возможноста
за упатување во дисциплинските оддели и служби.
Слика5 – Халоу ефект на изразит
колективен дисбаланс, каде регрутот претерано се идентификува со
групните обележја или воопшто не се идентификува со нив. За првите се
препорачуваат самостојни активности и зголемен број часови поминати со
личности од спротивниот пол, додека за вторите се препорачува истото
само во поголеми количини.
Слика6 – Шизофренија. Се препорачува
регрутот да се упати на комплетна психијатриска проверка. интересно нели???
-------------
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 11:20
...e pa ...izgleda,treba da imash bujna mashta ,...za da "izvadish" shestka od ,...petkata!...i voopshto ne odgovara rezultatot na zadachata ,...kolku i da se trudish.
...nea ni pod lupa ne moze da ja vidish !
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 15:41
Cicko Marfi vika vaka:
"Sekoe lepce namackano so margarince,koga paga od race paga na namackanata strana"
Mythbusters vikaat YOK brate...ne e taka
Ama se zaebani toa ludacite koga se raboti za logikata
Logikata e samo matenje voda vo avan
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 17:57
Ako nema logika vo logikata, togash zoshto prezentirash logika na ovaa tema?
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 18:34
Логика е само начин на делување во ‘реалноста‘ , со обид добивката да биде не помала од влогот . . .
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 18:43
ima logika ...ovoj shto zbori,...ima!
|
Датум на внесување: 23.Мај.2010 во 20:25
logikata veli ne mocaj protiv vetrot no logikata ne e zabavna zatoa mocame protiv vetrot e pozabavno
|
Постирано од: Феникс
Датум на внесување: 24.Мај.2010 во 22:50
Logichno li e deka posle nekolku bana bitno e namalena brkanicava niz psihologija ili samo mene taka mi se chini
------------- ...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
Датум на внесување: 24.Мај.2010 во 23:42
E, toa e rezultat od koristenje logika. Gledash kako ubavo funkcionira!
I posle nekoj kje kazhe deka logikata bila luk i voda... neka dojde na forumov da proveri kolku e efikasna.
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 00:04
anakin напиша:
logikata veli ne mocaj protiv vetrot no logikata ne e zabavna zatoa mocame protiv vetrot e pozabavno
|
Pozabavno e brate anakine ...ako sakas da imas pomocani pantaloni 
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 02:46
Toa e zhelba za bolka.
Odenjeto spored logikata mozhe da bide moshne suvoparna rabota, no zatoa odenjeto protiv nea...
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 11:33
Претпочитам логика како движечка валидна компонента за мозокот, но притоа без да се изоставуваат и сетилата
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 11:35
Za sekunda pomisliv deka ova e nekoja suptilna provokacija za povtorna razdvizenost niz temive no logikata mi veli deka ne e vo red takov nachin neli .
------------- ...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 13:46
Mesi,pak se rckas dusicko? Oti taka?
Ke te ostavam da ja pretvoris temata Filozofija i Psihologija vo dobar album so slikicki istripovi.Malku da ti ja razubavat temata de...
Da ne bide ucebnik so definicii i gushkanja
Provokacijata bese indolentna i nema da ja komentiram
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 18:17
logicki e deka kruska pod krusa pagja ako najdete ananas pod krusa, toa ne znaci deka e zaebancija, nego barajte logika tamu kade mislevte deka ja nema

|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 18:19
logikata ne veli
ocekuvajte neocekuvano
toa go veli zivotnoto iskustvo
ZNACI ZIVOTNOTO ISKUSTVO NEMA BASH VRSKA MNOGU SO LOGIKATA
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 18:31
anakin напиша:
logikata ne veli
ocekuvajte neocekuvano
|
Е јас баш мислам дека кога размислувам Логички , ги внесувам и личните искуства . . . Ама јас , споро размислувам. Постов нема логика...
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 18:35
Џо напиша:
anakin напиша:
logikata ne veli
ocekuvajte neocekuvano
|
Е јас баш мислам дека кога размислувам Логички , ги внесувам и личните искуства . . . Ама јас , споро размислувам. Постов нема логика...
|
ni za milion godini nema da svatis so sakav da kazam 

|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 19:18
anakin напиша:
Џо напиша:
anakin напиша:
logikata ne veli
ocekuvajte neocekuvano
|
|
ni za milion godini nema da svatis so sakav da kazam 

|
Абе ја ни искуство ни логика не сум имал...
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 19:20
нема да кажам ни жалам ни среќен сум оти нема логика
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 21:46
1 -
8 |
напиши ја буквата или бројот кој логички треба да биде во низата.. |
1) |
A,
D, G, J : |
2) |
1,
3, 6, 10: |
3) |
1,
1, 2, 3, 5: |
4) |
21,
20, 18, 15, 11: |
5) |
8,
6, 7, 5, 6, 4 : |
6) |
65536,
256, 16: |
7) |
1,
0, -1, 0: |
8) |
3968,
63, 8, 3: |
9 -
15 |
Во квадратот лево фали еден симбол (бело поле) избери соодветен симбол од квадратото од десна страна ... |
9) |
 |
 |
|
|
10) |
 |
 |
|
|
11) |
 |
 |
|
|
12) |
 |
 |
|
|
13) |
 |
 |
|
|
14) |
 |
 |
|
|
15) |
 |
 |
16 -
25 |
Избери симбол од десно кој логички треба да иде на четворто поле лево...
|
|
|
|
 |
16) |
 |
|
 |
|
|
17) |
 |
 |
|
|
18) |
 |
 |
|
|
19) |
 |
 |
|
|
20) |
 |
 |
|
|
21) |
 |
 |
|
|
22) |
 |
 |
|
|
23) |
 |
 |
|
|
24) |
 |
 |
|
|
25) |
 |
 |
|
|
26 -
29 |
во лево недостасува два симбола одбери од десно што фали... |
30 -
33 |
недостасува едно поле најди го соодветниот елемент во предпоследното место лево...
|
-------------
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 23:50
Интелектуална гимнастика :
Кој е моронот ? ( КОЈ МОРОН ! )
П.С.
Употребете логика .
Бла, бла, бла ( да не употребувам имиња ) Номеро 1 , една од личностите кои ги ценам поради својата интелигенција си отвори тема , но онака во духовит стил си поигрува со другите , и мене . Токму поради својата интелигенција и дух има проблеми со одредени личности . Мадам , ви се плашата , затоа така реагираат .
Во своето мајтапење си поигра со нас пастирајки слика на машки и женски мозок , во кој “ успеа “ да не убеди дека после милионската еволуција на човекот се стигнало до стадиум во кој една осмина од мозокот се користи за
ЧОКОЛАДО , и тоа кај луѓето со повеќе ЖЕНСКИ ХОРМОНИ .
Па во истиот дух возвратив дека постојат и луѓе кои се Транссексуални
Транссексуална е личноста која чувствува, верува дека е заробен/а во тело на спротивниот пол. Оваа состојба уште е позната како gender disphoria, што значи несреќа или незадоволство поради својот пол. Транссексуалците се кандидати за операцијата за промена на полот која започна со случајот на Кристин Џоргенсон. Терминот "транссексуален" се користи и за периодот пред и за периодот по операцијата. Постојат два вида на транссексуалци: личности во тела на мажи кои мислат дека се жени (male-to-female transsexuals) и личности во тела на жени кои мислат дека се мажи (female-to-male transsexuals). Машките кон женско транссексуалци се повеќе склони кон барање помош и почесто подлежат на операции, дел и затоа што се опeрациите во тие случаи полесни. Имајќи ја предвид разликата помеѓу полот и сопственото доживување на полот, важно е да се примети дека транссексуалноста не е проблем на сексуално однесување, туку на полот и половиот идентитет. Тоа значи дека транссексуалната личност не е преокупирана со некој посебен вид на сексуално однесување, туку со желбата да биде женско ако е нејзиното тело машко.
Што значи дека личноста која поседува машки полов орган помеѓу препоните е ЗБУНЕТО затоа што многу често , постојано мисли на ЧОКОЛАДОТО
.
Поради оваа моја досетка , начин на комуникација , постот ми беше избришан и бев баниран три дена .
Па затоа испробајте ја вашата логика :
Кој е моронот ?
Помош :
iustitia.....
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 23:52
Jас оноj тест каде го пушти Био го направив. сакам да кажам- задоволна сум.
|
Датум на внесување: 25.Мај.2010 во 23:55
pagane напиша:
Jас оноj тест каде го пушти Био го направив. сакам да кажам- задоволна сум.
|
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 26.Мај.2010 во 17:55
логиката е индивидуален процес на размислување... секој различно логицира... најголем проблем е што во училиштата... децата се учат да ја следат логиката на некој друг... да размислуваат како некој друг...
и за жал... најчесто во животот успеваат оние... кои ја следат логиката на другите... затоа што така се претопуваат во сивилото...
малку се оние кои... се прашуваат... зошто...???? и секогаш ќе се прашуваат... и ќе размислуваат со своја глава... следејќи ја сопствената логика... за жал... тие многу често не се прифатени од другите...
некои ги нарекуваат.. генијалци...
|
Датум на внесување: 26.Мај.2010 во 18:11
Zoshto?
|
Датум на внесување: 26.Мај.2010 во 18:51
Zatoa shto na toj princip raboti opshtetvoto. Sekogash postoi dogovor, koncenzus za odnesuvanje i vrednuvanje koj e opshto prifaten. Mora da postoi eden zaednichki reperen sistem spored koj kje se odnesuvaat lugjeto za da postoi nekakov anker vo nivnoto megjusebno komuniciranje i sorabouvanje.
Koga postoi neshto takvo togash opshtestvoto mozhe da se izgradi vavilonski kuli.
Od druga strana, toa razviva konformizam i srednata vrednost ja postavuva na vrven pedestal, ja pritiska ili unishtuva originalnosta i ne dozvoluva brzo i ednostavno sogleduvanje na sekoj nov moment kako novo i neotkrieno iskustvo koe treba da se priemchi kako originalnno i nikogash povtorlivo dozhivuvanje.
Inaku, logikata e alat, kako i matematikata, pa ne smetam deka taa podlegnuva tolku pod pogore iznesenoto razmisluvanje (razlichnoto "logiciranje" e vo sushtina razlichnoto poznavanje na logikata), tuku toa se odnesuva kon onaa zbirshtina so koja raboti logikata.
So drugi zborovi, shto kje vnesesh vo logikata, toa kje dobiesh kako izlezen zakluchok - garbage in, garbage out!
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 26.Мај.2010 во 19:09
Messenger напиша:
razlichnoto "logiciranje" e vo sushtina razlichnoto poznavanje na logikata |
не се согласувам... вака гледано излегува дека постои само една логика... и тоа можеби така изгледа... ако ја гледаме логиката од аспект на веќе поставени униформни правила...
но... ако ја гледаме логиката во нејзина чиста есенцијална форма... како начин на размислување... и разоткривање на нештата... секогаш ќе постои различно логицирање... тоа што за мене е логично и очигледно... одејќи по мојата логика и согледување на нештата... воопшто не мора да биде така за некој друг... одејќи по неговата логика и согледување на нештата...
сепак... можеби и ние различно го поимаме... поимот логика...
|
Датум на внесување: 26.Мај.2010 во 19:54
Mislam deka ti gi zamenuvash mestata na logikata so vrednostite.
Logikata e nauchna disciplina i taa si ima svoi pravila, slichno kako i matematikata.
Rabotata e shto logikata ne raboti samata za sebe, tuku treba da se hrani so podatoci, koi za nas se skoro sekogash nekakvi vrednosti. Dokolku, na primer, jas i ti imame razlichni vrednuvanja za istiti podatoci, krajniot rezultat na taa ista logika kje bide razlichen za tebe i za mene.
Logikata e ista (ne govoram za nekoj koj ne ja vladee), a krajniot rezultat zavisi od nash*te vrednosti koi sme gi vnele pri nejzinata upotreba.
|
Датум на внесување: 26.Мај.2010 во 21:46
Значи нашата Логика зависи од нашата Свест и перцепција на реалноста ??? Месинџер...?
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Датум на внесување: 26.Мај.2010 во 22:17
Logikata e disciplina koja go izuchuva chovekovoto rezoniranje - kako argumentirame so podatocite i kako doagjame do zakluchoci za onoa shto doznavame (znaeme). Celata nauka, filozofija, pa i dobar del na umetnosta se bazira tokmu na chovekovata logika.
Logika e nachinot na koj umot gi procesira podatocite, kako percepcii na nashata realnost, za da dojde do odredeni zakluchoci.
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 16:52
Некој ученик на часот по логика прднал. И наставникот веднаш го истерал
надвор. И ученикот цело време во ходникот повторувал дека нема
логика...... Го слушнал директорот и го прашал што нема логика.... ????? а ученикот му
одговорил: - Па на час по логика јас прднав а наставникот ме
истера надвор мене да дишам чист воздух, а другите ги остави внатре да
стојат во смрдеја....
Ете како може логиката да има двојна опција..... Наставникот во суштина го казнил ученикот..... и логички ќе го избрка од час.... а ученикот како ја сваќа целата ситуација.....
-------------
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 17:26
Логика
Јапонците јадат многу малку мрсна храна и затоа имаат многу помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните....
Мексиканците јадат многу мрсна храна ама сепак имаат помалку срцеви
заболувања од Американците и Англичаните...
Кинезите пијат сосема малку црвено вино но сепак имаат помалку срцеви
заболувања од Американците и Англичаните....
Французите и Италијанците пијат ептен многу црвено вино , но сепак имат
помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните...
Германците пијат многу пиво и јадам многу мрсна храна , а сепак имаат
помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните....
ЛОГИЧКИ ОД СЕТО ГОРЕ ИЗНЕСЕНО СЕ ЗАКЛУЧУВА ДЕКА МОЖЕМЕ ДА ПИЕМЕ И ЈАДЕМЕ СВЕ ШТО
ЌЕ ПОСАКАМЕ.....
САМО НЕ ТРЕБА ДА ЗБОРУВАМЕ НА ,,АНГЛИСКИ ЈАЗИК,,....ИЗГЛЕДА ТОА
УБИВА.... ете некогаш логиката не изгледа баш како логика.....ако буквално се свати.... еден мил форумџија на ЛП ме прашува како иде демек ,,мојава подтема,, ЛОГИКА........ и фактот според него дека често го посетувам овој подфорум животот ми бил цел нелогичен .... јас на шала му одговорив.......дека често идам и во секс темата..... и сега логички според него животот ми е порно????????
-------------
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 18:09
bijonse1 напиша:
Логика
Јапонците јадат многу малку мрсна храна и затоа имаат многу помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните....
Мексиканците јадат многу мрсна храна ама сепак имаат помалку срцеви
заболувања од Американците и Англичаните...
Кинезите пијат сосема малку црвено вино но сепак имаат помалку срцеви
заболувања од Американците и Англичаните....
Французите и Италијанците пијат ептен многу црвено вино , но сепак имат
помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните...
Германците пијат многу пиво и јадам многу мрсна храна , а сепак имаат
помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните....
ЛОГИЧКИ ОД СЕТО ГОРЕ ИЗНЕСЕНО СЕ ЗАКЛУЧУВА ДЕКА МОЖЕМЕ ДА ПИЕМЕ И ЈАДЕМЕ СВЕ ШТО
ЌЕ ПОСАКАМЕ.....
САМО НЕ ТРЕБА ДА ЗБОРУВАМЕ НА ,,АНГЛИСКИ ЈАЗИК,,....ИЗГЛЕДА ТОА
УБИВА.... ете некогаш логиката не изгледа баш како логика.....ако буквално се свати.... еден мил форумџија на ЛП ме прашува како иде демек ,,мојава подтема,, ЛОГИКА........и фактот според него дека често го посетувам овој подфорум животот ми бил цел нелогичен ....јас на шала му одговорив.......дека често идам и во секс темата.....и сега логички според него животот ми е порно????????
|
Lesno se mami so logikata koga nema da se vnese kritichen parametar.
1. Јапонците јадат многу малку мрсна храна и затоа имаат многу помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните.... ama zatoa jadat povekje riba (omega3 i 6 masla) i iako faktichki imaat podolgo rabotno vreme, toa go sfakjaat kako normalen del od zhivotot i ne se potresuvaat okolu toa.
2. Мексиканците јадат многу мрсна храна ама сепак имаат помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните... ama zatoa povekje preat i igraat, povekje mu se raduvaat na zhivotot i ne se potresuvaat mnogu kako shto toa go pravat amerikancite.
3. Кинезите пијат сосема малку црвено вино но сепак имаат помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните.... ama zatoa jadat pomalu meso, fast food i vnesuvaat pomalu satuirirani masti.
4. Французите и Италијанците пијат ептен многу црвено вино , но сепак имат помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните... tokmu zatoa, plus fast food hranata za niv e bogohulie.
5. Германците пијат многу пиво и јадам многу мрсна храна , а сепак имаат помалку срцеви заболувања од Американците и Англичаните.... ama zatoa koga toa go pravat povekje se druzhat i se veselat.
Amerikancite imaat povekje srcevi zaboluvanja oti konzumiraat najlosha hrana, zhiveat najstresen zhivot i ne oddeluvaat dovolno vreme da mu se raduvaat na zhivotot zaedno so najbliskite i prijatelite. Patem, nemaat pari da gi platat site lekarski i bolnichki troshoci za lekuvanje.
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 18:21
Штом почнавте и логички да анализирате што и како прави секоја нација, тогаш логички според мене ојдена е темава. 
А, инаку, јас можеби не правам и не јадам ништо што јадат Македонците, а сепак сум Македонец. 
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 18:29
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 19:06
Anarchy напиша:
Штом почнавте и логички да анализирате што и како прави секоја нација, тогаш логички според мене ојдена е темава.  А, инаку, јас можеби не правам и не јадам ништо што јадат Македонците, а сепак сум Македонец. 
|
да???? еееее тогаш извини ... не сум знаела дека применуваш секаква кујна освен македонската....тоа е твој избор НО  сепак правиш како секој македонец...... ...,,инат...и јас сум најпаметен!!!,,..... или поинаку....да цркне козата на комшијата ако и мојата..... мислиш дека ме секираш што така ниско удираш на моја тема?? оваа воопшто не е моја него на идивиди форумот.... Логички беше да дадеш допринос на темата поштено....или воопшто не кометирај!! логички беше да те приметам како контра лично ми идеш во повеќе наврати на разни места..... еве што убаво постира Меси пред тебе ....и после ?? разочарење... откако ти даде тебе подршка со ,, ,,после твојот,,низок,,коментар.. Не сум админ да откријам кој си ,,де жа ву,, ник и логички да видам зошто така реагираш.... но јас те осеќам ...и можам да ти кажам дека беше многу подобар со стариот ник само не знам со што ти згрешив.... стварно НЕМА ЛОГИКА твоето однесување.....
-------------
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 19:07
najgolemi logichari se,..koj ako ne drug,..vmro-ovcite! ....zoshto?...paa,...site , duri i nashive tuka,...ostroumno zakluchuvaat: ,...ako ne si so nas...sto posto si so onie od drugata strana!
....neverojatna logika ,...nema shto !
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 19:13
Тројната логика (тривредносна) каде
постојат три вистинити вредности: точно,
неточно и некоја трета вредност. Овој систем се
разликува од
поприсутната
(двојна) логика која дозволува само точно (true) и неточно
(false)......
не користат.... brza ...тројна логика затоа ....... да биде...или си со нас или со нив или со никој... користат само.....или си со нас или си со нив......двојна логика!! а опцијата не сум со никој не ја даваат.......можеби за да се решиш на двојната логика....
-------------
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 19:24
bijonse1 напиша:
Anarchy напиша:
Штом почнавте и логички да анализирате што и како прави секоја нација, тогаш логички според мене ојдена е темава.  А, инаку, јас можеби не правам и не јадам ништо што јадат Македонците, а сепак сум Македонец. 
|
да???? еееее тогаш извини ... не сум знаела дека применуваш секаква кујна освен македонската....тоа е твој избор НО  сепак правиш како секој македонец...... ...,,инат...и јас сум најпаметен!!!,,..... или поинаку....да цркне козата на комшијата ако и мојата..... мислиш дека ме секираш што така ниско удираш на моја тема?? оваа воопшто не е моја него на идивиди форумот.... Логички беше да дадеш допринос на темата поштено....или воопшто не кометирај!! логички беше да те приметам како контра лично ми идеш во повеќе наврати на разни места..... еве што убаво постира Меси пред тебе ....и после ?? разочарење... откако ти даде тебе подршка со ,, ,,после твојот,,низок,,коментар.. Не сум админ да откријам кој си ,,де жа ву,, ник и логички да видам зошто така реагираш.... но јас те осеќам ...и можам да ти кажам дека беше многу подобар со стариот ник само не знам со што ти згрешив.... стварно НЕМА ЛОГИКА твоето однесување.....
|
Каков инат бре, што е проблемот со тебе?
Не смеам да искажам МОЕ мислење на "твоја" тема? Јас колку што знам нема мои и твои теми, има автор на тие теми, кој што дал насока за што би се дискутирало.
Тоа што ти мислиш дека другите си тераат инат со тебе и дека сакаат да се направат најпаметни, тоа е твој проблем, не е мој. Обиди се да прочиташ што навистина имам напишано, а не да читаш од кого се коменнтарите, оти изгледа погрешно ги сваќаш. Она што е приметливо кај тебе е ако некој има различно мислење на твоето, а притоа и те има цитирано, ти го сваќаш тоа како атак врз тебе, врз твојата личност, што не е така. И одма плачење, дека некој е против тебе, дека те брка по сите теми....само ти така ги сваќаш работите, што е сосема погрешно.
Е сега, кога ти објаснив дека немам ништо против тебе, прочитај го мојот коментар повторно и дискутирај за истиот, а не за мене како форумска личност и не се прашувај во иднина дали и каде си згрешила нешто.
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 19:54
bijon ,..ima pravo anarhistov,..previshe si se udubila u toa shto nekoj ke kaze ili kazal ...osobeno ako i ti si spomnata ,..ili pak samo .....posle tebe neshto pishal,...
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 22:21
pa normalno neli?? ovde imame debata....ili ajjj da recham konverzacija...... ako ti nonstop sve neshto ne ti chini temava, pa vakva e takva e.....a ne pishuvash shto e sushtinata na samata tema ....logichki shto ke pomislam?? eve priznavam ....veke ne se udubuvam shto koj ke kazhe.....osobeno ako sum spomnata......ete veke ne reagiram na tie shto ne vredat da reagiram... davam zbor...
-------------
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 22:29
eehhh, ..ti kako vmroovcite,...ako na nekoj ne mu se dopadne, od tebe "osnovanata" tema,...znachi,...i protiv tebe ima neshto ,...toj nekoj! .
..ah,.toj pust akvarum!
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2010 во 22:45

Логиката
на животот......
Рационална економија на ирационален свет .... книга напишана од Тим Harford објавена во 2008 година
од страна на Random House...... Harford тврди
дека рационалното однесување е повеќе раширена отколку што се очекуваше
во пошироката популација..... Тој ги користи економски принципи да се
подготви издаде рационални елементи на наводно нелогично однесување .... Животот
често се чини дека и* се пркоси на логиката..... Кога проститутка
се согласува на незаштитен секс, или тинејџерите крвнични влегува во
провална кражба, или пушач пали уште една цигара, ни се чини дека се
милион милји од она што ние би го нарекол рационално однесување. ... Нешто од ова има смисла - или не? Тим Harford тоа го прави со цел да не убеди дека сите сме, всушност,
изненадувачки логични.... во согласност со економската логика..... п.с. Логиката на животот беше прогласена во 2008 год. за книга
на годината од страна на двете "The Economist" и на "Фајненшл тајмс" ..
-------------
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 05.Јуни.2010 во 11:35
логично е што се оплакуваат покојните души!
никој не гарантира дека ке појдат во рајот и дека биле безгрешни на овој свет...
------------------------------------------------
убивам се што лета!...за она што оди,да не прајме муабет.
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|