|
Јеховини сведоци |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Мај.2010 во 23:52 |
|
Se izvinuvam ako ima ova...
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па добро не се извинувај само, напиши што е поентата или прашањето.
Јас имам прочитано куп нивни списанија кои ги користат при тнр. домашни библијски студии - „Стражарска Кула„ и популарно-информативните „Разбудете се„, плус 5-6 книги. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekta i nisto povece ...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I HRISTIJANSTVO BILO SMETANO ZA SEKTA VO POCETOKOT, PRED NEKOI 20 VEKA...
Dobro e da se orientiraat ovie se poveke na nauka... Dobro organizirani... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu podobro bi bilo da ne koristime termin "sekta" bidejki toa ima negativna konotacija. Seto toa se veruvanja i religii.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima zamena za krvta. vo pravo se jehovinite svedoci vo vrska so toa sto ne primaat infuzija. Za mene toa e eden vid kanibalizam - zemame krv na drug covek vo nasi veni, slicno ako jademe covecko meso, ke vneseme i negova krv a toa se smeta za kanibalizam!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bi rekol oti e kanibalizam bidejki kanibalizmot prestavuva jadenje. Krvta se vmtnuva vo teloto kako zamena na onaa izgubenata. Toa povekje bi mozhelo da se sporedi so transpatacija.
Zarem vnesuvanjeto novi organi (transplatiranje) kje go narecheme kanibalizam? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина, примањето крв има штетни страни и не е пожелно да се дава-прима. Но објаснувањето кое јас го имам прифатено во врска со тоа се разликува од оноа на Јеховините сведоци. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби има последици и трансфузијата, но, се прашал ли некој, каква штета ќе настане ако крвта не биде примена? Дали знае некој дека има хирушки зафати каде што доаѓа до обилно губење крв, ако операцијата трае долго и е сложена, па пациентот мора да прими крв потоа, за да преживее. За несреќни случаи, каде доаѓа до губење крв, повреди и слично, дури и да не говориме. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прекрасно објаснување. Изменето од Македон - 23.Мај.2010 во 16:42 |
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имено, тие не веруваат дека душата ја надживува смртта. Кога ќе се случи второто Христово доаѓање праведниците ќе воскреснат и ќе имаат живот вечен материјален живот. Гледано од таа перспектива, добивката е поголема. Ова се нивните објаснувања околу тоа од брошурата „Како може крвта да ти го спаси животот?„: http://www.watchtower.org/e/hb/index.htm Јас лично не верувам во телесно воскресение, го спомнав само накратко нивниот став.
|
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Presaduvanje organi e neodgovorna rabota: ako jas ne vnimavam na sostojba na moi organi, zosto bi koristel tugi. Pa se razbira da presaduvanje na organi e vid na kanibalizam, zasto pri presaduvanjeto se vrsi transfuzija na krv - krvta na eden covek ja zema drug covek. Koga bi jadele zivo meso od jagne toa bi bilo vnesuvanje na zivotinska DNK vo nasa krv, vo nasi veni...Koga primame transfuzija, primame krv na drug covek vo nasi veni - koe e poloso?
|
||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ne spomnuvame za trgovija so organi za transplantacija i davanje besplatno krv, 'kao gragjanska dolznost'...Diskutabilno: Eden voditel se zalagase za toa, pa nek dade organi prvo toj i negova familija pa nie ke go sledime negoviot primer. 'Evrozzzzum'
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako na nekoe dete mu e potrebno presaduvanje na nekoj organ,dali toa bilo neodgovorno?ili pri nekoja nesrekja dali i togash spored tebe presaduvanjeto organi e "neodgovorna rabota"?Zarem nemame pravo na izbor?
Imame mozhnosti da go prodolzhime rokot na traenje na nasheto telo i vo toa ne gledam nikakov grev,se razbira ako pri toa ne mu nashtetime na drugiot. Изменето од viktorija123 - 20.Мај.2010 во 10:39 |
||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |