|
Како да ослабите само еден дел од телото? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Претпоставувам дека гицапрасица сакаше да каже дека не планира да држи диети со цел да ослабне оти во тој случај попрво би и ослабнале рацете и стомакот, градите би и се смалиле итн, а тоа се местата кои таа би сакала да и останат исти, а да и ослабнат само нозете.....
Сепак мила, ќе треба да направиш поправки и во исхраната....благо, газирано и сувомеснато не јади (или барем намали ги) и внимавај на солта..... |
|
МИР со сите
|
|
gicaprasica
Нов член Регистриран: 05.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tocno taka :) jas sto vezbav na orbitrek oslabev i vo racete i vo stomakot a vo nozete mnogu malce, sto znaci ne e samo vo vezbanjeto, a so kremata pocnav od vcera :) 10x |
|
gicaprasica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze da znam sto e tolku smesno? |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Извини навистина, само смешен ми беше начинот на кој ти реплицираше Ѓороски Нема лутиш
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
gicaprasica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega imam uste edno prasanje :) Drugarkami sto drzese dieta vo Silhouete i rekoa deka prvo mora da drzi dieta za da gi stopi masnite nasl*gi i nikako na orbitrek bidejki saloto ke se nabie i posle po tesko ke bide da se ostrani. A koga ke go stopi saloto togas moze da pocne da vezba? Dali sega prvo da se stavam na dieta i da se mackam so kremata pa koga ke oslabam da pocnam da si vezbam?
|
|
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 529 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Диетата не е гладување. Тоа е план на исхрана прилагоден спрема целта која сакаме да ја постигнеме. Ова што сега го имаш овде напишано, како совет од куќа која 20 години тврди дека им помага на жените во регулирање на телесната тежина (еден од нивните третмани) е најголема глупост. Знам дека луѓето шетаат по светот и посетуваат саеми, можат тамо да прашаат ако им е овде срам. Вежбањето, без разлика дали е тежинско или аеробно, преставува стимулација и поттик за достигнување на целта. Во овој случај, како кај тебе, поттик за побрзо трошење на повеќе калории и остранување тоа што е вишок. Поради тоа што кажуваш дека нозете ти се најболната точка (крива е генетиката која ја поседуваш) покрај возење орбитрек, користење антицелулит крема (конкретно само на нозете) јас би ти препорачал и вежби за нозе трипати во неделата. Да не го заборавиме и начинот на хранење, затоа има една поговорка која се кажува "Ти си тоа што јадеш". Вежби, слободни клекнувања со раширени нозе (стапалата се поставени во положба поширока од ширина на рамења, завртени благо нанадвор) и исчекор. И двете вежби се изведуваат без дополнително оптеретување во по три серии со по 100 повторувања во серија, два до трипати во неделата. Изменето од Gjoroski - 08.Април.2010 во 14:33 |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гица, убаво кажа Ѓороски диетата НЕ Е ГЛАДУВАЊЕ.
Еве ти пример како би изгледало едно дневно мени, па ти види дали ова е диета или се работи за здрав начин на исхрана... Наутро стануваш, пиеш две чаши вода на гладно срце....Во наредните 2 саати јадеш: 1 јаболко, 1 киви, 1 портокал и пиеш вода или сок од исцеден лимон (се е ова ориентационо, не се точни количини..ако сакаш 2 портокали, 2 киви..ако сакаш кило вода, ако сакаш две кила) Кога ќе ти се пријаде (зависи колку овошки си изела или колку вода си испила) ќе си ставиш малку мешани житарици со млеко, јогурт или чај..... За ручек една кришка црн леб, стек на скара со гарнир од варен грашок и морков и салата од што сакаш (марула, краставички, цвекло итн)...уз ова можеш и младо кромитче... За вечера варено јајце и кисело млеко (без леб).... Ова што погоре ти го напишав не е стручно нутриционистички...да знаеш.....тоа е начинот на кој јас се хранам кога ќе сакам да скинам некое килце (а ти кажав нели и јас во нозите се дебелеам) Паралелно си вежбаш нели..... Абе не се оптеретувај диета ваква онаква.......јади си нормално само исфрли некои работи, а додади други.....исфрли: благо, грицки, сокови (тетрапак и газирани...сите освен цедени домашно), паштети, колбаси, пушено месо.... Додади: зелен чај, цитрони (сок или јади си ги), магдонос, интегрален леб наместо бел, интегрални макарони, шпагети наместо бели.... АЈТ со среќа..... |
|
МИР со сите
|
|
gicaprasica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas se zacudiv kako moze vezbanjeto da bide loso, ali sto znam, nikogas ne sum se trudela da oslabam i ne sum imala problem so telesnata tezina, zatoa sakav da prasam sto mislite.
A toa sto Ti si toa sto jades e vistina. Jas rabotam na brod i resiv da pauziram nekolku meseci, i posle tolku rabota, od ednas prestanav da se dvizam, na kompjuter, pred tv, spienje, jadenje i taka koga se osvestiv sto sum napravila se uplasiv. :) Ne sum debela ali strav mi e ako ne obrnam vnimanie do kaj mozam da stignam. :) Ne mi e maka da vezbam i da vnimavam na ishranata samo sakam da bide pravilno toa sto go pravam. Fala vi mnogu na site sto se potrudivte da mi pojasnite nekoi raboti. I ke go prifatam vasiot sovet. Lebot za pocetok ke go isfrlam skroz, ke ja stavam kremata i ke vezbam na orbitrek, a i tie vezbi za noze sto mi gi kaza Goroski ke gi primenam. Pozz |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zemi neshto raboti od mashkite raboti i ne da se stopish..........togash ke gledash samo da fatish krevet i kje prashuvash: ,,UTRE SE RABOTI LI?,, |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Нов член Регистриран: 18.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dokolku, sakas da gi oslabnes nozete, naprotiv, treba da go vezbas gorniot del od teloto, a za dolniot koristi masazi i isfrlanje na tecnosti so razni anticelulitni tretmani. Vo sprotivno samo ke gi zajaknes nozete i ke predizvikas zadrzuvanje na tecnost. Za ovaa cel e odlicno plivanjeto.
|
|
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависи како ќе ги вежбаш нозете.
|
|
itsmebaby
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali e podobro pri vezbanje da se koristi pojas za zgolemeno potenje (konkretno kaj polovinata i stomaceto ) za zabrzano topenje na mastite t.e kakvo vlijanie ima istiot:S ??
Blagodaram odnapred pozz |
|
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потење и топење или согорување на масните наслаги се два различни процеса.
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |