|
Помош молам! |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
arnavut
Нов член Регистриран: 27.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Февруари.2010 во 20:05 |
Türkçe:
Benim ailem uzun zaman önce Türkiyeye Makedonyaya göç etmiş, Ben ordaki kardeşlerimizle fikir alışverişi yapmak istiyorum. Ailemin yaşadığı yerleri bilen birileriyle görüşmek isterim. Uygun bir site varsa burdan yazım lütfen. Herkese teşekkür ederim. MSN :arnavutbirol@hotmail.com English: My family came to Turkey from Macedonia many years ago. I want to learn some informations about their villages in Macedonia. If somebody or some where to help me ,please help. Thanks for help... MY MSN:arnavutbirol@hotmail.com Makedonian пријатели моето семејство се пресели во Турција од Македонија.сега сакам да разговарам со тебе дека учеството со брат ми.Знам дека ова е форум.Дали знаете да ми препорачате неколку сајтови.Јас би ги претвора во речникот.како да сум 'm sorry ако зборот грешка. Ви благодариме за сите MSN : arnavutbirol@hotmail.com Изменето од arnavut - 27.Февруари.2010 во 22:13 |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
English:
If I have understood You right, You need information about the villages of Your family, am I right? Would You please tell us the villages names? Thank You. Македонски: Ако успеав да разберам, потребни ти се информации за селата од кои се Твоите... така? Дали ќе сакаш да ни ги кажеш имињата на селата? Благодарам. Изменето од Pravoslavie - 28.Февруари.2010 во 00:53 |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
arnavut
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Yes you are right. I think the village is Geylan or Ostres. It was near Bitola.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кои ли се овие села,јас прв пат слушам за нив
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
arnavut
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"OSTREC"
|
|
10101
Сениор Регистриран: 05.Април.2009 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 963 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The village Ostrec is located some 7km south of Bitola. and i haven't heard of a village called Geylan anywhere in Macedonia.
|
|
98% of the internet population has a signature. If you're part of the 2% that doesn't have a signature, copy and paste this into your sig.
|
|
arnavut
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
is there any place to stay there like pansion or otel hotel? In bitola are there any cheap otels?
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
This is what Google says about Ostrec:
The Map (at the bottom of the page, I think that You will find useful information about hotels near Ostrec - in Bitola and in Ohrid)
We hope that we helped a little bit. If not, then try google search. All the best!
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
arnavut
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ви благодариме на сите пријатели
Thank you all friends Изменето од arnavut - 01.Март.2010 во 16:55 |
|
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Yes , there are many cheep hotels in Bitola and as I saw you are speaking english and I thing that you will not have any probles with your stay here !!! And if I find something about your vilages I'l write you here !!! |
|
car's freack
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"...thing..."!?
very good...but,..I tnink ,...you were thinking on.....think! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро де Брза,за печатна грешка се работи,не го срами сега Алексо
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас едно два пати го прочитав мојот пост и не видов дека имам направено таква грешка туку кај problems сум ја испуштил буквата m та што сум напишал probles !!! Мислам дека ако детално е прегледавте пораката ке го забележевте тоа а не она кое не постои !!! Оригиналната порака не ја имам ажурирано така да погледнете ја пак !!! |
|
car's freack
|
|
ivancic
Сениор NaughtyBitch Регистриран: 11.Март.2006 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 753 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako i da e mu pomognavte na covekov...
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |