![]() |
|
Верба |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 25.Декември.2009 во 18:50 |
Од како мал секој акт го рационализирав,анализирав и сведував на (не)вистинитост.
Сега,кога созреав,и дознав голем број вистиности,голем број универзални вистини-потребна ми е верба. Карактерот кој што ми бил изграден како мал-сета основна потсвест-ме спречува да го направам тоа. А тоа во моменти ми е мноу потребно. Повелете. Дефинирајте верба. Дефинирајте верување. Споделете го вашето искуство. Начинот на кој сте се просветлиле. Што ве поттикнало во животот да верувате? Итн. ![]() |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Postoi samo edna vistina a toa sme nie samite!!!
Pusti da tece niz tvoeto srce se...toa e najdobar filter Prifati gi site raboti so ljubov(bile losi ili dobri) NIKOGAS NE GO ZAKLUCUVAJ SRCETO!!! ![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Verbata e sluga nash koj ni gi podava sakanite raboti odejki po patot kon ostvaruvanjeto na nash*te celi i prosvetluvanjeto. Taa se sretnuva na mnogu nachini i sekoja ima razlichna mokj i svojstvo.
Primer: 1.Verata vo Bog ne pravi duhovno semokjni, no samo preku vera ne mozheme da postigneme prosvetluvanje, taa e motivacija i nadezh, za da prodolzhime po nashiot pat. Lugje koj se prosvetluvaat, se lugje koj veruvaat vo Bog, verata nivna im pomaga da se sigurni vo " ona, za shto i svetnala sijalichkata". 2.Verata vo samite sebe si ili ( krugot ) deka postoi samo reinkarnacija bez Bog, kade shto Bog e kosmosot toa e verata na Buda i na Satanistite. Adaptiran so prirodata Buda se prosvetluval bez vera vo Bog i go postignal toa shto go saka. Anton - osnovachot na Satanskata crkva vo San Francisko, postignal prosvetluvanje svakjajkji deka dominira zloto, poradi pogolemata prisutnost na elektronite i nivnata pogolema aktivnost i go definiral Satanata kako Temna Sila vo prirodata, a ne kako lichnost. 3.Najlosha vera ne e ona koja veruva vo temninata ( vo zloto ), najlosha vera e onaa koja koga chovek veruva vo drug chovek i se prepushta nemu, da gi izvrshuva toj negovite obvrski, a toj so mal prst da ne mrdne. Verata e mal del od prosvetluvanjeto, nadezhta ne butka napred, a ljubovta e najgolema. Koga chuvek ljubi toj se prosvetluva, svakjajkji i definirajkji kakva e taa materija ( ljubovta ). So toa go definira i Tvorecot, zatoa shto... Nashiot Tvorec e Ljubov!!! ![]() < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" =""> |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Благодарам.
Но јас тука имам одреден проблем. Јас имам алтер его. Имам повеќе личности. Суштинската сум Јас-каков сум во душата. Но не е секогаш истата личност зад кормилото. Добрата ствар е што можам да ги контролирам личностите и менувам по желба. Например со паѓање во транс,или кратка медитација. Имам постигнато љубов и просветлување со правење добри дела,и така мојата душа има доживеано блаженство. Имам истотака некои проблеми,како на пример околината да ме спречува да доживеам одредено просветлување. Но тука најголемиот проблем е мојата суштина-моите траги од минатото и суштината на мојот првичен карактер, кој бил изграден на меко тло и затоа е полн со комплекси. Пример:страв од експонација, асоцијалност во поголем друштвен круг , неискажување емоции и така натаму. Треба да ги скршам овие комплекси, научам да верувам , така ќе доживеам просветлување, и ќе бидам она што сум, и она што сакам да бидам. ![]() |
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Vnimavaj. Lichnosta e slozhena rabota, nejzinoto menuvanje e interesna, vozbudliva, no sepak rizichna dejnost. Sekoj e alter ego, sekoj mozhe da ja vkluchi drugata lichnost i svojot svet da go smeni. Delata ne prosvetluvaat, tie se pomagateli vo prosvetluvanjeto. Blazhestvoto go ima vo pochitta ( blagopoklonstvoto ), vo uspehot... Prosvetluvanje e vera vo znaenjeto, ne vera vo dogmi, prosvetluvanjeto e kratko, no slatko, prosvetluvanjeto e vistinskoto blazhestvo.
Prosvetluvanjeto e koga mozokot kje sveti od blazhestvoto i svesnosta deka neshto uchel, no ne na pamet, tuku go uchel i go nauchil.
![]() |
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Baras da se rodis uste ednas .... so sreka neka ti e ..... ke ti treba mnogu trud , ne ocekuvaj deka ke bide lesno no bitno e deka si postavil cel .......
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Nekolku raboti kaj tebe mi se kontradiktorni i moram da te prasam:
-Kako pravis dobri dela a nemas verba? -Kako meditiras koga imas konflikt na licnosti vo samiot/ta sebe? Seto toa nosi do zaklucok deka probuvas da ni serviras licemerie kako i na onie na koi si mu napravil/la(i masko i zensko si vo iskazite) dobro delo.... Sto milsis dali e dobro delo koga ke go napravis i ke ni go serviras ovde da go procitame? ![]() Se mi se cini deka si gi utnal/la terminite blazenstvo i prosvetluvanje.... Изменето од Joshua_Tree - 26.Декември.2009 во 08:42 |
|
|
![]() |
|
-Не реков дека немам верба. Туку само побарав начин како таа верба да ја внесам во потсвеста,и да престанам цело време потсвесно да ја согледувам негативната страна. -Правам добри дела откога ќе ги промислам неколку пати-тоа ми е сеуште комплексен процес, бидејќи моралните вредности пркосат со општествените вредности и оние вредности кои сам ги откривам и разбирам. Во овој случај Ти го помеша поимот верба. Верба е апсолутна посветеност и наклонетост кон некоја замисла.-Без никакви предрасуди. -Верба имаат и атеистите. -Ако ти имаш алтер его...Дали ти кога медитираш ги ставаш личностите да медитираат за тебе. -Еден нагласок-Јас медитирам како би бил Јас-А не личностите во мојата глава. Да немав конфликт со личностите најверојатно немаше да медитирам.Кој ќе го знае... ![]() Еве да кажеме дека сум ги утнал термините блаженство и просветлување. Ќе бидеш доволно фин да ме удостоиш такашто ќе ми ги објасниш термините? ![]() П.С. Јас сум Тој. Не таа. Во кој исказ примети дека сум ги членувал зборовите во женски род??? ![]() Изменето од Џо - 26.Декември.2009 во 15:55 |
|
![]() |
|
Суштинската сум Јас-каков сум во душата.
|
|
|
![]() |
|
Preporaka do moderatorot da ja prefrli temata vo Alter Ego...
|
|
|
![]() |
|
Суштинската личност. -недоразбирање. Треба да се согледа синтаксата, и одма ќе се разбере. |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
A kako se pravi toa? ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |