|
Куран - нешто општо за оваа книга |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
??? |
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До кога ќе продолжувате да се БЛАМИРАТЕ?!!Ко коинциденција баш лично ја познавам таа модераторка што наводно преминала во ислам и одма ја прашав(и ова беше пред ,месеци и месеци).Дури не знаела дека она наводно станала муслиманка?!! Очигледно дека проблемот со вас е што безобразно ЛАЖЕТЕ кога учествувата на верска дебата и не само за ова,а следен чекор вие и да се заканувате. Ако некој ЛАЖЕ за да ја докаже својат позиција ,тогаш зошто воопшто би правел сериозен муабет со него и послем се жалите дека ве ребрачат и вреѓаат без потреба?!? Изменето од ahmar1 - 27.Март.2012 во 15:51 |
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оригиналниот теxт (текстови) од кој подоцна е компалиран Кopанот бил на Арамејски јазик ? Затоа никој до сега не успеал да го пронајде "оригиналниот" Кoран ? Како што прашуваше ЕвАнгелос: "доколку Алах е сѐмокјен зошто не им кажал на верниците каде е изгубениот или сокриенот Коран? " Можниот одговор би бил: затоа што тој не постои бидејкји овој кој го имаме денес е компилација од некогашните оригинални арамејкји текстови за Исус и христијанското учење. Изменето од Messenger - 07.Декември.2021 во 20:02 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |