|
Статусот на вдовиците и разведените ... |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Декември.2009 во 02:35 |
Дали смеат вдовиците, вдовците и разведените да се мажат т.е. премажуваат и под кои услови?
Изменето од spiros - 17.Декември.2009 во 09:03 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dadi voveden primer pochnuvajki so tvojata veroispoved.
Vaka izgleda kako da sme na ispituvanje vo policijska stanica. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убава тема. Уште во насловот да додадеше и “разведените“, т.е. темата да гласеше “статусот на вдовиците и разведените во вашата заедница“ ќе имавме многу плодна дискусија
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па кога ќе помислам како (кога не ти одговара) ме цензираш, ...
"Give me give me, give me just a little smile... that´s all I ask of you! Give me give, give me just a little smile... we´ve got a message for You ... О.К. Јас сум уверен дека ставот - за кого советуваат Сведоците Христови - и е запишан во Евангелиските списи, е потполно во ред! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасен совет, Марија. Ти благодарам! |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ех спиро спиро, Меси е мојата “воздржана“ колегијална половина, тој знае и мене да ме цензурира (I lıke ıt), замисли да не е така, јас и тој да е таков, ќе експлодира форумот. Нема љутиш нели?
За темата, па нема зошто цензура тука, убаво е и за тоа да се проговори, навистина, зашто разведените во некои заедници навистина се во многи голем број па некои заедници и се нарекуваат така, неофицијално (црква на разведените) |
|
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па тоа е и причината што уште повеќе го сакам и воопшто не се лутам за бришењата, иако некогаш од што премногу сака да биде равноправен кон сите, претерува.
Но, што е тоа во споредба со она што Му го направија (и прават) на Исус и Неговите вистински следбеници? Што се работи за темата ... Пред неколку недели имавме еден чичко на женами во посета. Тој е неженет но во партнерска врска со една вдовица. Кога им реков дека би било убаво и редно официјално да превземат одговорност еден за друг и да се венчаат, знаеш како ме погледаја? Како да сум марсовец! Не, не и реков на неа дека таа со нејзините 60 години треба да остане немажена и да живее за Царството БОЖЈЕ, туку реков дека би било подобро кога не би живееле (кога веќе живеат) на диво, туку и да се венчаат! Изменето од spiros - 17.Декември.2009 во 09:14 |
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Smeat, zashto ne bi smeele !!!???? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I koj e toj stav? Ova lakonsko odgovaranje ne e nikakov komentar. Na forumov ne doagjat samo eksperti po Evangelisjki pisanija, tuku i totalni analfabeti. Ako vekje otvarash nekoja tema dadi i tvoe gledanje na rabotite ili malu posodrzhajno analiziranje na nekoe tugjo gledishte ili veruvanje. Dadi nekakva osnova, nekakov temel za razvivanje na diskusijata, a ne vaka kako vo nekoja policijska stanica: kazhuvaj shto mislish ti za toa! P.S. I ti rekov deka ova e podforum za veroispoved, a ne za tradicii i obichai. Ne brisheme zatoa shto neshto ne ni odgovara (shto e toa shto ni odgovara i shto ne ni odgovara?), tuku zatoa shto ne pripagja na ovoj forum, zatoa shto e nadvor od temata ili e protv usvoenite pravila. Ako vnimavash na ovie neshta nema nikogash da bidesh "cenzuriran". |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Месинџер, лаконскиот одговор на спирос иако моментно без коментар, стои во Евангелието и ан него може многу да се дискутира. воопшто не станува збор за тардиции и обичаи. Местото му е на овој форум. Моментно немам време, а верувам ни спирос, но секако ќе се осврнеме подоцна на цитатите од новиот Завет, овде има многу простор за дискусија.
|
|
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj bi im zabranil?
Luge se, si sakaat druga polovina, ne se tie krivi shto nivniot mazh zaginal ili pak gi ostavil. I Bog da e i Toj sigurno ke gi svati, sigurno znae kolku e dosadno bez partner. < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" =""> |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum go prouchil ova prashanje vo site religii, no pretpostavuvam deka skoro sekade mozhe, dozvoluvajki deka mozhebi nekade ima iskluchoci. Sekoja vera si ima svoi zakoni, pravila i propisi kako se ureduvaat tie raboti. Osven toa postojat i tradicii i obichai koi ne se temelat na religijskite normi, no povekje ili pomalu se del od zhivotot kaj nekoi lugje. Za zhal, od nepoznavanje na rabotite, gledano od strana ovie obichai se poistovetuvaat so moralnite vrednosti na soodvetnite veri i religii. Se razbira, toa shto e "normalno" i vrednuvano od edna religija ili kultura, ne mora da bide vrednuvano od nekoja druga. Изменето од Messenger - 17.Декември.2009 во 15:49 |
|
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pogreshno si me razbrala. Ne velam deka temava ne e za veroispoved, tuku velam da se pravi razlika megju verski zakoni i narodni tradicii i obichai. Chesto pati ligjeto gi meshaat ovie raboti od nedovolnoto poznavanje na religiite. Da ne pochneme da meshame babi i zhabi. P.S. spiros znae shto zboruvam. Изменето од Messenger - 17.Декември.2009 во 15:48 |
|
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Ако едниот партнер го напушти другиот бидејќи во нивниот живот и мислење повеќе нема меѓусебна согласност, и помеѓу нив не може да има повеќе никаков мост, но сепак тие можат уште толку да се разберат за да би одржале поврзаност низ братско сестринската нишка, тогаш и двајцата можат да стапат во друг брак или партнерство, доколку и на двајцата претходната заедница им била прв брак или прво партнерство. ... При смртта на еден од партнерите ова правило не важи. ...„ (извадок од Христовата објава: „Ова е Мојата Реч - Алфа и Омега„ http://www.univerzalni-zivot.org/das_wort/alfa_i_omega/red_zajednice2.html) Доколку некој сепак сака да склопи трет, четврт и тн. брак, тој има слободна волја тоа да го стори, но тогаш тој/таа би требало да ја напушти заедницата(во смисла да не учествува во раководењето и одлучувањето за истата, а сите јавни приредби и понатака му се отворени доколку сака да учествува само како слушател). Напомена: под зборот брак во текстот се подразбира брак склопен во матична служба и/или црква, додека под зборот партнерство се подразбира неофицијализиран заеднички живот помеѓу маж и жена. Пред Бога тие формалности не играат никаква улога. Важна е искрената одлука и заветот кој мажот и жената го даваат пред Бога, не листот хартија издаден во матично или во некоја црква. Изменето од Majkl - 20.Декември.2009 во 19:08 |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |