|
Мејк ап-во слики и коментари |
Внеси реплика | страница 123 29> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Декември.2009 во 18:33 |
Шминкањето воопшто за мене е дел од секојдневната рутина.
Тоа е за мене и вистинска уметност. Многу ретко сум ненашминкана, но уживам да шминкам и други. Неретко шминкам пријателки за некои прилики или матурантки (за се ме бидува). И сега да не бидам банална, да кажам дека со убава шминка може навистина да се направи многу-да се истакне некој убав дел а да се стави во втор план некој помалку убав дел од лицето, да се прикријат недостатоците, да се пситигне одреден ефект... Може да се зборува многу за ова, но сепак сликата вреди повеќе од 1000 зборови. Затоа и така ја замислив темава, во слики и коментари да си размениме искуство и знаење за оваа прастара уметност. Не е на одмет (за похрабрите) да ставите и некое ваше дело. Можеби ќе ставам и јас Од каде да почнеме? Како што реков, сликата вреди 1000 збора... Изменето од maria_magdalena - 15.Декември.2009 во 18:56 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од maria_magdalena - 15.Декември.2009 во 18:54 |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од maria_magdalena - 15.Декември.2009 во 19:08 |
|
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се шминкам и јас редовно последно време не толку јако,по природно подобро ми е освен за некоја пригода ако треба |
|
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги гледам сликиве постирани...и баш ич не ми се допаѓаат...
Премногу вештачки делуваат, премногу нападно... Како маска...Мора ли да се исцртуваат веѓите |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
убаво е кога знаеме да го носиме мејк- апот... да ги почитуваме правилата-нежни пастелни бои за ден и јаки задимени за вечерните часови |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од blueprayer - 21.Декември.2009 во 23:47 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dior i se e mozno
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од bijonse1 - 10.Јануари.2010 во 00:01 |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |